Facebook Pixel ΕΠΙΚΟ άρθρο Σκουντή: Μήτσο, συγγνώμη που δεν είμαστε αντάξιοί σου!
| 2016-04-16 11:08:00

ΕΠΙΚΟ άρθρο Σκουντή: Μήτσο, συγγνώμη που δεν είμαστε αντάξιοί σου!

ΕΠΙΚΟ άρθρο Σκουντή: Μήτσο, συγγνώμη που δεν είμαστε αντάξιοί σου!

Τα ξημερώματα της Πέμπτης οι παίκτες των Λέικερς στοιχήθηκαν, λέει, στον διάδρομο προς τα αποδυτήρια και έβγαλαν τα παπούτσια τους για να βάλει την υπογραφή του ο Κόμπε Μπράιαντ...

Ε, το ίδιο έπρεπε να κάνουν (επικαλούμενοι το φιλότιμό τους) και οι παίκτες του Παναθηναϊκού χθες το βράδυ στα αποδυτήρια της «Fernando Buesa Arena», όχι για να πάρουν αυτόγραφο, αλλά για να ζητήσουν συγγνώμη από τον Διαμαντίδη!

Του την οφείλουν αυτήν τη συγγνώμη, διότι οι περισσότεροι εξ αυτών δεν στάθηκαν αντάξιοί του, τον άφησαν να προσπαθεί να βγάλει μόνος του το φίδι από την τρύπα και δεν ανταποκρίθηκαν στη συγκινητική υπέρβασή του στην τελευταία περίοδο, όταν κυνήγησε και κατάφερε να πιάσει τις χίμαιρες και να οδηγήσει τους «πράσινους» στην παράταση, αλλά όχι και στη λύτρωση.

Χθες ήταν όντως μια άλλη ημέρα, σε σχέση με την Τετάρτη, αλλά και πάλι τζίφος! Αυτήν τη φορά ο Παναθηναϊκός, εμφορούμενος και οιστρηλατούμενος από το πάθος του Διαμαντίδη, με κρυφό χαρτί τον Κούζμιτς (σε ρόλο αναχώματος στον Μπουρούση, αλλά και σκόρερ) και με σημείο αναφοράς την υπεροχή του στα ριμπάουντ δεν παραδόθηκε άνευ όρων ούτε έγινε μέρος του σόου των Βάσκων.

Τουναντίον τους στρίμωξε στα σχοινιά, ανασηκώθηκε ενώ ήταν πεσμένος στο καναβάτσο, έκανε λάβαρό του το «refuse to lose», αλλά μηδέν εις το πηλίκον: το κοντέρ γράφει 2-0 υπέρ της Λαμποράλ Κούτσα και δυστυχώς για τον Παναθηναϊκό, σε ό,τι αφορά το στατιστικό υπόβαθρο της υπόθεσης, από καταβολής του συστήματος των πλέι οφ, καμιά, μα καμιά, ομάδα δεν κατάφερε να ανατρέψει αυτό το μειονέκτημα και να προκριθεί στο Φάιναλ Φορ...

Βεβαίως οι παραδόσεις δημιουργούνται για να καταρρίπτονται και αυτή είναι μια πρόκληση για τον Παναθηναϊκό, ο οποίος θα παίξει πλέον υπό την πίεση του αποκλεισμού και χωρίς να έχει περιθώριο για άλλη ήττα, ενώ οι Βάσκοι, εκτός από το σκορ, θα κομίσουν στην Αθήνα και την ψυχολογία που απορρέει από τα τρία διαθέσιμα «match ball»...

Αυτήν τη φορά ο Παναθηναϊκός δεν ξεγυμνώθηκε όπως στον πρώτο αγώνα, αλλά στάθηκε ανήμπορος να γραπώσει τη νίκη σε ένα ματς που του πρόσφερε πολύ καλύτερες συνθήκες και σαφώς περισσότερες ευκαιρίες: «έφαγε» (μετά τα 13 του πρώτου αγώνα) έντεκα τρίποντα, δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί την απουσία του Χάνγκα, δεν επένδυσε στις αδυναμίες των αντιπάλων του και σε κρίσιμες στιγμές επιδόθηκε σε χαρακίρια, που του κόστισαν ακριβά.

Αυτό είναι που λέμε εγκλήματα και τιμωρία!

Δεν ξέρω εάν όντως έγινε φάουλ στον Ραντούλιτσα, όταν προσπάθησε να ισοφαρίσει σε 80-80, όμως πριν από αυτήν τη φάση ο Παναθηναϊκός «πούλησε» κάμποσες μεγάλες ευκαιρίες να πάρει το momentum του αγώνα, ενώ παρουσίασε έλλειμμα σωστής κατεύθυνσης και αυτοσυγκέντρωσης: την ώρα που οι γηπεδούχοι τάιζαν τον Μπουρούση, ο Καλάθης βάραγε τρίποντα στον γάμο του Καραγκιόζη και ο (ωσεί παρών στη μεγαλύτερη διάρκεια του ματς) Γουίλιαμς, με τον οποίον ο Τζόρτζεβιτς παρουσιάζεται εμμονικός, τράκαρε πάνω στον Διαμαντίδη!

εφημερίδα "Goal" 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags