Facebook Pixel "Λάθος με Πεδουλάκη - Απέτυχε η ελληνοποίηση και υπάρχουν αιτίες... "
| 2016-10-19 13:49:00

"Λάθος με Πεδουλάκη - Απέτυχε η ελληνοποίηση και υπάρχουν αιτίες... "

του Γιώργου Κτενά
"Λάθος με Πεδουλάκη - Απέτυχε η ελληνοποίηση και υπάρχουν αιτίες... "

O προπονητής Άρης Λυκογιάννης, που έχει περάσει από τον Παναθηναϊκό, μιλάει στο SportDog για την αλλαγή στον "πράσινο" πάγκο και εξηγεί γιατί απέτυχε το πλάνο με τους Έλληνες.

Στον προπονητή που χρειάζεται να επιλέξει ο Παναθηναϊκός για να συνεργαστεί στη συνέχεια της περιόδου, αλλά και στο λάθος που έγινε με την ελληνοποίηση του ρόστερ, αναφέρθηκε στον SportDog o Άρης Λυκογιάννης.

Ο προπονητής του Κολοσσού, που είχε βρεθεί στο τεχνικό τιμ των "πράσινων" το διάστημα που ο Σωτήρης Μανωλόπουλος ανέλαβε πρώτος προπονητής στον Παναθηναϊκό, σχολίασε ακόμα την απομάκρυνση του Πεδουλάκη από την τεχνική ηγεσία. Αλλά και το γεγονός ότι ο Παναθηναϊκός έχει το υλικό, το ταλέντο και τους πεπειραμένους Έλληνες παίκτες για να διαχειριστούν δύσκολες καταστάσεις.

Έχετε περάσει από τον Παναθηναϊκό, έστω και για μικρό διάστημα, πώς είναι η πίεση που υπάρχει σε μία τεράστια ομάδα όπως αυτή;

"Η πίεση για το αποτέλεσμα υπάρχει σε όλες τις ομάδες. Η αλήθεια είναι πως τα μεγάλα κλαμπ έχουν συνηθίσει να πρωταγωνιστούν και έχουν συνηθίσει στις επιτυχίες. Για αυτό η αποτυχία δεν είναι εύκολα αποδεκτή. Αλλά όταν δουλεύεις σε μία ομάδα αυτού του επιπέδου, γνωρίζεις αυτή την πίεση που την συνοδεύει".

Την απομάκρυνση του Πεδουλάκη, τόσο νωρίς μέσα στη σεζόν, πώς τη σχολιάζετε;

"Καταρχήν δεν γνωρίζουμε τι συμβαίνει στο εσωτερικό της ομάδας. Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε με εντελώς καινούργιο ρόστερ, χωρίς τον Διαμαντίδη και στην πορεία ήρθε ο τραυματισμός ενός παίκτη που είχαν στηριχτεί πολλά πάνω του. Άρα προέκυψε μία καινούργια κατάσταση και χρειάζεται χρόνος, υπομονή και τύχη για να κυλήσουν όλα ομαλά. Η απομάκρυνση του Πεδουλάκη έχει να κάνει με την κακή εικόνα στα επίσμα ματς και κυρίως τη μεγάλη σε εύρως ήττα από τον Ολυμπιακό. Οι ομάδες δεν είναι εύκολο να αλλάζουν παίκτες, δεν είναι εύκολο να διώξεις 6 - 7 παίκτες, για αυτό η πιο εύκολη κίνηση είναι η απομάκρυνση του προπονητή. Δεν θεωρώ ότι η συγκεκριμένη κίνηση είναι σωστή, απλώς αυτή είναι η σκέψη που υπάρχει".

Δημιούργησε πρόβλημα στον Παναθηναϊκό η προσπάθεια ελληνοποίησης;

"Δε νομίζω ότι το πλάνο της ελληνοποίησης πέτυχε στον Παναθηναϊκό. Κυρίως γιατί ήταν σε πολύ μικρή ηλικία όσοι αποκτήθηκαν και είναι εντελώς αδύνατο τόσο μικροί σε ηλικία παίκτες και χωρίς παραστάσεις, να σταθούν στο επίπεδο του Παναθηναϊκού. Για παράδειγμα η βάση του Ολυμπιακού από Έλληνες, είχαν κάνει πέρασμα από ομάδες της Α1 πριν πάνε στο Λιμάνι. Ο Παπανικολάου στον Άρη, ο Αγραβάνης στον Πανιώνιο, ο Μάντζαρης στο Περιστέρι, ο Πρίντεζης στη Λάρισα κ.α. Στον Παναθηναϊκό ήρθαν παίκτες από το παιδικό τμήμα και μοιραία δεν είναι εφικτό να σταθούν με τη μία σε ομάδα τέτοιου επιπέδου. Στον Παναθηναϊκό από νεαρούς Έλληνες μόνο ο Παππάς και ο Γιάνκοβιτς είχαν παραστάσεις από πριν".

Πώς πιστεύτε ότι θα πρέπει να κινηθεί ο Παναθηναϊκός στη συνέχεια; Τι είδους προπονητή χρειάζεται;

"Αυτό το ξέρουν καλύτερα οι άνθρωποι της ομάδας και ο μεγαλομέτοχος που επενδύει τα χρήματά του. Υλικό υπάρχει, ταλέντο υπάρχει, παίκτες που είναι έμπειροι και μπορούν να διαχεριστούν δύσκολες καταστάσεις υπάρχουν. Είμαστε στην αρχή της σεζόν και εκτός από το θέμα του γοήτρου, ο Παναθηναϊκός δεν χάνει κάτι από τη μεγάλη ήττα. Υπάρχει χρόνος, είμαστε στο ξεκίνημα ακόμα, για να ορθοποδήσει η ομάδα. Για το θέμα του προπονητή, ο Παναθηναϊκός δεν ψάχνει κάποιον που να γνωρίζει καλά την ελληνική πραγματικότητα ή να γνωρίζει καλύτερα την Ευρωλίγκα. Ο Παναθηναϊκός χρειάζεται προπονητή που θα του φέρει νίκες παντού".

Να κλείσουμε με τα δικά σας νέα;

"Εμείς προετοιμαζόμαστε για το σημαντικό ματς με τον Προμηθέα, με μοναδικό στόχο τη νίκη. Πάμε παιχνίδι - παιχνίδι και βλέπουμε. Στόχος μας είναι να είμαστε ανταγωνιστικοί και να κερδίσουμε το σεβασμό".

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags