Facebook Pixel Μεγάλες αλήθειες για τον μπασκετικό ΠΑΟ: "Πρέπει να παίζει περισσότερο ο Παππάς" – "Μην κάνει μεταγραφή ο Γιαννακόπουλος" – "Τυχερός ο Πασκουάλ"!
| 2016-11-12 09:27:00

Μεγάλες αλήθειες για τον μπασκετικό ΠΑΟ: "Πρέπει να παίζει περισσότερο ο Παππάς" – "Μην κάνει μεταγραφή ο Γιαννακόπουλος" – "Τυχερός ο Πασκουάλ"!

Μεγάλες αλήθειες για τον μπασκετικό ΠΑΟ: "Πρέπει να παίζει περισσότερο ο Παππάς" – "Μην κάνει μεταγραφή ο Γιαννακόπουλος" – "Τυχερός ο Πασκουάλ"!

Την άποψη ότι ο Παναθηναϊκός έκανε μία μεγάλη νίκη επί της Μακάμπι, αλλά χρειάζεται να έχει μεγαλύτερη διάρκεια η σταθερότητα στο παιχνίδι του, εξέφρασε μέσω του SportDog ο Απόστολος Κόντος.

Ο παλαίμαχος άσος των "πράσινων" μίλησε ακόμα για τη θετική παρουσία του Σίνγκλετον στο ματς εναντίον των Ισραηλινών, χαρακτήρισε καθοριστικά τα παιχνίδια που έρχονται για τον Παναθηναϊκό και σχολίασε ότι χρειάζεται περισσότερο χρόνο συμμετοχής ο Νίκος Παππάς, για να γίνει ξανά ο πρωταγωνιστής που ήταν.

Αναφέρθηκε με άκρως κολακευτικά λόγια στην παρουσία του Τσάβι Πασκουάλ στην άκρη του πάγκου και απάντησε στο ερώτημα που υπάρχει αν ο Παναθηναϊκός πρέπει να ενισχύσει το ρόστερ του ή όχι...

Κύριε Κόντο, πώς είδατε τη νίκη τού Παναθηναϊκού επί της Μακάμπι;

"Καταρχάς θέλω να πω ότι ήταν μία μεγάλη νίκη επί τη Μακάμπι, αλλά ο Παναθηναϊκός παρουσίασε 2 διαφορετικά πρόσωπα στη διάρκεια του αγώνα. Τα οποία μας έστειλαν από την Κόλαση στον Παράδεισο. Ανατράπηκε μια διαφορά 16 πόντων, ισοφαρίσαμε στο τέλος και σε εκείνο το σημείο έδειξε ο Παναθηναϊκός ότι μπορεί να τα καταφέρει. Η ψυχολογία στο 5λεπτο της παράτασης ήταν με το μέρος του Παναθηναϊκό και έτσι φτάσαμε σε εύκολη νίκη στην παράταση. Ο Παναθηναϊκός πάντοντε διακρινόταν στην πολύ καλή άμυνα και σε αυτό το ματς η άμυνα δεν υστέρησε, καθώς δεχτήκαμε 67 πόντους. Μπορούμε να πούμε ότι από τα τρίποντα που πετύχαμε, εκείνα που μέτρησαν περισσότερο ήταν εκείνα της παράτασης. Αλλά βλέπω μια αλλαγή στον πλουραλισμό της ομάδας, βλέπουμε τον Σίγκλεντον που μπορεί να προσφέρει περισσότερα από ό,τι στα πρώτα ματς και τον Παναθηναϊκό σε κάθε παιχνίδι να γίνεται καλύτερος

Χρειάζεται περισσότερη σταθερότητα η ομάδα; Γιατί παίρνει μεγάλες διαφορές στα ματς, αλλά πάντα επιστρέφουν οι αντίπαλοι.

"Υπάρχουν κενά στην απόδοση και είναι δεδομένο ότι ο Παναθηναϊκός πρέπει να αποκτήσει διάρκεια και σταθερότητα στην απόδοσή του. Έχει πολύ καλή χημεία από πλευράς ομάδας, καλό έμψυχο υλικό για να δημιουργήσει. Είχε μάθει ο Παναθηναϊκός την τελευταία 8ετία να κινείται στον ρυθμό τού Διαμαντίδη και τώρα που λείπει, βλέπουμε ότι πρέπει να βελτιώσει το κομμάτι της διάρκειας".

Ρεάλ και μετά Ολυμπιακός - Τι περιμένετε;

"Είναι καθοριστικά τα παιχνίδια με τη Ρεάλ και τον Ολυμπιακό. Ο κόσμος τού Παναθηναϊκού έχει δείξει ότι λατρεύει την ομάδα μπάσκετ και την υποστηρίζει παντού. Και με τη Μακάμπι είχε πολύ κόσμο στο γήπεδο. Θα παίξει καθοριστική σημασία η παρουσία του κόσμου, είναι τεστ που θα δείξει ότι ο Παναθηναϊκός θα κάνει υψηλά πράγματα φέτος. Είναι νωρίς για προβλέψεις βέβαια, αλλά μία μεγάλη ομάδα όπως ο Παναθηναϊκός πρέπει πάντα να είναι έτοιμη για τα μεγάλα παιχνίδια. Θα ήθελα να τονίσω την ατομική απόδοση του καθενός. Ο Σίγκλεντον ήταν πολύ καλός, ο Νίκολς κάνει καλή δουλειά, ο Μποχωρίδης έχει ενσωματωθεί καλά, ο Μπουρούσης είναι πάντα ο Μπουρούσης, περιμένω περισσότερα από τον Φελντέιν και κινητήριος μοχλός είναι ο Καλάθης. Θεωρώ ότι ο Παναθηναϊκός έχει προοπτικές και μέλλον. Δεν είναι απόλυτα πειστικός από πλευράς απόδοσης, αν και έχει κάποια εκπληκτικά διαστήματα στο παιχνίδι του. Ο Παππάς είναι σπουδαίος σκόρερ και χρειάζεται περισσότερο χρόνο συμμετοχής, γιατί πλέον δεν είναι ο πρώταγωνιστής που ήταν".

Χρειάζεται μεταγραφές η ομάδα, παρά τη χθεσινή νίκη; Γιατί υπάρχει και ένας Γολγοθάς υποχρεώσεων φέτος.

"Η διοίκηση του Παναθηναϊκού έκανε τα πάντα για να φτιάξει ανταγωνιστικό σύνολο όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και στην Ευρώπη. Δε νομίζω ότι λείπει κάποιος. Υπάρχουν φωνές που υποστηρίζουν ότι χρειάζεται πλέι μέικερ για να βοηθάει τον Καλάθη, αλλά δε νομίζω ότι είναι αναγκαία κάποια προσθήκη. Μπορεί να προχωρήσει και όπως είναι η ομάδα".

Έχουμε μία πρώτη καθαρή εικόνα από την παρουσία του Πασκουάλ, ποια είναι η άποψή σας για τον Καταλανό;

"Είναι ένας αναγνωρισμένος προπονητής, που είχε κάνει πολύ καλή δουλειά στην Μπαρτσελόνα. Έχει την ισπανική φιλοσοφία στο μπάσκετ, δηλαδή καλή κυκλοφορία της μπάλας και πρωτεύοντα αιφνιδιασμό. Αυτή τη στιγμή τον πηγαίνει και η τύχη, δεν τον έχει αδικήσει η μπάλα μέχρι τώρα. Σε όλα τα ματς που κύλησαν και έγιναν θρίλερ, δικαιώθηκε. Αυτό δείχνει την προσωπικότητά του και νομίζω ότι θέλει χρόνο και υπομονή".

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags