Facebook Pixel Οι πρώτες ατάκες Παπαθεοδώρου για ΠΑΟΚ - Τι είπε για Μαρκόπουλο
| 2017-05-30 14:10:00

Οι πρώτες ατάκες Παπαθεοδώρου για ΠΑΟΚ - Τι είπε για Μαρκόπουλο

Οι πρώτες ατάκες Παπαθεοδώρου για ΠΑΟΚ - Τι είπε για Μαρκόπουλο

Ο Ηλίας Παπαθεοδώρου είναι ο νέος προπονητής του Δικεφάλου και στις πρώτες του δηλώσεις δεν θα μπορούσε να μην αναφερθεί στον προκάτοχό του, Σούλη Μαρκόπουλο.

«Νιώθω περήφανος και χαρούμενος που είμαι σε αυτή τη θέση. Είναι μεγάλη τιμή για μένα για δύο λόγους. Ο πρώτος είναι πως βρίσκομαι σε έναν πολύ μεγάλο σύλλογο, με ιστορία και παράδοση, που αποτελείται από ανθρώπους που έχουν γνώση του αντικειμένου και αγαπάνε την ομάδα τους. Ο δεύτερος λόγος είναι ότι στη δική μου θέση βρισκόταν πριν λίγες μέρες ο κ. Μαρκόπουλος, για τον οποίο έχω πολύ μεγάλο σεβασμό και θαυμάζω για όσα έχει πετύχει, ειδικότερα στον ΠΑΟΚ. Καταλαβαίνω ότι το φορτίο στις πλάτες μου είναι βαρύ, αλλά πραγματικά είμαι προετοιμασμένος και κυρίως αποφασισμένος ερχόμενος εδώ να δώσω όλο μου το είναι για να πετύχει ο ΠΑΟΚ τους στόχους του. Θέλω να ευχαριστήσω τη διοίκηση για τον τρόπο προσέγγισης, το ενδιαφέρον και την ευκαιρία να δουλέψω σε αυτή τη μεγάλη ομάδα», τόνισε ο 42χρονος προπονητής.

Ερωτηθείς αν τον φοβίζει η βαριά κληρονομιά του Σούλη Μαρκόπουλου απάντησε: «Το μέγεθος του κ. Μαρκόπουλου είναι μεγάλο, αλλά δεν έχω να φοβηθώ κάτι. Ήρθα γνωρίζοντας ποιον θα αντικαταστήσω, έχω αυτοπεποίθηση, έχω ανθρώπους που ξέρω πως θα με στηρίξουν και είμαι έτοιμος. Η παρουσία μου στην προπονητική, επειδή έγινε με αργά και σταθερά βήματα και πέρασε από όλα τα επίπεδα, μου δίνει τη δυνατότητα να νιώσω σιγουριά ερχόμενος στον ΠΑΟΚ. Αν δεν ένιωθα σίγουρος δεν θα έκανα αυτό το βήμα. Θα προτιμούσα να περιμένω ή να κάνω κάτι διαφορετικό. Χρειαζόμαστε πολλή δουλειά, ταπεινότητα και όχι πολλά λόγια για να πετύχουμε του στόχους μας. Θα πρέπει να γίνουμε πιο σκληροί, να έχουμε εμπιστοσύνη και να δουλεύουμε κάθε μέρα. Η καθημερινότητα μιας ομάδας ίσως είναι πιο σημαντική από το Σάββατο».

Όσο για το αν τον προβληματίζουν οι αμφιβολίες που έχει ο κόσμος της ομάδας για την αλλαγή στην τεχνική ηγεσία, τόνισε: «Δεν με αγχώνει το γεγονός. Όταν ένας μεγάλος κύκλος κλείνει, είτε για παίκτη είτε για προπονητή που έχει προσφέρει, είναι λογικό να αιωρείται στην ατμόσφαιρα μια αμφιβολία. Εγώ ήρθα να κάνω μια συγκεκριμένη δουλειά. Ο κόσμος και τα ΜΜΕ μπορεί να κρίνει αφού δει τη δουλειά. Δεν θέλω να έχω άλλα πράγματα στο πίσω μέρος του μυαλού μου. Είμαι εδώ για να βοηθήσω τον ΠΑΟΚ, να δουλέψω όσο πιο πολύ μπορώ και στο τέλος της χρονιάς θα κρίνουμε το αποτέλεσμα».

Για τις προτεραιότητες που έχει βάλει είπε: «Ο πρώτος και βασικός μου στόχος σε συνεργασία με τους υπόλοιπους ανθρώπους είναι να δημιουργήσουμε μια νέα ομάδα με συγκεκριμένα χαρακτηριστικά. Που θα μπορεί να υποστηρίξει τη φιλοσοφία μας στο παιχνίδι, αλλά και στην καθημερινότητά μας. Η μαχητικότητα, το πάθος, η αγωνιστικότητα είναι στοιχεία που θα πρέπει να βάλουμε σαν βασικό μας στόχο, σε συνδυασμό με κάποια χαρακτηριστικά, όπως η ταχύτητα και η αθλητικότητα για να προσφέρουμε ωραίο θέαμα στον κόσμο και να διεκδικήσουμε τους στόχους μας. Θα χρειαστούμε τη βοήθεια και υποστήριξη όλων όσων νοιάζονται για την επόμενη μέρα του ΠΑΟΚ. Εμείς θα πρέπει να δουλέψουμε σκληρά, με συνέπεια, αυτοπεποίθηση και ενθουσιασμό. Το ότι με επέλεξε ο ΠΑΟΚ είναι για μένα πολύ σημαντικό και θα κάνουμε τα πάντα για να μπορέσει ο ΠΑΟΚ να πετύχει τους στόχους του. Θέλουμε να κάνουμε μικρά και σταθερά βήματα προς τα πάνω».

Ειδικότερα για τους στόχους υπογράμμισε: «Υπάρχουν τρεις διοργανώσεις, όπου στόχος μας στο πρωτάθλημα είναι να βρισκόμαστε στην τετράδα, στο Κύπελλο θέλουμε να φτάσουμε όσο πιο ψηλά μπορούμε, ίσως και στον τελικό, ενώ στην Ευρώπη αν καταφέρουμε να φτάσουμε μετά τους ομίλους θα είναι για μας κάτι πολύ σημαντικό. Για να συμβούν όλα αυτά που θέλουμε, θα πρέπει να δημιουργήσουμε τις κατάλληλες προϋποθέσεις συλλογικά».

Σχετικά με τον αγωνιστικό σχεδιασμό και την έμφαση στον ελληνικό κορμό είπε: «Υπάρχουν ήδη κάποιες συζητήσεις με τη διοίκηση και συμφωνούμε. Προτεραιότητα είναι να ενισχύσουμε τον ελληνικό κορμό. Αυτή τη στιγμή έχουμε Κόνιαρη, Μαργαρίτη και Χρυσικόπουλο. Θέλουμε παίκτες με ταλέντο και κίνητρο. Θέλουμε να ενισχύσουμε αυτό το στοιχείο και υπάρχει σχέδιο για τα επόμενα χρόνια. Από εκεί και πέρα θα ψάξουμε στους ξένους χαρακτηριστικά που δεν υπάρχουν στους Έλληνες. Υπάρχουν παίκτες στο μυαλό μας, αλλά είναι νωρίς να πούμε ονόματα και στόχους».

Για τους συνεργάτες του και τις φήμες περί Κασελάκη και Κατσίβελη είπε: «Άμεσος συνεργάτης μου θα είναι ο Δημήτρης Μενουδάκος, που τον είχα στην Κηφισιά και στην Αστάνα. Είναι ένας νέος, φιλόδοξος και εργατικός άνθρωπος. Φυσικά υπάρχει και ο Κώστας Χαραλαμπίδης, αν και θα ήθελα να τον είχα παίκτη. Ο Κασελάκης και ο Κατσίβελης είναι παίκτες που έχουμε συνεργαστεί, έχουμε καλή επαφή και επικοινωνία και όλοι οι Έλληνες που έχουν κίνητρο και θέλουν να έρθουν στην οικογένεια του ΠΑΟΚ είναι στόχοι μας».

Αναφορικά με τις προτάσεις για ανανεώσεις συμβολαίων και τους Έλληνες της ομάδας τόνισε: «Ο Κλάντον και ο Πέινερς είχαν σημαντική προσφορά και ρόλο. Επειδή έχουν γίνει όλα σχετικά γρήγορα, η ομάδα έχει κάνει κάποιες προτάσεις. Θα συνοψίσουμε λίγο την κατάσταση, θα βάλουμε τα πράγματα κάτω για το πώς θα αναπτύξουμε την ομάδα μας και θα δούμε. Ο Τσόχλας επίσης έχει προσφέρει πολλά, μια ηγετική φυσιογνωμία στην ομάδα και είναι στον ελληνικό κορμό. Ο Χρυσικόπουλος έχει κάνει ένα νέο ξεκίνημα από την περσινή χρονιά στην Κηφισιά, που δεν είχε τραυματισμούς για πρώτη φορά. Είναι ένα παιδί με χαρακτηριστικά και ποιότητα που δεν βρίσκεις εύκολα. Ο Κόνιαρης είναι μεγάλο κεφάλαιο για την ομάδα και το ελληνικό μπάσκετ. Ήταν τυχερός-άτυχος με τον τραυματισμό του, πέρσι μπήκε σε ένα περιβάλλον που οι περισσότεροι παίκτες θέλουν να είναι και κατάφερε να κερδίσει το χρόνο του».

Σε ερώτηση για το αν έμεινε ικανοποιημένος από το ύψος του μπάτζετ που άκουσε απάντησε: «Για να είμαι εδώ είναι κάτι που με άφησε ικανοποιημένο. Θεωρώ πως μπορούμε να κάνουμε πράγματα, αρκεί να δουλέψουμε μεθοδικά και σκληρά».  

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags