Facebook Pixel Αποκάλυψη Παπαλουκά: "Γι΄αυτό έφυγα από ΤΣΣΚΑ για Ολυμπιακό"
| 2016-05-09 15:24:00

Αποκάλυψη Παπαλουκά: "Γι΄αυτό έφυγα από ΤΣΣΚΑ για Ολυμπιακό"

Αποκάλυψη Παπαλουκά: "Γι΄αυτό έφυγα από ΤΣΣΚΑ για Ολυμπιακό"

Διαβάστε τι αποκάλυψε ο Θοδωρής Παπαλουκάς για την δεύτερη θητεία του στον Ολυμπιακό και τους λόγους που άφησε την ΤΣΣΚΑ για τους Ερυθρόλευκους.

Αναλυτικά όσα έγραψε στο προσωπικό του blog ο πρέσβης της Ευρωλίγκας:

«Φυσικά και θυμάμαι το τελευταίο Final Four στο Βερολίνο, τόσο τα καλά όσο και τα άσχημα. Ήταν η σεζόν που έφυγα από την ΤΣΣΚΑ, μετά από έξι χρόνια σε αυτόν τον σπουδαίο οργανισμό επειδή πραγματικά ήθελα να γυρίσω σπίτι και να παίξω στον Ολυμπιακό. Η ΤΣΣΚΑ ήταν πρωταθλήτρια και είχαμε κερδίσει (το τρόπαιο) δύο φορές σε τρεις σεζόν, αλλά ήταν μια απόφαση που πήρα συνειδητά επειδή ήξερα τι ήθελα: Ήταν μεγάλο πράγμα για τη ζωή μου να παίξω ξανά στον Ολυμπιακό.

Ο σύλλογος προσπαθούσε εκείνα τα χρόνια να επενδύσει και να επιστρέψει στην ελίτ της Ευρωλίγκας. Κι ήθελα να είμαι κομμάτι αυτής της προσπάθειας να φτάσει ο Ολυμπιακός ξανά στην κορυφή. Ήταν ένα νέο πρότζεκτ, αλλά η επιστροφή στο Final Four για πρώτη φορά μετά από μια δεκαετία, πιστεύω ήταν κάτι σημαντικό. Είχαμε μια σπουδαία ομάδα και μια καλή σεζόν, αλλά μικρές λεπτομέρειες έκαναν την κατάκτηση του τίτλου αδύνατη για μας.

Ήταν ένα σκληρό Final Four επειδή στον ημιτελικό παίζαμε κόντρα στον μεγάλο μας αντίπαλο, τον Παναθηναϊκό. Είναι δύσκολο να παίζεις με μια ομάδα από την ίδια χώρα, ειδικά ο Ολυμπιακός κόντρα στον Παναθηναϊκό. Δεν παίξαμε καλά, αλλά ήμασταν κοντά και ο αγώνας κρίθηκε στο σουτ, στο τέλος.

Δεν το βάλαμε και χάσαμε. Αλλά δεν πιστεύω ότι σε έναν αγώνα όπως αυτός χάνεις ή κερδίζεις από ένα σουτ. Συνεπώς δεν κοιτάζω πίσω και δεν σκέφτομαι ότι δεν περάσαμε εξαιτίας αυτού του σουτ. Οι ημιτελικοί είναι σαν τους τελικούς, και για μένα σε τέτοιους αγώνες, πρέπει να είσαι δύο σουτ μπροστά για να μην ανησυχείς

Είναι κομμάτι στη ζωή του αθλητή, όταν παίζει. Πρέπει να μάθεις να ζεις με ότι έρθει και να το διαχειρίζεσαι. Εύχομαι να είχαμε κερδίσει, αλλά η ζωή ποτέ δεν στα φέρνει πάντα όπως θες. Ήταν πολύ σημαντικό, ωστόσο, για τον Ολυμπιακό να γυρίσει στο Final Four εκείνη τη σεζόν και να επιστρέψει στην επόμενη.

Ήταν το ξεκίνημα ενός σπουδαίου μέλλοντος για τον σύλλογο. Δεν είναι πολλές οι ομάδες που στην πρώτη τους χρονιά φτάνουν στο Final Four και το κερδίζουν. Είναι μια εξέλιξη που πρέπει να μάθεις, και στο μπάσκετ όπως στη ζωή, η εμπειρία είναι πολύ σημαντική. Πιστεύω ότι ήταν πολύ σημαντικό για τον Ολυμπιακό, όπως για κάθε ομάδα, το να κάνει το πρώτο βήμα σε μεγαλύτερα πράγματα, επιστρέφοντας στο Final Four εκείνη τη χρονιά».  

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags