Facebook Pixel Οι άλλοι έπεσαν στον Βόσπορο;
| 2016-10-15 00:07:00

Οι άλλοι έπεσαν στον Βόσπορο;

Οι άλλοι έπεσαν στον Βόσπορο;

Ο Γιώργος Κογκαλίδης γράφει για τον… διαφορετικό Παναθηναϊκό του Πεδουλάκη και το σόου του Παππά, ενώ κάνει και μία σύγκριση με την σημερινή εμφάνιση της Φενέρ του Ζοτς.

Αν σας ρωτούσε κανείς για το ποιο είναι το πιο δύσκολο παιχνίδι για τον Παναθηναϊκό θα διαφωνούσατε (ενδεχομένως) για το αν είναι αυτό με την ΤΣΣΚΑ ή με τη Φενέρμπαχτσε. Άντε να υπήρχαν κάποιοι που θα έκαναν λόγο για την αναμέτρηση στη Μαδρίτη, ή (ένεκα των ειδικών συνθηκών) αυτή με τον Ολυμπιακό. Κι όμως, πιο δύσκολο παιχνίδι της κανονικής περιόδου ήταν αυτό με τη Ζαλγκίρις.

Βάλτε κάτω τα δεδομένα: Οι Λιθουανοί δεν είχαν να χάσουν τίποτα. Η πρεμιέρα πάντα δημιουργεί άγχος στα φαβορί, ειδικά όταν παίζουν στο γήπεδό τους. Προσθέστε τώρα την ιστορία με τον Τζέιμς, που άλλαξε άρδην τα δεδομένα στον Παναθηναϊκό. Την απίστευτη αστοχία (απόρροια του άγχους) στις βολές, αλλά και τα 18 επιθετικά ριμπάουντ των Λιθουανών και κάντε τις μετρήσεις.

Με τον Μπουρούση να είναι σε πολύ μέτρια (έως κακή) βραδιά, τον Σίνγκλεντον να χάνει ελεύθερα σουτ, που σε άλλη στιγμή απλά θα μετρήσουν ως τρεις πόντοι, τον Καλάθη να είναι άστοχος, δεν υπήρχε παρά μόνο ένας τρόπος να πάρει ο Παναθηναϊκός τη νίκη: Να γίνει ο Παππάς… Τζέιμς, ή απλά να γίνει ο εαυτός του.

Δεν είναι το μπάσκετ που θέλει ο Πεδουλάκης, όμως ήταν υποχρεωμένος να προσαρμοστεί στα δεδομένα. Όταν δεν έχεις αυτό που αγαπάς, αγαπάς αυτό που έχεις. Ο κόουτς του Παναθηναϊκού εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο αυτό που είναι το δυνατό στοιχείο του Παππά. Το ένας εναντίον ενός, που ανά περίσταση ήταν κι ένας εναντίον… όλων.

Ο Έλληνας διεθνής ήταν απολαυστικός. Η στατιστική του απεικόνιση ήταν εξαιρετική, η εικόνα του πάνω στο παρκέ ακόμα καλύτερη κι η αυτοπεποίθησή του τη στιγμή που εκτελούσε βολές σε έκανε να πιστεύεις ότι θα ευστοχούσε ακόμα και με κλειστά μάτια, ακόμα κι αν του έδενες το χέρι πίσω από την πλάτη.

Ο Παναθηναϊκός, στην κακή του βραδιά, πέτυχε 84 πόντους. Άρα είναι εμφανές ότι δεν έχει σχέση (και το γράφω γιατί πολλοί αφελώς έκαναν συγκρίσεις με την ομάδα του 2012) με αυτό που έπαιξε ο Πεδουλάκης στην πρώτη του θητεία στο "τριφύλλι". Άλλοι παίκτες τότε, άλλοι παίκτες τώρα. Κι ο έξυπνος προπονητής είναι αυτός που παίρνει ό,τι του δίνει η ομάδα, κάνοντας τις δικές του παρεμβάσεις, ώστε το καλό να γίνει καλύτερο.

Υ.Γ.: Η γκρίνια περισσεύει στους Έλληνες φιλάθλους. Πολλοί ήταν αυτοί που έφυγαν δυσαρεστημένοι, για τον τρόπο (τη δυσκολία), που έφτασε ο Παναθηναϊκός στη νίκη. Αναλογικά οι φίλοι της Φενέρμπαχτσε πρέπει να έπεσαν στον Βόσπορο…

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags