Facebook Pixel Ο Πασκουάλ... απαντάει στους Παναθηναϊκούς: «Εγώ έκαψα τον Καλάθη»!
| 2017-06-15 17:42:00

Ο Πασκουάλ... απαντάει στους Παναθηναϊκούς: «Εγώ έκαψα τον Καλάθη»!

Ο Πασκουάλ... απαντάει στους Παναθηναϊκούς: «Εγώ έκαψα τον Καλάθη»!

Ο κόουτς των Πρασίνων μίλησε για την κριτική που ασκήθηκε στον Νικ Καλάθη κατά την διάρκεια της σεζόν και εξήγησε γιατί δεν είχε σταθερή απόδοση.

Στη μεγάλη ραδιοφωνική του συνέντευξη στον ΣπορτΦμ, ο Τσάβι Πασκουάλ μίλησε και για τις αυξομειώσεις στην απόδοσή του Νικ Καλάθη κατά την διάρκεια της φετινής σεζόν και ξεκαθάρισε πως ο ίδιος ευθύνεται για αυτό, αφού αποφάσισε να του δώσει παραπάνω παιχνίδια, λόγω της απουσίας του Μάικ Τζέιμς.

Ιδού οι συγκεκριμένες απαντήσεις του για τον Νικ Καλάθη:

-τη διαδοχή του Διαμαντίδη από τον Καλάθη στην ηγεσία του Παναθηναϊκού: «Εκμεταλλεύομαι αυτό που είπατε για να πω ότι είναι πολύ σημαντικό για την ομάδα στην πρώτη χρονιά χωρίς τον Διαμαντίδη να καταφέρει αυτά που κατάφερε. Είναι ένα σημείο αναφοράς για τον Παναθηναϊκό και γι’ αυτό θα πρέπει να συγχαρούμε όλο τον κόσμο που εργάστηκε πριν από μένα για να έρθουν αυτά τα επιτεύγματα. Δίχως αμφιβολία ο Καλάθης ήταν από τους σημαντικότερους παίκτες φέτος και με την προσωπικότητά του έθρεψε την ομάδα. Είναι ξεκάθαρο πως είχε και τις άσχημες στιγμές του, αλλά είναι δύσκολο αν έχεις παίξει τόσα παιχνίδια να μην έχεις κι άσχημες στιγμές. Άλλωστε στην αρχή της σεζόν με τον τραυματισμό του Τζέιμς έπαιζε πάνω από 30 λεπτά σε κάθε ματς. Αν δεν ήταν πιο σταθερός ήταν γιατί εγώ τον έκαψα, αλλά δεν υπήρχε άλλη οδός για να κερδίσουμε. Τελείωσε τη σεζόν πολύ καλά και είμαι ευτυχής γι’ αυτόν, γιατί είναι ένας παίκτης εργατικός και με απίστευτη καρδιά. Έπαιξε παιχνίδια αντιμετωπίζοντας σωματικά προβλήματα, αλλά έχει τη νοοτροπία που κάνει τη διαφορά».

-το αν ο κόσμος αδίκησε τον Καλάθη με την κριτική του: «Θεωρώ πως ο καθένας πρέπει να λέει αυτό που σκέφτεται κι αισθάνεται. Εγώ προσπαθώ να βλέπω τα θετικά στοιχεία των παικτών μου, όχι τα αρνητικά. Να προσπαθώ να δουλέψω με τα θετικά και να κρύψω τα αρνητικά. Άλλοι προπονητές βλέπουν τα αρνητικά. Ο κόσμος μπροστά στην τηλεόραση έχει μεγαλύτερη ευκολία να βλέπει τα αρνητικά παρά τα θετικά. Υπάρχουν προπονητές που δουλεύουν βάσει των ελαττωμάτων κι άλλοι βάσει των αρετών τους. Εγώ ανήκω στη δεύτερη κατηγορία».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags