Facebook Pixel Η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι για τον Γκριν...
| 2016-11-13 13:18:00

Η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι για τον Γκριν...

Η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι για τον Γκριν...

Ο,τι ανατρέπει ένα καλό και οικογενειακό κλίμα, οφείλει να απομακρύνεται. Εστω και προσωρινά.

Περισσότερο προς γνώσιν και συμμόρφωσιν. Ο Ερικ Γκριν έλαβε υποχρεωτική άδεια 48 ωρών. Και βλέπουμε... Από αυτόν θα εξαρτηθεί.

Ο Αμερικανός γκαρντ ενημερώθηκε χθες για την απόφαση του Γιάννη Σφαιρόπουλου. Δεν προπονήθηκε με την υπόλοιπη ομάδα και φυσικά δεν πρόκειται να αγωνιστεί στο σημερινό ματς με τον Απόλλωνα Πάτρας.

Η πλέον εύλογη απορία καταλήγει στο «γιατί;». Στον Γκριν καταλογίζουν κακή γενικότερη συμπεριφορά το τελευταίο διάστημα, ωστόσο η... σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι της υπομονής ήταν μία αντίδρασή του στα αποδυτήρια του «Αμπντί Ιπεκτσί».

Την ώρα που ο Σφαιρόπουλος έκανε έντονες παρατηρήσεις στον Γκριν και σε μερικούς συμπαίκτες του, αυτός γέλασε ειρωνικά. Με αποτέλεσμα την έκρηξη του προπονητή του Ολυμπιακού!

Ο Γκριν (μέχρι τούτη τη στιγμή τουλάχιστον) αποδέχτηκε την τιμωρία του, δίχως να δημιουργηθεί κάποια άλλη κατάσταση. Αυτό δεν σημαίνει πως το θέμα θεωρείται απαραίτητα λήξαν. Προφανώς και ο Αμερικανός θα πρέπει να δείξει μεταμέλεια, αλλάζοντας τη συμπεριφορά του.

Κάτι που θα φανεί από τη Δευτέρα, όπου και λήγει η... καραντίνα του. Ημέρα που θα επιστρέψει στις προπονήσεις, εν όψει της δύσκολης ευρωπαϊκής εβδομάδας με αντιπάλους την Μπαρτσελόνα στο Φάληρο (την Τετάρτη) και τον Παναθηναϊκό Superfoods (την Παρασκευή) στο ΟΑΚΑ.

Οι Καταλανοί θα αγωνιστούν στο ΣΕΦ προερχόμενοι από έξι συνεχόμενες νίκες, καθώς χθες επικράτησαν και στην έδρα της Μούρθια με 83-99 (Ράις, Κόπονεν από 23 πόντους, Τόμιτς 16 πόντους, 6 ριμπ.).

Ο κοντός και ο ψηλός

Οπως κι αν έχει, το ενδεχόμενο αναζήτησης ενός άλλου γκαρντ μοιάζει προς το παρόν μακρινό. Αυτό που δεν αποκλείεται να συμβεί νωρίτερα αφορά τις θέσεις των ψηλών. Για ακόμη ένα παιχνίδι ο Κεμ Μπιρτς τράβηξε μονάχος το... κουπί στους σέντερ, με τον Πάτρικ Γιανγκ να είναι ξανά εκτός κλίματος και τον Νίκολα Μιλουτίνοφ να παίρνει ξανά λίγο χρόνο συμμετοχής.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως οι «ερυθρόλευκοι» βλέπουν την αγορά των σέντερ, έχοντας ως κριτήριο πως, αν πρόκειται να προχωρήσουν σε μεταγραφή, θα πρέπει να είναι κάτι εξαιρετικό. Το τελευταίο δεν ξεκαθαρίζει αν θα γίνει αντικατάσταση ψηλού ή απλή προσθήκη.

Πάντως, σε γκάλοπ της ιστοσελίδας sentragoal.gr το 45% των συμμετεχόντων θεωρεί πως το κύριο αίτιο για τις εμφανίσεις του Ολυμπιακού αποτελεί η έλλειψη σέντερ.

Θα παίζουν όσοι μπορούν

Το... καμπανάκι της τιμωρίας του Ερικ Γκριν αφορά όλους τους παίκτες του Ολυμπιακού. Το άλλο, εκείνο που ήχησε στο «Αμπντί Ιπεκτσί», προορίζεται για μερικούς.

Ο Σφαιρόπουλος, όπως και πέρσι, έσφιξε αισθητά το ροτέισον. Εφαρμόζοντας το δόγμα «όποιος μπορεί, θα παίζει». Και αυτό ακριβώς δικαιολογεί την τεράστια διαφορά στον χρόνο συμμετοχής των παικτών.

Ενα από τα ζητήματα που καλείται να επιλύσει το Σφαιρόπουλος, πέρα από το... μυστήριο του Πάτρικ Γιανγκ, είναι και αυτό του Ντάνιελ Χάκετ.

Ο Ιταλός γκαρντ μοιάζει να βρίσκεται σε παρατεταμένο ντεφορμάρισμα, ωστόσο αυτό που προβληματίζει περισσότερο είναι η έλλειψη ενέργειας. Σήμα κατατεθέν του, ακόμη και σε παιχνίδια που μπορεί να έμενε άποντος.

Πηγή: Goal

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags