Facebook Pixel Αποκαλυπτικός για... όλα ο "Μπάτμαν"
| 2017-06-17 12:48:00

Αποκαλυπτικός για... όλα ο "Μπάτμαν"

Αποκαλυπτικός για... όλα ο "Μπάτμαν"

Ο Αντώνης Φώτσης σε δηλώσεις του στην εκπομπή του ΣΚΑΪ "Γκολ χωρίς σύνορα" μίλησε από το αν θα συνεχίσει ή όχι στον Παναθηναϊκό μέχρι το γιατί τον φωνάζουν "Μπάτμαν"!

Ο 36χρονος φόργουορντ εξέφρασε την επιθυμία να συνεχίσει να παίζει μπάσκετ και ειδικότερα στον Παναθηναϊκό όσο ακόμη να βαστάνε τα πόδια του.

Ο «μπάτμαν» μίλησε για ενότητα της ομάδας ακόμη και μετά την κρίση του αποκλεισμού από τη Φενέρμπαχτσε, στάθηκε στο ζήτημα της βίας ζητώντας επιτέλους λύση, ενώ αναφέρθηκε με σεβασμό στον Ολυμπιακό.

Παράλληλα ξεκαθάρισε πως αν και κάτοχος τουρκικού διαβατηρίου δεν θα έπαιζε ποτέ σε άλλη Εθνική ομάδα, ενώ ξεκαθάρισε πως δεν βλέπει τον εαυτό του να γίνεται προπονητής.

Αναλυτικά, ο Αντώνης Φώτσης μίλησε για:

-το αν θα άλλαζε την πορεία του, όπως για το ΝΒΑ: «Όχι, δεν θα άλλαζα τίποτα. Όλη η μαγεία είναι οι αποφάσεις που παίρνουμε κάθε στιγμή. Είμαι ευχαριστημένος με τις αποφάσεις που έχω πάρει, χωρίς να σημαίνει αυτό ότι είναι λάθος ή σωστές. Τις ίδιες αποφάσεις θα έπαιρνε».

-το κίνητρο που βρίσκει σε αυτή την ηλικία και μετά από αυτή την καριέρα: «Δεν μου αρέσει το παρελθόν. Μου αρέσει το μπάσκετ. Δεν έχει σημασία αν έχω κατακτήσει 200 τρόπαια ή κανένα. Μου αρέσει αυτό που κάνω και ελπίζω να το κάνω όσο γίνεται περισσότερο».

-την κρίση στην ομάδα μετά την ιστορία με το πούλμαν: «Αυτή η χρονιά είχε πολλά σκαμπανεβάσματα. Συνέβησαν πολλά, αλλά μεταξύ μας ήμασταν ενωμένοι. Δεν είχαμε πρόβλημα ο ένας με τον άλλο, κι αυτό μας κράτησε μαζί. Πάντα ήμασταν αγαπημένοι και λέγαμε ότι στα καλά ή στα κακά θα προσπαθήσουμε να κάνουμε αυτό για το οποίο είμαστε μαζί. Όπως δεν λέμε τι γίνεται στο σπίτι μας, έτσι δεν λέμε και για την ομάδα που είναι η δεύτερη οικογένειά μας. Στέκομαι πίσω από την απόφασή μου, δεν έχω να πω κάτι άλλο».

-τον αποκλεισμό από τη Φενέρ και την αντίδραση της ομάδας: «Όλα είναι μέσα στο παιχνίδι. Όταν έχεις καλομάθει τον κόσμο, έχει και τις αντίστοιχες απαιτήσεις. Ο Παναθηναϊκός πρωταγωνιστεί και ο κόσμος θέλει νίκες. Είχαμε κάποια σκαμπανεβάσματα. Χάσαμε με 3-0 από τη Φενέρ, ίσως έπρεπε να το είχαμε παλέψει περισσότερο. Όταν τελείωσε αυτή η σειρά, τα βάλαμε κάτω και είπαμε να κάνουμε το καλύτερο για να ολοκληρώσουμε καλά τη σεζόν».

-το αν θέλει να συνεχίσει και ειδικά στον Παναθηναϊκό: «Θέλω να συνεχίσω. Πιστεύω πως μπορώ να παίξω, ούτως ή άλλως δεν έχω να κάνω και κάτι άλλο. Δεν έχω μιλήσει με κάποιον, έχουμε καιρό μπροστά μας».

-το τι θα κάνει μετά το τέλος της καριέρας του: «Ελπίζω να αργήσει όσο γίνεται αυτή η ώρα, αλλά είναι κάτι που θα γίνει, θέλω-δεν θέλω. Για το μετά δεν έχω σκεφτεί, αλλά δεν νομίζω να ασχοληθώ με το μπάσκετ γιατί δεν με ενδιαφέρει η προπονητική ή κάτι άλλο. Δεν το έχω να μεταδίδω στον άλλο τι να κάνει. Το μεταδίδω παίζοντας».

-το αν ο Παναθηναϊκός χρειάζεται ελληνοποίηση: «Πάντα είναι ωραίο όταν βλέπεις να έχει μια ομάδα όσο το δυνατόν περισσότερο Έλληνες, γιατί είναι δικά μας παιδιά, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν πρέπει να έχουμε ξένους. Αν αξίζουν, να παίζουν. Η δουλειά μας είναι να μπαίνουμε στο γήπεδο και να αποδίδουμε. Άλλοι παίρνουν τις αποφάσεις».

-την πορεία του Ολυμπιακού: «Ο Ολυμπιακός είναι από τις καλύτερες ομάδες στην Ευρώπη, έπαιξε από τα καλύτερα μπάσκετ φέτος, έφτασε στον τελικό της Ευρωλίγκας και αυτό δίνει ακόμη μεγαλύτερη αξία στην επιτυχία μας».

-το ενδιαφέρον του Ολυμπιακού παλαιότερα να τον αποκτήσει: «Εκτιμώ κάποιες κινήσεις. Κάθε φορά που ήταν να γυρίσω στην Ελλάδα με είχε προσεγγίσει ο Ολυμπιακός. Αυτό είναι μεγάλη τιμή για μένα, αλλά για δικούς μου λόγους είχα πάντα προτεραιότητα να επιστρέψω στον Παναθηναϊκό. Δεν σημαίνει όμως αυτό πως δεν εκτιμώ κάποιες κινήσεις, όπως το ενδιαφέρον του Ολυμπιακού».

-την αντιμετώπιση της βίας: «Πρέπει να γίνουν κάποιες κινήσεις πιο άμεσες. Δεν μιλώ για τον κόσμο του Ολυμπιακού, αλλά και για του Παναθηναϊκού και για κάθε ομάδα. Πρέπει αυτό να τελειώσει επιτέλους, ο κόσμος να μπορεί να έρχεται στο γήπεδο χωρίς πρόβλημα».

-την πορεία της Εθνικής: «Η ομάδα δεν έφτασε ψηλά τα τελευταία χρόνια για λεπτομέρειες. Είναι μια μεταβατική περίοδος. Οι παίκτες είναι πολύ καλοί, είμαι σίγουρος πως η Εθνική θα βρει ξανά το δρόμο της και θα μας κάνει να χαρούμε ξανά».

-το αν θα έπαιζε στην εθνική Τουρκίας (μιας και έχει τουρκικό διαβατήριο): «Εννοείται πως όχι. Δεν ξέρω καν αν είναι εφικτό, αλλά δεν περνά καν από το μυαλό μου. Είμαι Έλληνας, αγαπώ τη χώρα μου και δεν θα έπαιζα σε άλλη εθνική».

-τη φιλία του με τον Λάζαρο Παπαδόπουλο: «Ο Λάζαρος είναι αδερφός μου. Είμαστε από μικροί μαζί, ήμουν ο μόνος που τον ανεχόταν στο ίδιο δωμάτιο. Περνάμε πολλές ώρες μαζί και περνάμε ωραία».

-το πώς βγήκε το παρατσούκλι «μπάτμαν»: «Είναι ένα παρατσούκλι που μου το έβγαλαν μικρός. Επειδή είχα μυωπία και δεν φορούσα γυαλιά, έκλεινα τα μάτια μου λίγο και γι’ αυτό με έβγαλαν έτσι». 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags