Facebook Pixel Τρομερός Σκουντής: Πώς θα είναι στο ΟΑΚΑ V-Span – Ολυμπιακός και τι θα κάνει ο Πασκουάλ χωρίς Γκιστ
| 2016-11-17 15:45:00

Τρομερός Σκουντής: Πώς θα είναι στο ΟΑΚΑ V-Span – Ολυμπιακός και τι θα κάνει ο Πασκουάλ χωρίς Γκιστ

του Γιώργου Κτενά
Τρομερός Σκουντής: Πώς θα είναι στο ΟΑΚΑ V-Span – Ολυμπιακός και τι θα κάνει ο Πασκουάλ χωρίς Γκιστ

Βασίλης Σκουντής να τον πιεις... στο ποτήρι! Πώς θα κατέβουν οι Ερυθρόλευκοι, τι φταίει στον ΠΑΟ και τι θα κάνει ο προπονητής του; Όλα σε ένα (κείμενο-φωτιά) νοικοκυρεμένα...

Στο... κόλλημα που είχε ο Βασίλης Σπανούλης εναντίον του Παναθηναϊκού στο ΟΑΚΑ, το οποίο έχει πλέον ξεπεράσει, αλλά και στο κόμπλεξ του Ολυμπιακού εναντίον των "πράσινων" στο ίδιο γήπεδο, το οποίο επίσης έχουν ξεπεράσει οι Πειραιώτες, αναφέρθηκε σε συνέντευξή του στον SportDog o Βασίλης Σκουντής.

Ο κορυφαίος Έλληνας μπασκετικός δημοσιογράφος σχολίασε την ήττα του Παναθηναϊκού από τη Ρεάλ Μαδρίτης και τη νίκη του Ολυμπιακού επί της Μπαρτσελόνα, την πολύ σημαντική απουσία του Γκιστ από το ντέρμπι, το δίδυμο Καλάθη-Σπανούλη, αλλά και την παρουσία τού Τσάβι Πασκουάλ στην άκρη τού "πράσινου" πάγκου.

Κύριε Σκουντή, ποιο είναι το σχόλιό σας για τη νίκη τού Ολυμπιακού επί της Μπαρτσελόνα;

"Ο Ολυμπιακός νίκησε γιατί έκανε αυτό που ξέρει καλά, αυτό με το οποίο ανδρώθηκε τα τελευταία χρόνια. Υπάρχει μία έντονη αντιδιαστολή στον χθεσινό αγώνα σε σχέση με εκείνον εναντίον της Γαλατασαράι. Πήγε στα βασικά του μπάσκετ ο Ολυμπιακός, στο άλφα και στο βήτα".

Πώς είδατε το παιχνίδι του Παναθηναϊκού εναντίον της Ρεάλ;

"Ο Παναθηναϊκός αυτοκτόνησε χθες. Έπαιξε ένα σχεδόν τέλειο ματς, που το έχασε στις λεπτομέρειες. Τρομάζεις τη Ρεάλ επί 39 λεπτά, προηγείσαι, αντέχεις χωρίς τον Γκιστ και χάνεις τελικά από δύο λάθη του καλύτερου παίκτη σου, του Φελντέιν".

Τα δύο παιχνίδια έχουν μείνει στο παρελθόν, πώς περιμένετε το ντέρμπι της Παρασκευής;

"Τέτοια ματς έχουν ιδιαιτερότητες, σε όποια κατάσταση και να βρίσκεται κάθε ομάδα. Έχουν ιδιαίτερη ψυχολογία, δεν μπορεί να κάνει κάποιος ασφαλείς εκτιμήσεις. Δε θα έχει σχέση σίγουρα με το 88-63 του ΣΕΦ, γιατί είμαστε πια σε άλλη εποχή, με άλλα δεδομένα. Από όπου κι αν το πιάσεις έχει εντελώς διαφορετική προσέγγιση, σε σχέση με τα προηγούμενα, ακόμα κι αν είναι κοντινά ή μακρινά ντέρμπι. Παίζει ρόλο η εσωτερική αντιπαλότητα, η πίεση που έχουν οι δυο ομάδες, το γεγονός ότι ο Παναθηναϊκός ταξίδεψε και έχασε, ο Ολυμπιακός έπαιξε στο ΣΕΦ και νίκησε, η μικρή απόσταση σε σχέση με τα προηγούμενα παιχνίδια. Ένα σωρό ιδιάζουσες καταστάσεις. Έχουν αλλάξει πολλά σε σχέση με το πρώτο παιχνίδι στο ΣΕΦ, κυρίως για τον Παναθηναϊκό που έχει νέο προπονητή. Ο οποίος ναι μεν έχει παίξει 63 ματς εναντίον της Ρεάλ Μαδρίτης, αλλά θα είναι η πρώτη του φορά σε ντέρμπι Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός".

Ποια είναι η πρώτη αποτίμηση που μπορούμε να κάνουμε για την παρουσία τού Πασκουάλ στον Παναθηναϊκό;

"Είναι αναμφίβολα ένας καλός προπονητής, πήρε 12 τίτλους σε 8 χρόνια στην Μπαρτσελόνα. Η δουλειά του δε είναι μάγος, θα του πάρει καιρό για να βάλει τα πράγματα που θέλει στο παιχνίδι του Παναθηναϊκού. Ήδη βρίσκεται ένα μήνα στην ομάδα, αλλά το πρόγραμμα είναι πολύ πιεστικό σε Ευρωλίγκα και πρωτάθλημα, με αγώνα, αεροπλάνο, ξανά αγώνα. Θεωρώ ότι στο ντέρμπι, αν και μπαρουτοκαπνισμένος στα μεγάλα παιχνίδια, θα χρειαστεί ένα διάστημα προσαρμογής".

Τι θα πρέπει να προσέξουν οι δύο ομάδες, ποια είναι δηλαδή τα δυνατά τους στοιχεία;

"Δυνατό στοιχείο του Παναθηναϊκού είναι η έδρα του. Πιθανό να λειτουργήσει υπέρ τού Παναθηναϊκού το γεγονός ότι είναι η πρώτη φορά τού Πασκουάλ σε ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, άρα είναι αχαρτογράφητο τι ακριβώς έχει στο μυαλό του για το συγκεκριμένο ματς. Δυνατό σημείο τού Ολυμπιακού είναι η καλή ψυχολογία λόγω της νίκης επί της Μπαρτσελόνα, η αμυντική του πανοπλία, το γεγονός ότι είναι πιο δεμένος σαν ομάδα, αλλά και η καλή ψυχολογία που υπάρχει πια εναντίον τού Παναθηναϊκού στο ΟΑΚΑ. Τα τελευταία χρόνια έχει νικήσει τέσσερις φορές τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ, που παλιά ήταν το κόμπλεξ του. Τον νίκησε με τον Ιβάνοβιτς δύο φορές και πέρσι άλλες δύο στους τελικούς. Συνολικά δηλαδή τέσσερις φορές, εκεί που είχε κερδίσει πριν τέσσερις φορές σε 15 χρόνια".

Σπανούλης εναντίον Καλάθη; Είναι το δίδυμο με το μεγαλύτερο ενδιαφέρον;

"Ο Καλάθης είναι βασικό γρανάζι στον Παναθηναϊκό μετά την αποχώρηση του Διαμαντίδη. Ο Παναθηναϊκός δεν πήρε παικτη στη θέση του και φαίνεται ότι δεν θα πάρει, καθώς περιμένει τον Τζέιμς. Το ερώτημα είναι αν θα τον αφήσει η άμυνα του Ολυμπιακού να σουτάρει, όπως πέρσι. Ο Σπανούλης είναι σε πολύ καλή κατάσταση. Τα τελευταία δύο χρόνια αποτίναξε το κόλλημα που είχε στο ΟΑΚΑ. Λόγω θέσης, εμπειρίας και κλάσης, αν ντε και σώνει έπρεπε να επιλέξω ένα δίδυμο με το μεγαλύτερο ενδιαφέρον στο ντέρμπι, θα επέλεγα αυτό".

Η απώλεια του Γκιστ πόσο επηρεάζει τον Παναθηναϊκό;

"Είναι πολύ σοβαρή. Δεν μπορώ να την προσδιορίσω ακριβώς, αλλά είναι μεγάλη και ως προσωπικότητα και ως μπάσκετ. Είναι 4-5 χρόνια στον Παναθηναϊκό, έχει παίξει σε 30 ματς εναντίον του Ολυμπιακού. Τι άλλο να πούμε; Ο Παναθηναϊκός φαντάζομαι ότι έχει σοβαρό πρόβλημα με την απουσία του. Γιατί μπορεί να είναι ένας παίκτης χωρίς παρέμβαση στα 39,5 λεπτά του ματς, αλλά στο τέλος μπορεί να το κρίνει".

Εσείς πώς περιμένετε το ντέρμπι;

"Επειδή πρόκειται για κολασμένη εβδομάδα, πιστεύω ότι είναι ένα από τα πιο αναμενόμενα ματς. Και λόγω τής ιδιαιτερότητας της Ευρωλίγκας και επειδή παίζουν ξανά μετά από 48 ώρες και λόγω του 88-63 του πρώτου ματς και λόγω της παρουσίας του Πασκουάλ και γιατί ο Ολυμπιακός έχει ένα backround από τους τελευταίους αγώνες".

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags