Facebook Pixel Άρθρο για τους "αιώνιους": Απίθανος πλέον ο εμφύλιος!
Μπάσκετ
| 2017-03-26 10:32:00

Άρθρο για τους "αιώνιους": Απίθανος πλέον ο εμφύλιος!

Άρθρο για τους "αιώνιους": Απίθανος πλέον ο εμφύλιος!

Ο Δημήτρης Καρύδας γράφει στο προσωπικό του blog πως πλέον έχει απομακρυνθεί το ενδεχόμενο να υπάρξει ελληνικός «εμφύλιος» στα προημιτελικά της Euroleague.

Φτάσαμε δύο στροφές πριν το τέλος της μαραθώνιας κανονικής περιόδου και στην ουσία τίποτε δεν έχει κριθεί σε βαθμό 100% στην Ευρωλίγκα. Οι επικριτές του νέου συστήματος μάλλον αναθεώρησαν τις απόψεις τους αφού ομάδα που να έχει πετάξει πετσέτα δεν βρέθηκε ακόμη παρότι οι επτά από τις οκτώ θέσεις που οδηγούν στα πλέι οφ κλείδωσαν αυτή την εβδομάδα και μένει μόνη ανοιχτή και διαθέσιμη η όγδοη. Ακόμη όμως και για τις επτά ομάδες που έχουν προκριθεί η μάχη συνεχίζεται είτε για μια καλύτερη θέση, είτε για το πλεονέκτημα έδρας. Καλύτερο φινάλε δεν θα μπορούσε να εμπνευστεί ο σενιόρ Μπερτομέου…

Στην κορυφή Ρεάλ και ΤΣΣΚΑ πατάνε γερά με 21 νίκες και η λογική των πραγμάτων λέει ότι δύσκολα θα σπάσει το δίδυμο του 1-2. Η Ρεάλ υποδέχεται τη Φενέρ και κλείνει το πρόγραμμα της κόντρα στην Εφές, έχοντας και τα δύο παιχνίδια στη Μαδρίτη ενώ παράλληλα η τελική ισοβαθμία με τους Ρώσους είναι υπέρ της. Λογικά, έχει προβάδισμα για το νούμερο 1 αλλά το ερωτηματικό παραμένει πόσο το θέλει αφού παίζει τελευταία και ενδεχόμενα μπορεί να ρυθμίσει την τύχη της και τους προσεχείς αντιπάλους της. Ακόμη και με μεγάλο βάθος που φτάνει στον ημιτελικό του φάιναλ φορ.

Ο Ολυμπιακός που βρίσκεται στην 3η θέση πολύ δύσκολα θα ανέβει πιο πάνω. Παίζει στο Τελ Αβίβ με τη Μακάμπι και αμέσως μετά εκτός με την ΤΣΣΚΑ. Για να σκαρφαλώσει στο νούμερο 2, αφού η κορυφή μετά την ήττα από τη Ρεάλ δεν είναι πλέον προσβάσιμη χρειάζεται δύο δικές του νίκες, ήττα της ΤΣΣΚΑ την ερχόμενη εβδομάδα στο ΟΑΚΑ και παράλληλα να νικήσει στη Μόσχα με διαφορά επτά πόντων για να υπερκαλύψει το -6 (75-81) του πρώτου αγώνα. Ταυτόχρονα θέλει η Ρεάλ να πετύχει δύο νίκες ώστε να μην του προκύψει τριπλή ισοβαθμία στην οποία πάλι μένει τρίτος. Λογικά και σε ποσοστό 90% ο Ολυμπιακός θα τερματίσει τρίτος. Ακόμη και αν χάσει τα δύο επόμενα παιχνίδια δεν κινδυνεύει αφού και να τον φτάσουν στις 19 νίκες Φενέρ και Παναθηναϊκός πλεονεκτεί χάρη στις δύο νίκες που πέτυχε στο ΟΑΚΑ.

Αντίθετα, για τον Παναθηναϊκό τα σενάρια, λογικά και παράλογα είναι πολύ περισσότερα και πολύ πιο σύνθετα. Ας τα δούμε με βάση τον αριθμό των τελικών πιθανών νικών που μπορεί να πετύχει ο Παναθηναϊκός.

Με 19 νίκες

Είναι λίγο…παράξενο αλλά ακόμη και αν ο Παναθηναϊκός πετύχει δύο νίκες στα υπολειπόμενα παιχνίδια (με ΤΣΣΚΑ εντός και Μακάμπι στο Τελ Αβίβ) εξασφαλίζει μόνο σε μια από τις τρεις πιθανές περιπτώσεις την 4η θέση!

Τερματίζει μόνος του στις 19 νίκες αφού η Φενέρ χάνει είτε στη Μαδρίτη, είτε εντός έδρας από τη Μπαρτσελόνα.

Τερματίζει στις 19 νίκες με Ολυμπιακό και Φενέρ οπότε είναι 5ος με 4η την Τουρκική ομάδα.

Τερματίζει στις 19 νίκες παρέα με τη Φενέρ και μένει πάλι 5ος αφού έχει μειονέκτημα στην ισοβαθμία.

Με 18 νίκες

Η πλέον σύνθετη κατάσταση αλλά και η πιο….βολική για τον Παναθηναϊκό που έχει τις περισσότερες απλές ή πολλαπλές ισοβαθμίες με το μέρος του.

1. Ισοβαθμία μόνο με τη Φενέρ. Μένει 5ος.

2. Μόνος 4ος εάν χάσουν όλα τα υπολειπόμενα ματς Φενέρ, Εφές και Μπασκόνια ή Εφές και Μπασκόνια κερδίσουν μόνο ένα από τα δύο.

3. Ισοβαθμία μόνο με την Εφές. Έχει λογικά το πλεονέκτημα αφού οι δύο ομάδες έπαιξαν παρατάσεις στα ματς των δύο γύρων (οι διαφορές στις παρατάσεις δεν μετράνε με το νέο σύστημα της Ευρωλίγκα) και στη συνολική διαφορά πόντων που είναι το επόμενο tie break έχει +56 πόντους αυτή τη στιγμή έναντι του +11 της Εφές. Μια διαφορά 45 πόντων δεν καλύπτεται με βάση τη λογική και το πρόγραμμα των δύο αγώνων.

4. Ισοβαθμία μόνο με την Μπασκόνια. Έχει πλεονέκτημα με τις δύο νίκες επί των Βάσκων.

5. Τριπλή ισοβαθμία με Φενέρ, Εφές. Μένει 5ος με τέταρτους τους Τούρκους (+15 στις διαφορές των αγώνων μεταξύ των τριών ομάδων) και την Εφές 6η.

6. Τριπλή ισοβαθμία με Φενέρ και Μπασκόνια. Είναι το πλέον….επιθυμητό σενάριο αφού παίρνει την 4η θέση, η Μπασκόνια σκαρφαλώνει 5η και πέφτει στην 6η η Φενέρ.

7. Τριπλή ισοβαθμία με Μπασκόνια και Εφές. Είναι πάλι 4ος με την Τουρκική ομάδα 5η και τους Βάσκους έκτους.

8. Τετραπλή ισοβαθμία με Φενέρ, Εφές, Μπασκόνια, όλες δηλαδή τις ομάδες που μπορούν να φτάσουν τις 18 νίκες. Ο Παναθηναϊκός κερδίζει την τέταρτη θέση χάρη στις δύο νίκες επί της Μπασκόνια, η Εφές είναι 5η, η Μπασκόνια 6η και η Φενέρ πέφτει στην έβδομη θέση.

Με 17 νίκες

Σε περίπτωση που ο Παναθηναϊκός δεν πετύχει ούτε μια νίκη στα υπόλοιπα δύο παιχνίδια του τα πράγματα μάλλον δυσκολεύουν.

Μόνος 5ος εάν η Φενέρ κάνει μια νίκη και Εφές, Μπασκόνια χάσουν και τα δύο υπολειπόμενα παιχνίδια.

Ισοβαθμία με Φενέρ με την Εφές και τη Μπασκόνια να κερδίζουν τα δύο επόμενα ματς. Είναι 7ος με τους Τούρκους έκτους και την Εφές να παίρνει το πλέονέκτημα έδρας ως τέταρτη.

Ισοβαθμία με την Φενέρ με Εφές και Μπασκόνια να χάνουν τα δύο παιχνίδια τους. Πέφτει πάλι 5ος με τη Φενέρ να παίρνει το πλεονέκτημα.

Ισοβαθμία με Φενέρ, Εφές και τη Μπασκόνια να κάνει δύο νίκες. Τερματίζει 6ος με τους Βάσκους να παίρνουν πλεονέκτημα, τη Φενέρ 5η και την Εφές 7η.

Ισοβαθμία με Φενέρ, Μπασκόνια και την Εφές να κάνει δύο νίκες. Η Εφές παίρνει το πλεονέκτημα, ο Παναθηναϊκός είναι 5ος, η Φενέρ 6η και η Μπασκόνια 7η.

Ίδιο σενάριο ισοβαθμίας με Φενέρ και Μπασκόνια αλλά την Εφές να κάνει δύο ήττες. Σε αυτή την περίπτωση είναι 4ος, με τη Μπασκόνια 5η, τη Φενέρ 6η.

Στην περίπτωση που ισοβαθμήσει με Φενέρ, Εφές και η Μπασκόνια κάνει δύο ήττες είναι 5ος με τη Φενέρ να παίρνει το πλεονέκτημα.

Η τετραπλή ισοβαθμία στις 17 νίκες με Φενέρ, Εφές και Μπασκόνια έχει το ίδιο αποτέλεσμα με την αντίστοιχη ισοβαθμία στις 18 νίκες. Παναθηναϊκός 4ος, Εφές 5η, Φενέρ 6η και Μπασκόνια 7η.

Τέλος υπάρχουν και τα σενάρια που εμπλέκουν σε ισοβαθμίες με τον Παναθηναϊκό (εάν δεν κάνει νίκη) τον Αστέρα που μπορεί να φτάσει τις 17 εφόσον κερδίσει εντός την Καζάν και εκτός της Νταρουσάφακα.

Πηγή: novasports.gr

Ισοβαθμούν μόνοι τους στους 17 βαθμούς με τη Φενέρ να κάνει μια τουλάχιστον νίκη και Εφές, Μπασκόνια από δύο. Ο Παναθηναϊκός έχει το πλεονέκτημα αλλά είναι 7ος.

Πενταπλή ισοβαθμία όλων των ομάδων στις 17 νίκες. Ο Παναθηναϊκός είναι 4ος με 5-3 νίκες στους μεταξύ τους αγώνες και καλύτερη συνολική διαφορά πόντων από την Εφές που μένει 5η, ο Αστέρας σκαρφαλώνει την 6η θέση, η Μπασκόνια 7η και η Φενέρ καταρρέει στην 8η θέση.

Τετραπλή με Φενέρ, Εφές, Αστέρα και τη Μπασκόνια να κάνει δύο νίκες. Η Εφές τερματίζει 5η, η Φενέρ με καλύτερη διαφορά πόντων από τον Παναθηναϊκό 6η και τον ρίχνει στην 7η θέση, ενώ ο Αστέρας μένει 8ος

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags