Facebook Pixel Η δήλωση Ντε Κολό για πρόταση από ελληνική ομάδα!
| 2017-04-01 14:22:00

Η δήλωση Ντε Κολό για πρόταση από ελληνική ομάδα!

Η δήλωση Ντε Κολό για πρόταση από ελληνική ομάδα!

Ο Νάντο Ντε Κολό μίλησε για την ήττα από τον Παναθηναϊκό και την φετινή Euroleague, ενώ είπε κάτι ενδιαφέρον για το μέλλον του...

Ο Γάλλος γκαρντ μίλησε στο «ΑΠΕ-ΜΠΕ» και αναφέρθηκε στην αναμέτρηση με τον Παναθηναϊκό Superfoods, την φετινή Euroleague και τον Δημήτρη Ιτούδη, ενώ τόνισε πως θε εξετάσει οποιαδήποτε πρόταση έρθει στα χέρια του από ελληνική ομάδα!

Αναλυτικά η συνέντευξή του:

Νάντο, παλέψατε μέχρι τέλους, έστω κι αν έχετε εξασφαλίσει το πλεονέκτημα έδρας. Ήταν μία ανώδυνη ήττα;

«Μία ήττα δεν είναι ποτέ ανώδυνη για την ψυχολογία του παίκτη και της ομάδας. Εμείς θέλουμε να νικάμε σε κάθε αγώνα. Προσπαθήσαμε να είμαστε μαχητικοί, αλλά δεν παίξαμε καλή άμυνα. Αυτός είναι ο λόγος που ο Παναθηναϊκός νίκησε στο τέλος».

Ο τραυματισμός σου στα μέσα Νοεμβρίου επηρέασε εσένα και την ΤΣΣΚΑ Μόσχας;

«Ήταν δύσκολο, πραγματικά. Έμεινα εκτός για 7 αγωνιστικές. Τώρα έχω ξαναβρεί τον εαυτό μου και θέλω να βοηθήσω την ομάδα μου να πετύχει τους στόχους της».

Ήσουν και στο φάιναλ φορ της Μαδρίτης το 2015 όταν αποκλειστήκατε στον ημιτελικό από τον Ολυμπιακό, κατακτήσατε το τρόπαιο πέρυσι στο Βερολίνο, τώρα αισιοδοξείς για back to back τίτλους στην Πόλη;

«Πρέπει να είμαστε αισιόδοξοι. Ξέρουμε όμως πως θα είναι δύσκολο. Η κανονική περίοδος ήταν δύσκολη με την αύξηση των αγώνων. Τα πλέι οφ θα είναι ακόμη δυσκολότερα, όποιος κι αν είναι αντίπαλος. Στην οκτάδα, κάθε ομάδα είναι ανταγωνιστική».

Ποιες διαφορές εντοπίζεις στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας φέτος εν συγκρίσει με πέρυσι, τη χρονιά της κατάκτησης της κορυφής;

«Σίγουρα είμαστε πιο έμπειροι. Έχουμε περισσότερη ομοιογένεια και αυτοματισμούς παίζοντας μαζί ένα χρόνο ακόμη. Όμως, αν θέλετε την άποψή μου, η διαφορά είναι πως όταν κατακτάς τον τίτλο, μετά κάθε ομάδα δίνει τα πάντα για να νικήσει την πρωταθλήτρια Ευρώπης. Γι’ αυτό και δεν έχεις δικαίωμα να εφησυχάζεις. Δεν έχουμε άλλη επιλογή από το να συνεχίσουμε να δουλεύουμε και να βελτιωνόμαστε».

Αν μπορούσες να επιλέξεις αντίπαλο για τα πλέι οφ, ποια ομάδα θα επέλεγες;

«Δεν επιλέγουμε αντίπαλο. Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι στη δική μας ομάδα και στο δικό μας παιχνίδι. Έχουμε ακόμη έναν αγώνα με τον Ολυμπιακό στη Μόσχα και μετά θα ασχοληθούμε με τον αντίπαλό μας στα πλέι οφ».

Τρίτη σεζόν υπό τις οδηγίες του Δημήτρη Ιτούδη στην ΤΣΣΚΑ. Πως θα περιέγραφες τον Έλληνα προπονητή;

«Είναι πολύ ωραία να έχεις προπονητή τον Δημήτρη Ιτούδη. Είναι ένας εξαιρετικός προπονητής».

Η ήττα σας στο ΟΑΚΑ επέτρεψε στον Παναθηναϊκό να ελπίζει στην κατάληψη της 4ης θέσης και στο πλεονέκτημα έδρας στα πλέι οφ. Θα έλεγες πως οι ελληνικές ομάδες συνεχίζουν να εμπνέουν σεβασμό εν καιρώ βαθιά οικονομικής κρίσης στη χώρα μας;

«Το ελληνικό μπάσκετ δεν δείχνει να επηρεάζεται από την κρίση. Ο Ολυμπιακός είναι οριστικά τρίτος και ο Παναθηναϊκός έχει υψηλές πιθανότητες να τερματίσει τέταρτος. Είμαι σίγουρος πως θα τα δώσει όλα ο Παναθηναϊκός στο Τελ Αβίβ για να νικήσει τη Μακάμπι, αφού το πλεονέκτημα έδρας είναι σημαντικό γι’ αυτούς. Δύο ελληνικές ομάδες, λοιπόν θα είναι στους οκτώ και θα διεκδικούν ένα εισιτήριο για την τετράδα».

Νάντο, επέλεξες την Ευρώπη από το ΝΒΑ. Άραγε θα έπαιζες ποτέ για έναν ελληνικό σύλλογο;

«Δεν ξέρω! Αν ποτέ μου γίνει πρόταση από ελληνική ομάδα, σίγουρα θα την εξετάσω».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags