ΓΡΑΦΕΙ Ο ΜΠΑΜΠΗΣ ΧΡΙΣΤΟΓΛΟΥ

Αν υπήρξε μία έντονη ανορθογραφία στο φετινό ρόστερ του Ολυμπιακού στο μπάσκετ, είναι η έλλειψη ενός παίκτη να δίνει ουσιαστικές ανάσες στον Πρίντεζη. Και όπως φαίνεται η κατάκτηση του πρωταθλήματος δεν κοίμισε την ομάδα που κάνει την πρώτη κίνηση ενόψει της νέας σεζόν και αυτή δεν είναι άλλη από την απόκτηση του Οκάρο Ουάιτ. Ρεπόρτερ δεν είμαι να σας πω λεπτομέρειες.

Αυτό που ξέρω είναι, όμως, πως η κουβέντα με τον παίκτη έχει ξεκινήσει πολλές μέρες, είναι σε εξαιρετικό σημείο και -το σημαντικότερο- έχει προχωρήσει τόσο όσο χρειαζόταν για να πειστεί ο παίκτης να μην κάνει το ταξίδι στην Αμερική για τα σάμερ λιγκ. Αν πήγαινε εκεί να δοκιμαστεί, θα αργούσε πολύ η περίπτωσή του και -πιθανότατα- δεν θα επέτρεπε στον Ολυμπιακό να τον περιμένει. Μιλάμε για τον πολυτιμότερο παίκτη του ελληνικού πρωταθλήματος. Μπορεί να είναι εντελώς δύο διαφορετικές καταστάσεις να παίζεις στον Ολυμπιακό ή τον Αρη, ο Ουάιτ είναι εξαιρετική περίπτωση κι έχει δείξει ότι μπορεί να ανταποκριθεί στις αυξημένες απαιτήσεις. Δεν είναι μόνο εξαιρετικός αθλητής, είναι και πολύ καλός χαρακτήρας, αλλά και πολύ ικανός τόσο με την μπάλα στο παρκέ όσο και με πρόσωπο στο καλάθι. Δεν την πιάνει, ρε παιδί, μου από κοτσάνι σαν μερικούς άλλους. Και σουτάρει και με μεγάλη άνεση ακόμα και από το τρίποντο. Και δεν είναι παίκτης-στοίχημα.

Έχει κάνει το πρώτο φροντιστήριο στην Ιταλία, έκανε το δεύτερο στον Αρη και πλέον στα 24 του είναι απόλυτα έτοιμος για να περάσει στο επόμενο στάδιο και να γίνει παίκτης επιπέδου Ευρωλίγκας. Εξαιρετική κίνηση και εξαιρετική εκκίνηση για τον σχεδιασμό του πρωταθλητή Ολυμπιακού. Μην τρελαίνεστε… Μπορεί ο Ολυμπιακός να χρειάζεται πολύ λιγότερα από τους απέναντι ενόψει της νέας σεζόν, μπορεί να έχουν περάσει τα χρόνια στα οποία η ομάδα ξόδευε αμέτρητα ποσά, αυτό δεν σημαίνει όμως ότι δεν θα γίνει ό,τι περνά από το χέρι των ανθρώπων του Θρύλου για να γίνει πάλι η ομάδα… τούμπανο. Και ο Οκάρο είναι το πρώτο σπουδαίο βήμα.

(Το κείμενο δημοσιεύθηκε στον «ΓΑΥΡΟ» στις 07/06/2016) - gavros.gr