Facebook Pixel Δήλωση κατά... πάντων του Β.Μητρόπουλου
| 2016-10-05 20:43:00

Δήλωση κατά... πάντων του Β.Μητρόπουλου

Δήλωση κατά... πάντων του Β.Μητρόπουλου

Ο Βίκτωρας Μητρόπουλος με γραπτή του δήλωση αφενός εξήγησε το γιατί ζήτησε να ματαιωθούν οι εκλογές της ΕΠΟ, αφετέρου, στράφηκε εναντίον και των δυο παρατάξεων που διεκδικούν την προεδρία της Ομοσπονδίας

Αναλυτικά η δήλωση του Βίκτορα Μητρόπουλου:

«Καταθέσαμε σήμερα Τετάρτη, 5 Οκτωβρίου, στο Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ, προσφυγή για ματαίωση της εκλογικής διαδικασίας (14/10 και 26/10) και αίτημα διορισμού προσωρινής διοίκησης με δεδομένο ότι η θητεία της νυν διοίκησης περατούται σήμερα.

Η προσφυγή ασκήθηκε με σκοπό τη ματαίωση των εκλογών που έχουν προκηρυχθεί για την 26η Οκτωβρίου 2016, και μαζί με την αίτηση για διορισμό προσωρινής διοίκησης μοναδικό σκοπό έχουν να επαναφέρουν τη νομιμότητα στις διαδικασίες εκλογής του Δ.Σ. της ΕΠΟ αλλά και γενικότερα στο άθλημα του ποδοσφαίρου, το οποίο σήμερα κυριολεκτικά σφυροκοπείται από καταγγελίες για διαφθορά, παράνομες διαδικασίες και κυρίως για πλήρη αδιαφορία στην εφαρμογή των ισχυόντων νόμων και κανονισμών.

Όπως αναπτύσσεται διεξοδικά στην προσφυγή, η νυν διοίκηση, με σκοπό την εκ νέου εκλογή ατόμων που πρόσκειται σε αυτήν, και έχοντας επί δεκαετίες «κλειστά» τα μάτια σε σειρά παρανομιών –που ήδη έχουν οδηγήσει μεγάλο μέρος στελεχών του Δ.Σ. ενώπιον της Δικαιοσύνης για σειρά κακουργηματικών αδικημάτων–, παραλείποντας να εφαρμόσει την ισχύουσα νομοθεσία, που διέπει την εκλογική διαδικασία και που προβλέπει ότι το Δ.Σ. της ΕΠΟ εκλέγεται από εκλέκτορες οι οποίοι έχουν εκλεγεί από όλα τα σωματεία της ελληνικής επικράτειας, αντί της εφαρμογής του νόμου να προσπαθεί να χειραγωγήσει την εκλογική διαδικασία, προσφέροντας «δώρο» υποσχέσεις και απειλές κατά περίπτωση, στις ποδοσφαιρικές ενώσεις, οι οποίες με τη σειρά τους, σύμφωνα με τη διάταξη του Καταστατικού διά χειρός του υπόδικου δικηγόρου κ. Θεόδ. Κουρίδη, θα ασκήσουν το δικαίωμα της ψήφου μέσω του προέδρου της ένωσης και δύο ακόμη μελών του Δ.Σ. αυτής!!!

Προφανώς, η γενναία κίνηση του κ. Στ. Κοντονή να καταργήσει το επαίσχυντο δήθεν «αυτοδιοίκητο» (που με την επί δεκαετία κυριαρχία του διέλυσε τα περίπου 5.000 σωματεία, διέλυσε τη Γ΄ Εθνική, ενώ στα πρόθυρα της διάλυσης βρίσκεται και η Δ΄ Εθνική), που ως αποτέλεσμα είχε την αναβάθμιση του τρόπου εκλογής του Δ.Σ. της ΕΠΟ μέσω εκλεκτόρων και την οριστική «αποστρατεία» ατόμων που επί 25 έτη βρίσκονται στις καρέκλες της Ομοσπονδίας, έχει ενοχλήσει εκείνους που πίστευαν ότι θα διαφεντεύουν τον χώρο στο διηνεκές.

Δυστυχώς, την κατηφόρα αυτή ακολουθεί και η αντιπολίτευση, η οποία αν και γνωρίζει την ύπαρξη του σχετικού νόμου για εκλέκτορες, επί 16 μήνες σιωπά, με σκοπό να κερδίσει εκείνη τις εκλογές, με την ίδια διάτρητη διαδικασία, που οδήγησε το ποδόσφαιρο στη σημερινή κατάσταση, ανυποληψίας και διαφθοράς.

Η εφαρμογή του νόμου από τα στελέχη του Διαιτητικού Δικαστηρίου, που έχει στελεχωθεί από υψηλόβαθμους δικαστικούς –αρεοπαγίτες και προέδρους Εφετών–, θεωρείται δεδομένη και είναι βέβαιο ότι με την απόφασή τους θα τεθεί «τέλος» στις διαδικασίες διάλυσης του «βασιλέα» των αθλημάτων, τίτλο τον οποίο επάξια φέρει το ποδόσφαιρο.

Τα προτεινόμενα μέλη για τη στελέχωσης της προσωρινής διοίκησης είναι άτομα υψηλού κύρους, με εμπειρία στα διοικητικά του ποδοσφαίρου και –το κυριότερο– χωρίς φιλοδοξίες για «καριέρα» ποδοσφαιρικού παράγοντα. Έχουν τη θέληση αλλά και τη δυνατότητα να επαναφέρουν την από μακρού χρόνου απωλεσθείσα νομιμότητα στις τάξεις του Δ.Σ. της ΕΠΟ, ώστε να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη του φιλάθλου κόσμου αλλά και των χορηγών που σήμερα αναζητούνται και δεν ανευρίσκονται…

Προσωπικά, είναι σε όλους γνωστό ότι επί σειρά ετών απέχω συνειδητά από τα διοικητικά του ποδοσφαίρου. Έχω απορρίψει αρκετές προτάσεις για «τοποθέτηση» σε υψηλόβαθμες διοικητικές θέσεις απλά και μόνο διότι οι από δεκαετίες συνθήκες διοίκησης –ουσιαστικά χειραγώγησης– δεν συμβαδίζουν με τη φιλοσοφία μου ως άτομο για την εικόνα που πρέπει να έχει το ποδόσφαιρο σε μικρούς και μεγάλους, σε πλούσιους και φτωχούς, και κυρίως σε χειμαζόμενους σήμερα λόγω της οικονομικής κρίσης ανθρώπους, που κάθε Σαββατοκύριακο έχουν ανάγκη να «ξεφύγουν» από την μιζέρια τους παρακολουθώντας έναν «καθαρό» ποδοσφαιρικό αγώνα και αυτή τη δυνατότητα κάποιοι τους την έχουν στερήσει.

Γνωρίζοντας ως εκδότης πώς παίζεται το επικοινωνιακό παιγνίδι, είμαι βέβαιος ότι κάποια οπαδικά ΜΜΕ θα σπεύσουν να αποδώσουν ύποπτα «ελατήρια» στην ενέργειά μου αυτή. Η απάντησή μου είναι αυτονόητη και σχετίζεται με το νόμιμο ή μη της προσφυγής μου. Απλά, προκαταλαμβάνω τον χαμένο των εκλογών της 26ης Οκτωβρίου –αν φυσικά γίνουν εκλογές με τρεις ψήφους η κάθε ένωση– ο οποίος θα σπεύσει να χρησιμοποιήσει τα δικά μου επιχειρήματα για να ακυρώσει την εκλογή του νικητή.

Αν η προσπάθειά μας υιοθετηθεί από τους αρμοδίους, πιστεύω ότι τα αποτελέσματα θα είναι άμεσα, οι ιδιοκτήτες των ομάδων θα καταλάβουν ότι το 50-50 σε κάθε παιγνίδι είναι υποχρέωση της ΕΠΟ και όχι ρουσφέτι, και κυρίως ότι δεν χρειάζεται να ξοδεύουν τα λεφτά τους σε εκλογικές αναμετρήσεις, παρά μόνο για να ενισχύουν τις ομάδες τους.

Και κάτι τελευταίο. Προ μηνός είχα ενημερώσει τους μεγαλοϊδιοκτήτες και των δύο παρατάξεων για το διάτρητο της διαδικασίας. Δεν με άκουσαν. Δικαίωμά τους, αλλά και πρόβλημά τους…» 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags