Facebook Pixel Καλύτερος ο Ολυμπιακός από ΠΑΟ σε τρεις θέσεις!
| 2016-07-15 22:15:00

Καλύτερος ο Ολυμπιακός από ΠΑΟ σε τρεις θέσεις!

Καλύτερος ο Ολυμπιακός από ΠΑΟ σε τρεις θέσεις!

Ο Γιώργος Κογκαλίδης τολμάει, αν και είναι σχετικά νωρίς, να κάνει μια πρώτη, άτυπη σύγκριση στα ρόστερ των «αιωνίων», με βάση τις μεταγραφές που έκαναν μέχρι τώρα!

Στο σύγχρονο μπάσκετ δεν υπάρχουν θέσεις, λένε αυτοί που γνωρίζουν τα μυστικά της "πορτοκαλί μπάλας". Θα τους πιστέψουμε, αλλά για να μπορέσουμε να συνεννοηθούμε θα μας επιτρέψετε να κρατήσουμε την παλαιομοδίτικη αρίθμηση. Βάσει αυτής, ο Ολυμπιακός μοιάζει να είναι καλύτερος από τον Παναθηναϊκό στο "1", "2" και "3". Με την υποσημείωση ότι κανένα ρόστερ δεν έχει ολοκληρωθεί.

Ο Έρικ Γκριν είναι πολύ καλός παίκτης. Δίνει λύση στο φετινό πρόβλημα των "ερυθρόλευκων" στο σουτ και συμπληρώνει τέλεια τον Βασίλη Σπανούλη. Έτσι, πλέον, ο Ολυμπιακός έχει τους Χάκετ - Μάντζαρη - Αθηναίου στο "1", τους Σπανούλη - Γκριν - Λοτζέσκι στο "2" και τους Παπανικολάου - Παπαπέτρου στο "3". Και μην ξεκινήσουν οι βαθυγνώστες του σπορ να λένε ότι ο Σπανούλης μπορεί να παίξει και "άσος", ο Λοτζέσκι μπορεί να παίξει στο "3" κτλ., είπαμε: Έχουν καταργηθεί οι θέσεις, είναι σχήμα λόγου, τρόπος για να συνεννοηθούμε.

Πολύ δύσκολα θα μπορέσει ο Παναθηναϊκός, αλλά και οι περισσότερες ομάδες της Ευρωλίγκας να αντιμετωπίσουν την περιφερειακή γραμμή της ομάδας του Πειραιά. Και, βέβαια, πρέπει να περιμένουμε να ολοκληρωθούν τα ρόστερ για να έχουμε πλήρη εικόνα και αντίληψη, όμως με τα ως τώρα δεδομένα οι "ερυθρόλευκοι" είναι πολύ καλοί σε αυτόν τον τομέα.

Όσον αφορά στη γραμμή των ψηλών, ο Παναθηναϊκός κυνηγά την υπέρβαση με τον Κλαβέρ και ο Ολυμπιακός να συμπληρώσει τον Πρίντεζη (δευτερευόντως και τον Αγραβάνη, που μπορεί να παίξει και σέντερ) με τον Κένι Γκάμπριελ της Καρσίγιακα.

Εδώ μοιάζει να είναι καλύτερος ο Παναθηναϊκός, αν και πρέπει να δούμε σε τι κατάσταση θα εμφανιστεί ο Γιανγκ και πώς θα δέσει με τον Μπιρτς. Οι "πράσινοι" έχουν πιο βαριά χαρτιά στη "φροντ λάιν", χωρίς οι "ερυθρόλευκοι" να υπολείπονται σημαντικά.

Όπως και να ΄χει, μια και ο λόγος για τον Ολυμπιακό, με μία μεταγραφή να απομένει, έχει γίνει πολύ καλή δουλειά. Πέρα από τις έξυπνες και ουσιαστικές μεταγραφικές κινήσεις, όπλο για τον Γιάννη Σφαιρόπουλο είναι η ομοιογένεια, καθώς η ομάδα παραμένει στο μεγάλο της μέρος ίδια κι απλά έγιναν διορθώσεις σε σχέση με το περσινό ρόστερ.

 

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags