Facebook Pixel Ο Νίκολς που παίρνει ο ΠΑΟ ήταν (να γίνει) ο... νέος Καρμέλο! (ΒΙΝΤΕΟ)
| 2016-09-02 09:53:00

Ο Νίκολς που παίρνει ο ΠΑΟ ήταν (να γίνει) ο... νέος Καρμέλο! (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο Νίκολς που παίρνει ο ΠΑΟ ήταν (να γίνει) ο... νέος Καρμέλο! (ΒΙΝΤΕΟ)

Πώς ο Ντεμέτρις Νίκολς δημιουργήθηκε για να μπει στα παπούτσια του Καρμέλο Άντονι. Μια άκρως ενδιαφέρουσα ιστορία πίσω από τον Ντεμέτρις Νίκολς που προβάρει τα πράσινα.
 

Ο Ντεμέτρις Νίκολς, παίκτης στον οποίο ο Αργύρης Πεδουλάκης έχει καταλήξει για να συμπληρώσει το ρόστερ του Παναθηναϊκού, άρχισε την πορεία του στο μπάσκετ μ' ένα ασήκωτο βάρος στους ώμους του. Το καλοκαίρι του 2003 όντας (κατά το ESPN) ένας από τους 15 καλύτερους φόργουορντ του λυκειακού πρωταθλήματος επιλέχθηκε από το φημισμένο Σίρακιουζ που μόλις είχε κατακτήσει το κολεγιακό τίτλο.

Ο Τζιμ Μποχάιμ, θρυλικός προπονητής των "πορτοκαλί", είχε "χάσει" λόγω συμμετοχής στο ντραφτ τον πρωτοετή Καρμέλο Άντονι και είχε μια απαιτητική αποστολή: όφειλε να βρει τον παίκτη που θα αντικαταστήσει. Ο Νίκολς ήταν αυτός.

Παιδί με το ίδιο ύψος και σωματοδομή, αλλά και κοινά χαρακτηριστικά, αφού στο λύκειο του Σεντ Άντριους ξεχώριζε γιατί έπαιζε με την μπάλα στα χέρια, είχε καλή ντρίμπλα και σουτ μετά απ' αυτήν.

Ο Μποχάιμ δεν έκανε λάθος. Είχε δει αυτό που ήθελε στον Νίκολς και τον έβαλε δίπλα στον κοντό ΜακΝαμάρα και τον ψηλό Γουόρικ, αμφότεροι με "ολυμπιακό" παρελθόν. Υπήρχε όμως μια ειδοποιός διαφορά, δεν κρυβόταν.

ΔΕΝ ΕΚΡΥΒΕ ΤΟΝ ΗΓΕΤΗ

Ο Νίκολς δεν ήταν όσο ολοκληρωμένος παίκτης ήταν ο προκάτοχός του Άντονι. Άμυνα δεν μπορούσε να παίξει καλή, αντιμετωπίζοντας πρόβλημα στο "ένας μ' έναν", ούτε να βοηθήσει το ίδιο στα ριμπάουντ (ο Άντονι είχε 10 ανά ματς). Από τη δεύτερη στην τρίτη χρονιά του έκανε μεγάλο άλμα (από τους 3.9 στους 13.3 πόντους), στη σεζόν της αποφοίτησης δε έγινε το πρώτο βιολί (18.9 πόντοι, 5.4 ριμπάουντ), αφού είχαν αποχωρήσει οι έτεροι αστέρες του πανεπιστημίου.

Ηγέτης παρόλα αυτά δεν έγινε ποτέ. Και γι' αυτό παρά την πειστική στατιστική εικόνα του κατρακύλησε στο Νο53 του ντραφτ το καλοκαίρι του 2007 (οι Μπλέιζερς τον έδωσαν άμεσα στους Νικς), στο ΝΒΑ δεν στέριωσε (Καβαλίερς, Μπουλς, Νικς) και χρειάστηκε να παίξει στη Γαλλία (Γκραβλέν, Βισί, Σολέ) για να χτίσει χρονιά με τη χρονιά την καριέρα του.

Καρμέλο δεν έγινε ποτέ και η σύγκριση είναι αδυσώπητη, όπως αποδεικνύουν οι αριθμοί αμφότερων στο ΝΒΑ.

Το δρόμο του πάντως τον βρήκε φτάνοντας, ως 4άρι πλέον, μέχρι την πρωταθλήτρια Ευρώπης ΤΣΣΚΑ Μόσχας.

Ο ΝΙΚΟΛΣ ΣΤΟ ΚΟΛΕΓΙΟ

Πηγή: contra.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags