Facebook Pixel Tι ΔΕΝ είπε ο Ντούντα...
| 2016-10-07 10:20:00

Tι ΔΕΝ είπε ο Ντούντα...

Tι ΔΕΝ είπε ο Ντούντα...

Η Νίκη Μπάκουλη γυρνά το χρόνο πίσω και μας θυμίζει όσα... ξέχασε ή δεν ήθελε να πει ο "σοφός" στη συνέντευξή του. Πως... προέκυψε ο Έισι Λο; Ποιον είχε ζητήσει ο Ίβκοβιτς; Ποιος μπήκε στη μέση για τον Ντόρσι; Ποιος έκοψε τον Μποντίρογκα; Τι έγινε τελικά το -περίφημο- καλοκαίρι του 2012;
 

Δεν είναι ο πιο εύκολος άνθρωπος που υπάρχει εκεί έξω. Ούτε ο πιο διαλλακτικός. Αν πιστεύει πως έχει δίκιο, ανάποδα να τον γυρίσεις δεν θα αλλάξει άποψη. Αν τώρα, θεωρήσει ότι έχεις κάνει κάτι εναντίον του, επί τούτου, βρες σπηλιά να κρυφτείς. Δεν ξεχνά και δεν συγχωρεί. Λέει "τέλος" και προχωρά. Το "εγώ" του είναι "φουσκωμένο", κυρίως γιατί κατάφερε να επιβάλει την πειθαρχία σε μια απείθαρχη χώρα και να την οδηγήσει στην επιτυχία. Και μόνο στο άκουσμα του ονόματος "Ντούσαν Ίβκοβιτς", οι Σέρβοι... κάθονται σούζα. Βάλε στη μέση και τις επιτυχίες του και θα καταλάβεις γιατί έχει το χαρακτήρα που 'χει. Και στην τελική, αν δεν τον έχει αυτός, ποιος θα τον έχει.

Κάποιους μήνες μετά την απόφαση του να αποσυρθεί από τους πάγκους, ο 73χρονος θέλησε να κάνει ένα flash back στην καριέρα του. Κατ' ουσίαν, είπε ό,τι ήθελε, μοιράστηκε ό,τι ήθελε να μοιραστεί -όπως έκανε πάντα.

Αποκάλυψε γιατί έφυγε το 2012, ξεκινώντας από το καλοκαίρι του 2011, οπότε οι αδελφοί Αγγελόπουλοι φαίνονταν να 'χουν αποφασίσει να εγκαταλείψουν την ΚΑΕ Ολυμπιακός. Δεν ήταν καν στη συνέντευξη Τύπου, για την παρουσίαση της ομάδας. Τους εκπροσώπησε ο Χρήστος Σταυρόπουλος. Σε αυτή τη συνέντευξη Τύπου, ο "Ντούντα" φαινόταν να είναι έξω από τα νερά του. Δήλωσε πως "εμείς θα κάνουμε τη δουλειά μας". Την Τετάρτη (5/10) πρόσθεσε και ότι "είπα στους Αγγελόπουλος, αν και έχω έναν χρόνο ακόμη συμβόλαιο, δεν υπάρχει πρόβλημα, φεύγω, δεν το κάνω για τα λεφτά. Μου ζήτησαν όμως να μείνω και να φτιάξουμε μία ομάδα με πάρα πολύ μικρό μπάτζετ. Είχαμε μόνο ένα μεγάλο συμβόλαιο, του Σπανούλη. Οι άλλοι έπαιρναν λίγα".

Η ΥΠΟΘΕΣΗ ΡΑΣΙΤΣ
Δεν είπε ότι τα αφεντικά της "ερυθρόλευκης" ΚΑΕ είχαν εγγυηθεί για τα χρήματα του! Είπε πως "άλλον παίκτη θέλαμε να φέρουμε και ήλθε ο Λο", στη θέση του Λούκας. Δεν είπε πως ήταν ο Αλεξάντερ Ράσιτς, ο οποίος... κατέβηκε από την πτήση με προορισμό την Αθήνα, γιατί προ της ολοκλήρωσης, η συμφωνία "τσάκισε", ο Ολυμπιακός έμεινε χωρίς γκαρντ και επιστρατεύτηκε ο τύπος που είχε μείνει ελεύθερος από την Παρτίζαν, είχε επιστρέψει στις ΗΠΑ και για ένα μήνα δεν είχε πιάσει μπάλα.

Ήταν κι αυτός που άλλαξε το παιχνίδι του Ολυμπιακού, όπως έφτανε στην κατάκτηση της Ευρώπης. Για τον Ντόρσι (ειρήσθω εν παρόδω, τον πλήρωνε η προηγούμενη ομάδα του), δεν είπε πως δεν τον ήθελε, αλλά δεδομένων των συνθηκών τον δέχθηκε, με τις πληροφορίες να θέλουν τον Βαγγέλη Αγγέλου να φροντίζει ώστε αυτή η σχέση να είναι ομαλή.

Το 2012 λοιπόν, ανακοινώθηκε το τέλος της συνεργασίας του με τον Ολυμπιακό, γεγονός που είχε προκαλέσει μια κάποια έκπληξη, γενικότερα. Ειδικότερα, ήταν γνωστό ότι οι διοικούντες (με τον Γιώργο Σκινδήλια σε πρωταγωνιστικό ρόλο) του είχαν προτείνει μείωση μισθού και μπάτζετ. Η ατάκα "όσο απλήρωτοι παίκτες και προπονητές είναι, τόσο καλύτερα παίζουν" που εξομολογήθηκε την Τετάρτη (5/10), ανήκει στον άνθρωπο με τον οποίον διαπραγματευόταν.

Οι συζητήσεις δεν είχαν πάει όπως ήθελε και για να διευκολύνει την κατάσταση είπε "παιδιά, είμαι λίγο κουρασμένος, εγώ σταματώ την προπονητική. Έχω και την εθνική Σερβίας, θα συγκεντρωθώ εκεί, δεν πειράζει, ας το αφήσουμε". Δεν είπε πως με την έξοδο του διασφάλισε πως δεν θα πειράζονταν οι μισθοί των παικτών και δη του πιο ακριβοπληρωμένου... Εκείνη την εποχή, είχε πει και ότι δεν θα κοουτσάρει ξανά σύλλογο. Τελικά, πήγε στην Αναντολού Εφές.

Αποκάλυψε ότι "ήταν συνενοημένοι Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός να αφήνουν απλήρωτους τους παίκτες για τουλάχιστον τρεις μήνες. Ήταν κάτι που γινόταν συχνά, γιατί έτσι νόμιζαν πως οι παίκτες θα απέδιδαν καλύτερα. Δεν είναι όμως, έτσι". Εκείνη την περίοδο όμως, αυτό το γνώριζαν μόνο όσοι ασχολούνταν με το ρεπορτάζ. Και όσοι δεν συμφωνούσαν, είχαν τη δύναμη και τον τρόπο να το αλλάξουν. Δεν το έκαναν. Όπως δεν έδωσε συνέντευξη το 2012 που να εξηγεί γιατί έφυγε από τον Πειραιά. Τώρα, με μια εύλογη χρονική απόσταση από το γεγονός, σίγουρα το ωστικό κύμα είναι μικρότερο.

Ο ΚΑΝΟΝΑΣ ΤΟΥ VALUE FOR MONEY
Είπε πως με τον Σωκράτη Κόκκαλη "είχα εξαιρετική σχέση. Πνευματική φιλία. Ταιριάζαμε, είχαμε άριστη επικοινωνία και καλή σχέση. Έχουμε τεράστια εκτίμηση ο ένας τον άλλον". Είπε και πως "δεν εκτίμησαν τον Ρίβερς, γιατί δεν τον κράτησαν" ενώ είχαν την ευκαιρία, όπως και ότι "ήταν να φέρω τον Μποντίρογκα, μου είπαν όχι". Δεν είπε όμως, ποιοι είναι αυτοί που πήραν τις συγκεκριμένες αποφάσεις. Το βέβαιο είναι ότι όπου δούλεψε και είχε ξεκάθαρους ρόλους, έφερνε αποτελέσματα. Όπως και η λατρεία του για την πειθαρχία. Εμπιστευόταν τους νέους και "έφτιαχνε" παίκτες. Αν παρέβαιναν τον απαράβατο -για εκείνον- κανόνα του value for money, τον έβρισκαν απέναντί τους.

Αν δεν σέβονταν το σύστημα, τίθονταν εκτός. Ήταν αυστηρός, αποτελεσματικός και συμβιβαζόταν μόνο όταν εκείνος το ήθελε -όταν έκρινε πως αυτά που επρόκειτο να χάσει ήταν λιγότερα από αυτά που θα κέρδιζε. Την Τετάρτη (5/10) είπε πως δεν τον ενδιαφέρουν τα χρήματα. Ίσως γιατί όπως έχει πει σε φίλους του "εδώ και χρόνια έχω 20+ εκατομμύρια. Τι να κάνω τα περισσότερα; Απλά με ήθελαν για προπονητή πολύ και δεν μπορούσα να αρνηθώ την πρόκληση". Για αυτό πήγε στην Εφές, από όπου έφυγε γιατί για πρώτη φορά στην καριέρα του δεν κατάφερε να "χτίσει" κάτι. Τότε κατάλαβε ότι ήλθε η ώρα να εγκαταλείψει.

ΥΓ: ο αστικός μύθος τον θέλει να αγόραζε τους παίκτες του, κυρίως από το πελατολόγιο του δικού του μάνατζερ, Μίσκο Ραζνάτοβιτς. Όπως όμως, σχολίασε πέρυσι ο Σέρβος σούπερ μάνατζερ "αφού εγώ έχω τους καλύτερους, από πού να ψωνίσει;". Η αλήθεια είναι κάπου στη μέση, όπως πάντα...

Πηγή: contra.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags