Facebook Pixel Πρώτα η απαξίωση, μετά η άλωση!
| 2016-09-08 13:45:00

Πρώτα η απαξίωση, μετά η άλωση!

Πρώτα η απαξίωση, μετά η άλωση!

O Γιώργος Κογκαλίδης γράφει στο SportDog για τα αδιανότητα πράγματα που συμβαίνουν στο ελληνικό μπάσκετ.

Αυτοί που ξέρουν λένε πως δεν πρέπει να αφήσεις αυτό που σε τρώει να χορτάσει. Κι εδώ έχουμε έναν παράγοντα (Γιώργο Βασιλακόπουλο), ο οποίος ποτέ δεν έκρυψε τις επεκτατικές του τάσεις και την ενόχλησή του για την ύπαρξη του ΕΣΑΚΕ, κι έναν νεόκοπο παράγοντα (Μιχάλης Μελής), που είτε βρίσκεται σε νιρβάνα και δεν έχει αντιληφθεί τι συμβαίνει γύρω του, είτε είναι τόσο έξυπνος, που θα μας υποχρεώσει να του βγάλουμε το καπέλο.

Είναι νόμος της αγοράς πρώτα να απαξιώνεις κάτι και μετά να το κάνεις εύκολα δικό σου, χωρίς ιδιαίτερο κόστος, καθώς θα έχει πέσει η τιμή (και η υπόληψή του). Ο ΕΣΑΚΕ μεθοδικά, με ταχύτατους ρυθμούς, απαξιώνεται μέρα με τη μέρα. Απόψε γίνεται η κλήρωση του πρωταθλήματος και τα δεδομένα είναι:

- Δεν υπάρχει κεντρικός χορηγός. Άρα επί της ουσίας δεν υπάρχει πρωτάθλημα, καθώς αρκετές από τις 13 ομάδες που περιμένουν να μάθουν το αγωνιστικό πρόγραμμα, δεν μπορούν να σηκώσουν το οικονομικό βάρος των προϋπολογισμών, που έχουν διαμορφώσει.

Υπό άλλες συνθήκες θα έλεγα ότι θα σκάσουν κανόνια στη διάρκεια της σεζόν, αλλά η εγγυητική και τα… παρκαρισμένα 100.000 ευρώ, θα υποχρεώσουν τις ΚΑΕ να προβούν σε στάση εργασίας, ελλείψει χρημάτων. Ήτοι, αν δεν βρεθεί έγκαιρα κεντρικός χορηγός, δεν θα ξεκινήσει το πρωτάθλημα.

- Δεν έχει βρεθεί η 14η ομάδα. Σημειώστε την παραδοξολογία: Η Κηφισιά είχε άπλετο χρόνο να αποφασίσει ότι δεν αντέχει να παίξει στην Α1. Η Επιτροπή, ενώ συστάθηκε μ' έναν και μοναδικό σκοπό, την επιλογή της ομάδας που θα λάβει τη wild card, κωλυσιεργεί χωρίς προφανή λόγο.

Αντίθετα, ο Εθνικός πιέστηκε (χρονικά) αφόρητα, να απαντήσει "εδώ και τώρα". Αν (υπόθεση εργασίας) οι Πειραιώτες είχαν τη δυνατότητα να απαντήσουν στο τέλος Αυγούστου, ενδεχομένως η απάντηση να ήταν διαφορετική, αφού θα είχαν τη δυνατότητα περισσότερων ζυμώσεων και κινήσεων, που στις μέρες του Δεκαπενταύγουστου φυσικά και δεν μπορούσαν να ευδοκιμήσουν.

Άρα κάποιοι ήθελαν να πάει το θέμα στην επιτροπή, για να αναδειχθεί ο κυρίαρχος ρόλος της ΕΟΚ. Αλήθεια, υπάρχει έστω ένας που θεωρεί ότι ο μετέχων (;) πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ έχει διαδραματίσει ρόλο στη λήψη της απόφασης (όποια κι αν είναι αυτή); Αν καπελώνεται ο κορυφαίος τη τάξη παράγοντας του ΕΣΑΚΕ, από τα… δεύτερα της ΕΟΚ, δεν απαξιώνεται συλλήβδην ο Σύνδεσμος;

- Ακόμα κι αυτή η γκλαμουράτη εκδήλωση, που περιμένουμε σε λίγες ώρες, δεν είναι εκδήλωση του ΕΣΑΚΕ, αλλά προμόσιον του ΠΑΟΚ για το αυριανό φιλικό. Άλλωστε, στον ίδιο χώρο, αμέσως μετά, έπεται η εκδήλωση του "δικεφάλου" για τα 90 χρόνια. Άλλωστε, το ξενοδοχείο είναι του Ιβάν Σαββίδη (ανοιχτές πόρτες παραβιάζουμε) και δική τους (των ανθρώπων του ΠΑΟΚ) η βραδιά. Με τον παρά τους, που λένε.

Έχουμε, λοιπόν, έναν Σύνδεσμο που -για την ώρα- δεν έχει βρει κεντρικό χορηγό. Που δεν έχει λόγο για τη 14η ομάδα, που θα μετέχει στο δικό του (;) πρωτάθλημα. Κι αλήθεια, δεν είναι τίμιο και ηθικό να πάρει η Δόξα Λευκάδας το χρίσμα; Δεν είναι καλό για το πρωτάθλημα να υπάρχει μια ομάδα επιπέδου Πανιωνίου; Από πού κι ως πού το Ηράκλειο; Επειδή έβγαλε σε πέρας διοργανώσεις για λογαριασμό της ΕΟΚ; Επειδή έχει γηπεδάρα; Κι η Ξάνθη έχει στολίδι, αλλά δεν παίζει στην Α1.

Έχουμε έναν Σύνδεσμο, που δίνει μια από τις κεντρικές του εκδηλώσεις (την κλήρωση του πρωταθλήματος) σε ένα από τα μέλη του, προκειμένου να μειώσει τα έξοδα (αλήθεια, είναι χαρούμενοι οι άνθρωποι του Άρη με αυτήν την εξέλιξη;). Έχουμε έναν Σύνδεσμο, που σε αυτή την αρνητική κοσμογονία, δεν ακούγεται, έχει επιλέξει (;) τον δρόμο της σιωπής, της απομόνωσης, ου μην της ανυπαρξίας.

Αν ο Μιχάλης Μελής, όλο αυτό το διάστημα, εργάζεται πυρετωδώς και κατορθώσει σήμερα, αύριο, μεθαύριο, να εμφανίσει κεντρικό χορηγό, που θα μας κάνει να τρίβουμε τα μάτια μας, αν επιβάλλει την ορθή επιλογή της 14ης ομάδας, αντί να αφήνει να κυκλοφορεί από… κύκλους η διαφωνία του (για να μην τα σπάσει και με τον Κωστή Ζομπανάκη, που τον επέβαλλε και τον υποστήριξε όσο κανείς), τότε θα βγούμε δημόσια να τον αποθεώσουμε.

Για την ώρα, το μόνο που κάνει είναι να συμβάλει στην απαξίωση του ΕΣΑΚΕ, που -αν συνεχιστεί αυτή η κατηφόρα- θα οδηγηθεί από την ομηρία στην άλωση.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags