Facebook Pixel Άρθρο για ΠΑΟ: Ένα ματς, μια χρονιά…
Μπάσκετ
| 2016-04-14 17:10:00

Άρθρο για ΠΑΟ: Ένα ματς, μια χρονιά…

Άρθρο για ΠΑΟ: Ένα ματς, μια χρονιά…

Τα δυσάρεστα και τα ευχάριστα μετά την πρώτη ήττα του Παναθηναϊκού στα πλέι οφ της Ευρωλίγκας. Γράφει ο Βαγγέλης Νεραντζιάς…

Είναι αλήθεια ότι η ήττα του Παναθηναϊκού στην Βιτόρια και ο τρόπος που αυτή ήρθε, πόνεσαν ιδιαίτερα το τριφύλλι. Οι πράσινοι εμφανίστηκαν ανταγωνιστικοί μόνο στο πρώτο δεκάλεπτο και στη συνέχεια τα έκαναν όλα λάθος…

Η ομάδα του Τζόρτζεβιτς έριξε το βάρος στον Μπουρούση, αλλά έχασε από τους υπόλοιπους. Οι Βάσκοι βρήκαν πολλά ελεύθερα σουτ από την περιφέρεια και συνήθως αυτό είναι κάτι που εκμεταλλεύονται στο γήπεδο τους. Ταυτόχρονα επέβαλλαν τον δικό τους ρυθμό και στις δύο πλευρές του γηπέδου και όταν κουράστηκε ο Ραντούλιτσα όλα τελείωσαν…

Όσον αφορά το τακτικό κομμάτι ο Παναθηναϊκός εμφανίστηκε αδιάβαστος, όμως η αλήθεια είναι πως ότι κι αν σχεδιάσει ο προπονητής είναι δύσκολο να βγει σε μια βραδιά που έχει τόσους παίκτες με κακή απόδοση. Από κει και πέρα, στα μισά του αγώνα έγινε ξεκάθαρο ότι οι πράσινοι άφησαν το παιχνίδι στην τύχη του με το μυαλό στην Παρασκευή, διαφορετικά δεν εξηγούνται τα μόλις εννέα λεπτά που έμεινε στο παρκέ ο Διαμαντίδης. Ένας παίκτης που εκτός από τα αυτονόητα, αποτελεί κλειδί για τον έλεγχο του ρυθμού στην συγκεκριμένη σειρά αγώνων.

Πλέον αυτό το παιχνίδι ανήκει στο παρελθόν και περισσότερη σημασία έχει η διαχείριση του αποτελέσματος. Η βαριά ήττα έχει δύο όψεις, από τη μία μπορεί να ρίξει την ψυχολογία, από την άλλη όμως, μπορεί να χρησιμοποιηθεί από το τεχνικό επιτελείο, για να πληγωθεί ο εγωισμός των παικτών.

Όπως σημειώναμε την περασμένη εβδομάδα, το δεύτερο ματς είναι αυτό που λέμε κλειδί… Στο πρώτο παιχνίδι ζυγίζεις και μετά από δύο μέρες χτυπάς…Το θέμα είναι να εμφανιστεί στην Βασκονία ένας άλλος «κανονικός» Παναθηναϊκός. Πολύ περισσότερο διαβασμένος, προσηλωμένος και παθιασμένος, γιατί στην πρεμιέρα της σειράς οι παίκτες έμοιαζαν άδειοι από αγωνιστική διάθεση και πάθος. Το ερώτημα είναι αν ο «Σάλε» έριξε…στάχτη στα μάτια των Βάσκων ή πραγματικά ο Περάσοβιτς τον νίκησε με ευκολία, αλλά αυτό θα φανεί μέσα από τα παιχνίδια.

Φυσικά υπάρχουν και κάποια πράγματα που μοιάζουν δεδομένα… Ο Παναθηναϊκός αποκλείεται να είναι τόσο κακός, η Λαμποράλ είναι δύσκολο να είναι τόσο εύστοχη όσο τη Τετάρτη, ενώ τίθεται και ζήτημα δυνάμεων και ενέργειας για τους Ισπανούς, για τους οποίους αποτελεί ερωτηματικό αν μπορούν πιάσουν τα ίδια στάνταρ μέσα σε 48 ώρες. Είναι άλλη ιστορία ο όμιλος με ένα παιχνίδι την εβδομάδα και διαφορετική τα πλέι οφ.

Άξιο αναφοράς είναι ότι και στα τέσσερα ζευγάρια των πλέι οφ της Ευρωλίγκας, εύκολα ή δύσκολα νίκησαν οι γηπεδούχοι στη πρεμιέρα. Η Παρασκευή θα έχει σίγουρα «σπάσιμο» έδρας και μακάρι αυτό να γίνει στην «Fernando Buesa Arena»…Δεν χρειάζεται απογοήτευση, αλλά μόνο εγρήγορση για τον πρόωρο «τελικό», καθώς πιθανό 0-2 θα μειώσει σε μεγάλο βαθμό τις πιθανότητες για επιστροφή στο Βερολίνο.

Ο Παναθηναϊκός έχει κάποιες ώρες στη διάθεση του να διαβάσει και να χτυπήσει, σε ένα ματς που παίζει ουσιαστικά όλη τη χρονιά στην Ευρωλίγκα.

Πηγή: sport-fm.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags