Facebook Pixel Ο Σ. Γεωργίου γράφει για το unfair προς τον Διαμαντίδη!
| 2016-05-10 10:30:00

Ο Σ. Γεωργίου γράφει για το unfair προς τον Διαμαντίδη!

Ο Σ. Γεωργίου γράφει για το unfair προς τον Διαμαντίδη!

Πολλά ενδιαφέροντα, καθώς πέσαμε και στην απεργία και δεν τα είπαμε αναλυτικά, είχαν οι τελευταίες μέρες, με τα πλέι οφ στην πατρίδα μας να συνεχίζονται με ενδιαφέρον.
 

Κερδίζει τις εντυπώσεις ο Άρης
Αγωνιστικά, έχουμε μια ομάδα που κερδίζει τις εντυπώσεις. Ο Άρης, ακόμα και χωρίς τον Χάγκινς, δηλαδή χωρίς κλασάτο βασικό σέντερ, παλεύει άξια τη σειρά. Μείωσε εύκολα και παλικαρίσια σε 1-2, με καθαρή νίκη στο Παλέ. Μια νίκη μεγάλη και άξια χάρη στην άμυνά του, που αποτελεί το σήμα κατατεθέν αυτής της ομάδας η οποία διαθέτει το 1/10 του μπάτζετ του ΠΑΟ.

Η "ψαλίδα" έχει κλείσει, αλλά όχι σε μεγάλο βαθμό και δεν μπορεί να αλλάξει τις ισορροπίες πρόκρισης. Σαφώς και είναι σημαντικό ο Άρης, που έχει το μυαλό στο καλοκαίρι μιας και δεν διεκδικεί κάτι, να κερδίζει καθαρά μια ομάδα που έχει μπροστά της μεγάλους τελικούς.

Το πρόβλημα του Παναθηναϊκού ήταν η περιφερειακή άμυνα. Μπορεί να μείωσε από το πρώτο ματς τα τρίποντα που δέχθηκε, αλλά η μόνιμη κακή περιφερειακή άμυνα του κόστισε, καθώς οι δύο κοντοί του Άρη, οι Γουότερς και ΜακΝιλ, είχαν 42 από τους 77 πόντους με ποσοστά στο 60-65%. Όλα αυτά, καθώς έλλειπε ο καλύτερος αμυντικός της περιφέρειας, ο Καλάθης. Με άμυνες χώρου, ωστόσο θωράκισε τη ρακέτα, ειδικά από τον Οκάρο Γουάιτ.

Παρόλα αυτά, ο Πρίφτης διάβασε άριστα το ματς και χτύπησε τον ΠΑΟ στα αργά πόδια της περιφέρειάς του. Ο Άρης είναι πάντα μια ομάδα που παίζει στο 100% της αξίας του ή ακόμη και παραπάνω και δίνει τα πάντα στο παρκέ, παρά τις μέτριες (για υψηλό επίπεδο) δυνατότητές του. Μιλάμε για έναν Άρη που είναι πάντα στο σωστό δρόμο με την επένδυση Λάσκαρη, με σωστά στάνταρ, καθώς πρώτα έχει επιλέξει να εξυγιάνει τον σύλλογο.

Από εκεί και πέρα, δεν περιμένουμε να περάσει ο Άρης τον Παναθηναϊκό -που μάλλον θα κάνει το 3-1 στο επόμενο ματς-, αλλά όπως και να 'χει, κερδίζει εντυπώσεις. Ο ΠΑΟ έχει σημαντικά θέματα, ειδικά ενόψει των τελικών με τον Ολυμπιακό, και πολλή δουλειά μπροστά του.

ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ
Πάμε και σε ένα άλλο θέμα που το έθιξε πολύ ορθά ο Σταύρος Καραΐνδρος. Πρόκειται για τα απαράδεκτα συνθήματα για τη μητέρα του Δημήτρη Διαμαντίδη. Προσωπικά, δεν μου προκαλεί καμία έκπληξη. Ο κόσμος δεν αλλάζει στην Ελλάδα. Ο Άρης έχει φάει βαριές καμπάνες και οι διαιτητές διέκοψαν για συστάσεις το ματς. Αυτοί (δεν ήταν λίγοι) που έβριζαν την μητέρα του Διαμαντίδη χάλασαν την εικόνα του κόσμου του Άρη, που φέτος είχε δείξει άριστα δείγματα και γέμιζε το Παλέ.

Δεν ήταν μόνο αυτό, αλλά και τα άλλα επεισόδια με Ουίλιαμς και Φώτση και δεν ξέρουμε βέβαια τι έγινε και τι ειπώθηκε, αλλά πήγε να ξεφύγει η κατάσταση.

Ασφαλώς, για να προλάβω τίποτα περίεργους (αν και ποτέ δεν με ενδιαφέρει η άποψή τους), τα ίδια ισχύουν και για τον Σπανούλη και για τον άγνωστο Χ. Για όλους. Απαράδεκτο να βρίζουν οικογένειες και πρώτοι οι παίκτες, με το συνδικαλιστικό όργανό τους (ΠΣΑΚ), θα έπρεπε να ζητούν τις διακοπές των αγώνων.

Απαράδεκτος και πλήρως αποτυχημένος ο Ζντοβτς
Τέλος, για τον Ζντοβτς ένα έχω να πω: απαράδεκτος. Έγινε χαμός με τον Παπαθεοδώρου ή με άλλες περιπτώσεις παλαιότερα και θα έπρεπε να γίνει ανάλογα και τώρα. Ο Σλοβένος με απογοήτευσε και έπεσα έξω. Καταρχάς, πλήρως αποτυχημένος. Αγκομάχησε να περάσει τον μισό ΠΑΟΚ, κατάφερε να χάσει από +24 και +17, κάπως ανάλογα με τον Άρη, "εξαφάνισε" τον Μαυροκεφαλίδη, πήρε παίκτη (Ερικ) που δεν τον έβαλε καν, έκανε κάκιστες αλλαγές, έμεινε χωρίς πλέι μέικερ και πάει λέγοντας.

Άρχισε να τσακώνεται με τους παίκτες και είχε το επεισόδιο με τον Γκριν, που παρότι ήταν δική του επιλογή, παραλίγο να παίξουν κανονικές μπουνιές στο πάγκο. Δεν επιτρέπεται να είσαι προπονητής, ειδικά σε μια ομάδα όπως την ΑΕΚ και να λειτουργείς και να αντιδράς με τέτοιον τρόπο.

Κανονικά, η διοίκηση της Ένωσης έπρεπε ήδη να τον έχει στείλει σπίτι του, αν και μάλλον θα γίνει στη συνέχεια αυτό. Ο Σλοβένος, αντί να κοιτά τη δουλειά του και μόνο, έχει χάσει τον έλεγχο όπως φαίνεται, μάλλον λόγω ανασφάλειας. Ακόμα και 100% δίκιο να έχει, δεν είναι αντιδράσεις αυτές σε τέτοιο επίπεδο. Απαράδεκτος και αποτυχημένος πλήρως...

Πηγή: contra.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags