Facebook Pixel Τους άδειασε το ταμείο
| 2016-10-01 12:05:00

Τους άδειασε το ταμείο

Τους άδειασε το ταμείο

Ο Γιώργος Κογκαλίδης γράφει για τους μπελάδες που φόρτωσε στην ΕΟΚ ο Αντρέα Τρινκιέρι και κάνει και μια αποκάλυψη για την Ομοσπονδία...

Έχει επιλέξει μια συγκεκριμένη πολιτική επικοινωνίας η ΕΟΚ. Δεν απαντά, δεν μπαίνει σε διαδικασία αντιπαράθεσης, αντίθετα φροντίζει να εξαφανίζει (μέσω εκείνων που την υπηρετούν πιστά) κάθε δυσάρεστη προς αυτήν είδηση, πιστή στο δόγμα "από τη στιγμή που κάτι δεν γνωστοποιείται, δεν υπάρχει". Θα μας συγχωρέσει που της χαλάμε τη… συνταγή, αλλά εμείς νιώθουμε υποχρέωση να ενημερώνουμε τον κόσμο. Αυτή είναι η αποστολή μας, να γράφουμε, όχι να κρύβουμε. Και δεν θα κρύψουμε τη βαριά ήττα που υπέστη από τον Αντρέα Τρινκιέρι!

Ο Ιταλός, πρώην ομοσπονδιακός τεχνικός, τρία χρόνια μετά τη διαμάχη που είχε με την Ελληνική Ομοσπονδία, κατέσχεσε από στον λογαριασμό της ΕΟΚ στη Eurobank το ποσό των 110.000 ευρώ, που του είχε επιδικάσει από τις 21 Νοεμβρίου του 2014 το ΒΑΤ. Κι αυτό συνέβη τη Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου.

Για όσους δεν γνωρίζουν -ή δεν θυμούνται- την ιστορία, όταν απολύθηκε ο Αντρέα Τρινκιέρι ζήτησε τα δεδουλευμένα. Ο Γιώργος Βασιλακόπουλος αρνήθηκε και να τον δει, ο Ιταλός προσπάθησε να λύσει εξωδικαστικά το θέμα, αλλά βρήκε κλειστές πόρτες. Προσέφυγε στο ΒΑΤ και τον Νοέμβριο του 2014 εκδόθηκε η απόφαση. Η ΕΟΚ πρότεινε αποπληρωμή σε τέσσερις δόσεις, σε διάρκεια ενός χρόνου (ήτοι ως το τέλος του 2015), αλλά δεν πλήρωσε ούτε ένα σεντ.

Ο Αλέξανδρος Βαγιάτας, δικηγόρος που εκπροσώπησε τον Τρινκιέρι προχώρησε στην κατάσχεση του λογαριασμού που έχει η ΕΟΚ στη Eurobank τον Ιούλιο του 2016. Βλέπετε, οι χορηγίες ανακοινώνονται (είναι υποχρεωτικό από τη νομοθεσία). Κι αν η Ομοσπονδία τις κρύβει, στο site της τράπεζας είναι αναρτημένες. Έτσι μάθαμε ότι η Eurobank έδωσε το 2015 στην ΕΟΚ το ποσό των 1.302.574 ευρώ!

Από αυτά κατέσχεσε το ποσό που είχε επιδικαστεί στον πελάτη του και τη Δευτέρα το πήρε ολόκληρο. Αν είχαν μιλήσει ανθρώπινα με τον Ιταλό τεχνικό, το ποσό που θα πλήρωναν θα ήταν μικρότερο, καθώς αρχικά ο Τρινκιέρι δεν διεκδικούσε όλο το συμβόλαιο, παρά μόνο τα δεδουλευμένα του. Στο τέλος πλήρωσαν και τόκους, και δικαστικά έξοδα, αλλά βέβαια δεν τους νοιάζει, αφού τα χρήματα δεν βγήκαν από την τσέπη τους.

Ώρα για ΔΙΑΥΓΕΙΑ

Όλα αυτά μπορεί τώρα να τα ψάχνουμε, προσπαθώντας να ανοίξουμε κλειστές πόρτες, από το τέλος του μήνα, όμως, η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης είναι υποχρεωμένη να ξεκινήσει να δημοσιεύει αποφάσεις της στο πρόγραμμα Διαύγεια.

Ξεκίνησε επιτέλους να λειτουργεί η ειδική εφαρμογή, στην οποία υποχρεούνται να αναρτούν τις δαπάνες τους οι φορείς που επιχορηγούνται με περισσότερο από 3.000 ευρώ τον χρόνο και οι οποίες είναι υποχρεωμένες έως τις 31/10 να αναρτήσουν τις δαπάνες του 2015).

Έτσι θα μπορούμε να έχουμε άμεση πρόσβαση και ξεκάθαρη εικόνα. Δεν είναι κακό. Άλλωστε, δεν θεωρούμε ότι έχει κάτι να κρύψει η ΕΟΚ…

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags