Facebook Pixel Ο ήρωας των κλεμμένων Playstation!
Μπάσκετ
| 2016-04-13 16:26:00

Ο ήρωας των κλεμμένων Playstation!

Ο ήρωας των κλεμμένων Playstation!

Στο πλαίσιο της 23ης αγωνιστικής της Basket League ΣΚΡΑΤΣ o Kόροιβος (8-18) νίκησε το Λαύριο (9-17) και ο Βασίλης Σκουντής γράφει για έναν παίκτη του οποίου η ζωή θα μπορούσε να γίνει μυθιστόρημα και κινηματογραφική ταινία... 

Όντως η ζωή του Ντουέιν Τζερόμ Ντέηβις είναι κομμένη και ραμμένη στα μέτρα ενός συναρπαστικού μυθιστορήματος που με την κατάλληλη διασκευή θα γινόταν κάλλιστα και σενάριο μιας δραματικής ταινίας!

Ο ύψους 1μ.96 Ντέηβις γεννήθηκε στη Φιλαδέλφεια στις 27 Νοεμβρίου του 1989 και πέρασε πολύ δύσκολα παιδικά και εφηβικά χρόνια, με αποτέλεσμα να ωριμάσει και να σκληραγωγηθεί εξ απαλών ονύχων. Σε ηλικία 14 ετών πέθανε η μητέρα του Λουάντα Σμόλγουντ από επιπλοκές της ασθένειας του λύκου και από τη στιγμή που δεν είχε σχέσεις με τον φυσικό πατέρα του, αλλά ούτε και με τον θετό, αναγκάστηκε να πάρει τη ζωή του στα χέρια του, μαζί με αυτές της οκτάχρονης αδελφής του και του αδερφού του ο οποίος ακόμη ήταν μωρό!

Οι κατά καιρούς διηγήσεις του πράγματι προκαλούν σοκ. Τα τρία αδέρφια δεν είχαν να φάνε, κοιμόντουσαν πότε σε ένα φορτηγάκι, πότε σε σπίτια συγγενών και πότε κάτω από γέφυρες, ενώ ο Ντουέιν σε ρόλο προστάτη εξαναγκάστηκε να κάνει διάφορες δουλειές του ποδαριού. Ο ίδιος έχει αποκαλύψει ότι για πολύ καιρό υποσιτιζόταν και έτρωγε κάθε δυο μέρες, ώστε να μπορεί να θρέψει τα δυο αδέρφια του, ενώ πουλούσε μισοτιμής κονσόλες του PlayStation-3 τις οποίες έκλεβε ένας γείτονας του και του τις έδινε για να βγάζει ένα μικρό χαρτζιλίκι και να μπορεί να αγοράζει τα προς το ζην!

Μέσα σε αυτή την απερίγραπτη φτώχεια και την ανείπωτη δυστυχία, ο Ντέηβις έμοιαζε με ναυαγό, που κατάφερε να πιαστεί από το σωσίβιο του μπάσκετ, χάρη στο οποίο βρήκε μια διέξοδο στη ζωή του και την ευκαιρία να σταθεί στα πόδια του.

Μετά τη θητεία του στο λύκειο του Στρόμπερι Μάνσιον, όπου τον έστερξε ο ασίσταντ Σταν Λόους ο οποίος μάλιστα έγινε ο μέντορας και ο προστάτης του, ο Ντέηβις πέρασε από τέσσερα διαφορετικά κολέγια! Ο προπονητής Ντόνι Τάινταλ ναι μεν εντυπωσιάσθηκε από τα προσόντα του, αλλά τον έδιωξε με βαριά καρδιά από το Μόρχεντ Στέιτ μετά από μόλις τρεις μήνες λόγω της συμπεριφοράς του και της αδιαφορίας του για τα μαθήματα, γεγονός το οποίο ήχησε όπως ο συναγερμός στα αυτιά του.

Στη συνέχεια ο Ντέηβις πέρασε από το Ρέντλαντς, το Μίντλαντ και κατέληξε στο Σάουθερν Μισισίπι, με το οποίο τη σεζόν 2012-13, σε 30 λεπτά συμμετοχής είχε μέσο όρο 16 πόντους (με ποσοστό ευστοχίας 53.2% στα δίποντα και 41.3% στα τρίποντα, 59/143) 4.5 ριμπάουντ, 2.6 ασίστ και 1.1 κλεψίματα. Ηδη είχε «φτιάξει» όχι μόνο το όνομα του, αλλά ακόμη και το παρατσούκλι του, καθώς οι συμπαίκτες του τον αποκαλούσαν «Rifleman» (οπλοφόρος), λόγω της εντυπωσιακής επαφής του με το καλάθι και της εκτελεστικής δεινότητας του.

Το καλοκαίρι του 2013 και αφού κυνήγησε την τύχη του στο ΝΒΑ αγωνιζόμενος στο Summer League του Λας Βέγκας με τους Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς ο Ντέηβις διάβηκε τον Ατλαντικό και βρέθηκε στη Μούρθια με την οποία σε 29 αγώνες και με 19 λεπτά συμμετοχής πρόσφερε 10.5 πόντους, 2.4 ριμπάουντ και 1.1 ασίστ.

Μετά τη θητεία του στην ισπανική λίγκα, στρατολογήθηκε από τον Χάρη Μαρκόπουλο στον Kόροιβο και έδειξε το αγωνιστικό ποιόν του, συμβάλλοντας στην εξαιρετική πορεία της νεοφώτιστης ομάδας, η οποία τερμάτισε όγδοη και προκρίθηκε στα πλέι οφς.

Τη σεζόν 2014-15 ο Ντέηβις αγωνίσθηκε σε 13 ματς της Basket League με μέσο όρο 12.5 πόντους, 3.8 ριμπάουντ, 1.1 ασίστ, 10 μονάδες στο ranking και ποσοστά ευστοχίας 46.6% στα δίποντα, 35.5% στα τρίποντα και 74.3% στις βολές. Τα ρεκόρ του σε έναν αγώνα ήταν 28 πόντοι εναντίον του Απόλλωνα Πατρών, 10 ριμπάουντ στο ματς με τα Τρίκαλα, 3 ασίστ με τον Πανελευσινιακό και τα Τρίκαλα και 28 βαθμοί αξιολόγησης με τον Πανελευσινιακό.

Το πρόβλημα που δεν του επέτρεψε να αγωνισθεί σε όλα τα ματς της περυσινής σεζόν είχε να κάνει με τη χρήση απαγορευμένης ουσίας, ωστόσο οι Ηλείοι τον στήριξαν και τον κάλεσαν πίσω για τη σεζόν 2015-16. Οντως ο Ντέηβις επέστρεψε δριμύτερος και με βάση τον μέσο όρο πόντων (18.3) αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ της Basket League ΣΚΡΑΤΣ, ενώ με κριτήριο το σύνολο (366 σε 20 από τα 26 ματς) κατατάχθηκε δεύτερος πίσω από τον Λουκά Μαυροκεφαλίδη (377 σε 26 αγώνες).

Στους είκοσι αγώνες της εφετινής περιόδου ο Αμερικανός φόργουορντ «έγραψε» μέσο όρο 18.3 πόντους με ποσοστά ευστοχίας 58.3% στα δίποντα (84/144), 33.8% στα τρίποντα (47/139) και 89.0% στις ελεύθερες βολές (57/64), ενώ είχε επίσης 5.1 ριμπάουντ, 1.8 ασίστ, 3.6 κερδισμένα φάουλ, 1.8 λάθη και 16.3 βαθμούς στο ranking.

Στην κορυφαία εμφάνιση του στη σεζόν 2015-16, ο Ντέηβις σκόραρε 36 πόντους (7/11δ., 6/11τρ., 4/5β.) και «έβγαλε» 34 βαθμούς αξιολόγησης εναντίον του Αρκαδικού, χωρίς ωστόσο αυτό το ρεσιτάλ να αποβεί αρκετό για τη νίκη της ομάδας του. Στον εκτός έδρας αγώνα με τα Τρίκαλα είχε πετύχει ένα εντυπωσιακό double-double με 30 πόντους και 10 ριμπάουντ, ενώ άλλες έξι φορές ξεπέρασε τους είκοσι πόντους.

Πηγή: esake.gr 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags