Facebook Pixel Απόλυτη επιβεβαίωση του αποκλειστικού μας!
| 2016-04-25 20:25:00

Απόλυτη επιβεβαίωση του αποκλειστικού μας!

Απόλυτη επιβεβαίωση του αποκλειστικού μας!

Δηλώσεις που θα συζητηθούν για το νέο - αποκλειστικό – ρεπορτάζ του Γ. Κογκαλίδη στο SportDog για την εγκληματική οργάνωση στο μπάσκετ και τον στημένο αγώνα.

"Οι μάσκες έχουν πέσει. Ζητώ την παραίτηση της ΚΕΔ! Αν δεν παραιτηθούν, οφείλει η ΕΟΚ να τους καθαιρέσει, διαφορετικά θα είναι συνυπεύθυνη".

Ο Ηλίας Καφφές επιβεβαίωσε πλήρως το ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ μας ρεπορτάζ, προχωρώντας ένα βήμα παραπέρα. "Είναι αλήθεια, απ' όσα γνωρίζω, ότι κατατέθηκαν αυτές οι καταγγελίες στον Αθλητικό Εισαγγελέα. Αν επιβεβαιωθούν τα μηνύματα, πρέπει να παραιτηθούν. Το παιχνίδι ήταν στο στοίχημα, άρα πρόκειται για κακούργημα. Είναι πρωτόγνωρες αυτές οι καταστάσεις για το ελληνικό μπάσκετ, γι' αυτό κι εμείς ως Ομοσπονδία Διαιτητών θα είμαστε σκληροί απέναντί τους" τόνισε.

Ο πρόεδρος της ΟΔΚΕ, μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου, μαζί με τους ομολόγους του στην ΟΔΠΕ (Ηλία Καραμάνη) και ΟΔΒΕ (Σταύρο Μαυρικίδη), δεν… μάσησε τα λόγια του. "Δύο εκατομμύρια ευρώ είναι ο το χρέος της ΕΟΚ προς τους διαιτητές. Αν μπορούσα να κάνω αγωγή στην ΕΟΚ, θα την έκανα, αλλά οι νομικοί μάς εξήγησαν ότι μέλη μας είναι οι Ενώσεις κι όχι οι διαιτητές. Γνωρίζω ότι υπάρχουν διαιτητές που είναι αποφασισμένοι να κάνουν αγωγή κατά της ΕΟΚ, ακόμα κι αν δεν σφυρίξουν ξανά. Πρέπει οι διαιτητές να σταματήσουν να είναι χορηγοί της Ομοσπονδίας. Δεν μπορεί να χρωστά η ΕΟΚ 2.000.000 ευρώ, όταν ο προϋπολογισμός της (μαζί με τις χορηγίες) είναι 3.000.000 ευρώ".

Όσον αφορά τη σχέση του με τον Γιώργο Βασιλακόπουλο, υποστήριξε: "Τέτοιες προσωπικότητες πρέπει να τις προσέχουμε και να μην τις προσβάλλουμε. Παρότι έχουν συμβεί πολλά, δεν αλλάζω άποψη γι' αυτόν. Με ρωτάνε συνέχεια γι' αυτό, αλλά γιατί δεν ρωτούν τον ίδιο τι γνώμη έχει για μένα. Αυτός δεν εκθείαζε την ΟΔΚΕ, αυτός δεν έλεγε ότι είμαι το… διαμάντι της διαιτησίας;".

Ο κ. Καφφές υποστήριξε πως έχει δεχθεί απειλές και αποκάλυψε πως "έρχονταν -σε φιλικό επίπεδο- διαιτητές και μου έλεγαν "δεν σκέφτεσαι την οικογένειά σου, τα παιδιά σου και τη δουλειά σου;". Αυτές οι "φιλικές παραινέσεις", μάλιστα, κορυφώθηκαν, με αποτέλεσμα να πάω στο αστυνομικό τμήμα της Λάρισας.

Εκεί δήλωσα πως, σε περίπτωση που πάθω κάτι, εγώ, τα παιδιά μου, η ή ατομική μου περιουσία, υπεύθυνοι θα είναι η ΕΟΚ, η ΚΕΔ κι ένας δημοσιογράφος, ο οποίος δεν γράφει ποτέ με το όνομά του. Δημοσιογράφος που δεν αναφέρει το όνομά του, δεν είναι δημοσιογράφος".

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags