Facebook Pixel Νέα απάντηση Βασιλακόπουλου για το θέμα της μουσουλμανικής μειονότητας: «Δεν έχω πάθει άνοια»!
| 2017-02-01 20:23:00

Νέα απάντηση Βασιλακόπουλου για το θέμα της μουσουλμανικής μειονότητας: «Δεν έχω πάθει άνοια»!

Νέα απάντηση Βασιλακόπουλου για το θέμα της μουσουλμανικής μειονότητας: «Δεν έχω πάθει άνοια»!

Διαβάστε ποιον κατηγορεί ο πρόεδρος της ΕΟΚ και τι λέει για το γήπεδο που θα γίνει ο τελικός του Κυπέλλου, ανάμεσα στον Άρη και τον Παναθηναϊκό.

Εκνευρισμένος με τον τρόπο που θεωρεί ότι "μεταφράστηκαν" οι δηλώσεις του, ο Γιώργος Βασιλακόπουλος μίλησε για το ζήτημα που προέκυψε με τη μουσουλμανική μειονότητα της Ξάνθης στον Sport24 Radio 103,3.

Το "αφεντικό" του ελληνικού μπάσκετ παραδέχθηκε πως η Αστυνομία δεν έχει πάρει ακόμη επίσημη θέση σχετικά με το αν ο Τελικός του Κυπέλλου μπορεί να διεξαχθεί στη Λάρισα και αναφέρθηκε στις δηλώσεις περί της μουσουλμανικής μειονότητας της Ξάνθης που όπως εξήγησε "μεταφράστηκαν" με λάθος τρόπο από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Γιώργος Βασιλακόπουλος: "Καταρχήν, πρέπει να σας πω ότι δεν έχω υποστεί άνοια, το μυαλό μου δουλεύει ακόμη πάρα πολύ καλά! Δεν είπα ότι φοβήθηκα την εμπλοκή της μουσουλμανικής μειονότητας, αλλά το αντίθετο. Οι δηλώσεις μου παρερμηνεύθηκαν. Εκτοξεύθηκαν ύβρεις, αλλά δεν θα ακολουθήσω. Είπα ότι η παρουσία των δυο στρατών, σε μια εθνικά ευαίσθητη περιοχή, πιθανώς να δημιουργήσει προβλήματα με την αντιπαλότητά τους, αλλά και στη μουσουλμανική μειονότητα. Μίλησα υπέρ της πόλης, την οποία έχω επισκεφθεί πολλές φορές. Έγινε μια σύσκεψη στην οποία οι συμμετέχοντες συμφώνησαν να διεξαχθεί το παιχνίδι στη Λάρισα, εφ' όσον η Αστυνομία διασφαλίσει την ομαλή διεξαγωγή του αγώνα. Αυτή ήταν η απόφαση, αυτή είναι η καθαρή αλήθεια. Περιμένουμε ένα έγγραφο από την Αστυνομία, βεβαίως. Από εκεί και πέρα, ο κάθε ένας πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του δημόσια. Και μιλάω βεβαίως για την Αστυνομία, αυτή είναι υπεύθυνη για την τήρηση της δημόσιας τάξης. Ήδη αναφέρθηκαν στις αγροτικές κινητοποιήσεις. Αυτά, ας τα πουν δημόσια και ας αναλάβουν τις ευθύνες τους. Αυτό ζητάμε. Το Στρατηγείο της Αστυνομίας μας είπε πως κατάλληλος τόπος είναι η Αθήνα, αλλά δέχθηκε την πρόταση του Άρη για τη Λάρισα. Δεν γίνεται να διαστρεβλώνονται οι δηλώσεις. Δεν γίνεται να καθοριστεί εξ' αρχής το γήπεδο του αγώνα, διότι αν αποφασιστεί η Καλαμάτα και στον Τελικό φτάσουν ο ΠΑΟΚ και ο Άρης, θα είναι αστείο. Πως να προκαθορίσουμε δηλαδή την πόλη με όλα αυτά που γίνονται; Η ελληνική κοινωνία έχει λάθος συμπεριφορά. Το πρόβλημα είναι κοινωνικό, δεν είναι αθλητικό. Εκεί να στρέψετε τους προβολείς και το ενδιαφέρον σας. Δεν προσβάλλω κανέναν, ίσα ίσα που εγώ υπερασπίστηκα την Ξάνθη. Δεν ήθελα να γίνουν ζημιές στην πόλη από τους χούλιγκανς. Περιμένω από την Παρασκευή την Αστυνομία. Θέλουμε να γίνει ο αγώνας στη Λάρισα. Αν δεν μπορεί αυτό να συμβεί, τότε ο Τελικός θα γίνει στην Αθήνα. Ας αναλάβουν οι αρχές επιτέλους τις ευθύνες τους".

Για την ιστορία, η αρχική δήλωση του Βασιλακόπουλου στον Arena FM που "έβαλε φωτιά" και κατά τη γνώμη του "μεταφράστηκε" λανθασμένα, ήταν η εξής: "Αφήστε την Ξάνθη. Βρίσκεται σε ένα ευαίσθητο εθνικά σημείο όπου αν είχαμε τους εκπαιδευμένους και οργανωμένους στρατούς των δυο σωματείων, δεν ξέρω τι επιπέδου επεισόδια θα μπορούσαν να δημιουργήσουν και μήπως είχαμε και εμπλοκή της μουσουλμανικής μειονότητας. Θα υπήρχαν και θέματα εθνικά. Δυστυχώς πρέπει να το βλέπουμε και αυτό".

Σύμφωνα με τον Γιώργο Βασιλακόπουλο, η απόφαση για το που θα διεξαχθεί ο Τελικός του Κυπέλλου μπορεί να παρθεί και να ανακοινωθεί "ανά πάσα στιγμή", ενώ στο θέμα του προπονητή της εθνικής ομάδας αρκέστηκε να πει πως "θα υπάρξει εξέλιξη εντός της άνοιξης".

 

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags