Facebook Pixel Απαγόρευση μεταγραφών για 5 χρόνια λόγω Μάντζαρη;
| 2017-06-17 15:15:00

Απαγόρευση μεταγραφών για 5 χρόνια λόγω Μάντζαρη;

Απαγόρευση μεταγραφών για 5 χρόνια λόγω Μάντζαρη;

Το σίριαλ με τον Βαγγέλη Μάντζαρη φαίνεται ότι δεν τελείωσε μετά την ανανέωση της συνεργασίας του με τον Ολυμπιακό.

Κι αυτό γιατί η υπόθεση του διεθνή Έλληνα γκαρντ μπορεί να φτάσει μέχρι τις αίθουσες των δικαστηρίων. Διαβάστε τον λόγο, όπως τον παρουσιάζει σε σημερινό δημοσίευμα της η εφημερίδα “Live Sport“.

Αναλυτικά:

“Μπορεί ο Βαγγέλης Μάντζαρης να έμεινε για άλλα τρία χρόνια στον Ολυμπιακό, μπορεί ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος να αντέδρασε ιδιαίτερα έντονα, όμως η όλη ιστορία δεν θα μείνει μόνο στις εντυπώσεις και στις τέσσερις γραμμές του γηπέδου, καθώς μια “δήλωση” του “ισχυρού άνδρα” των “πράσινων” ενδέχεται να φέρει την υπόθεση στις αίθουσες των δικαστηρίων.

“Τόσο μαλ… είμαι που αφιέρωσα πέντε ραντεβού μέσα στους τελικούς… Πίσω έχει η αχλάδα την ουρά όμως…”, έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο instagram. Μεταξύ πολλών άλλων, που αναφέρουμε σε άλλη στήλη, όμως στην παρούσα φάση μας ενδιαφέρει μόνο αυτό.

Άρθρο 91 Ν. 2725/99: 1. Εκτός της μεταγραφικής περιόδου τα Τ.Α.Α. ή οι Α.Α.Ε. δεν έχουν δικαίωμα να διαπραγματεύονται άμεσα ή έμμεσα τον αθλητή που ανήκει σε άλλο Τ.Α.Α. ή Α.Α.Ε. με σκοπό τη μεταγραφή του, εκτός αν οι κανονισμοί των διεθνών ομοσπονδιών του οικείου αθλήματος προβλέπουν διαφορετικά.

2. Οι παραβάτες τιμωρούνται από το οικείο δικαιοδοτικό όργανο, σύμφωνα με τις ισχύουσες για τη δυσφήμιση του αθλήματος διατάξεις, καθώς και με στέρηση του δικαιώματος να αποκτήσουν τον κατά την προηγούμενη παράγραφο αθλητή για χρονικό διάστημα πέντε (5) ετών.

Το ζητούμενο είναι να μπορέσει να αποδείξει ο Ολυμπιακός (αν προσφύγει στα δικαστήρια, κάτι που μοιάζει να είναι βέβαιο) ότι υπήρξε επαφή ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον Μάντζαρη. Ένα στάτους στο instagram μάλλον δεν είναι αρκετό, αφού μπορεί να ισχυριστεί ο κ. Γιαννακόπουλος ότι απλά έκανε πλάκα στους αντιπάλους του.

Είναι θέμα ερμηνείας αν αρκεί μια κατάθεση του Μάντζαρη, ή αν είναι πειστήριο το συγκεκριμένο ποστ, γιατί μάλλον είναι απίθανο να υπάρχουν επίσημα έγγραφα που να αποδεικνύουν την… παράβαση. Όπως και να ‘χει δεν είναι δική μας υπόθεση να ερμηνεύσουμε τους νόμους, να βρούμε ποιος φταίει και ποιος όχι. Καταγράφουμε αυτά που ορίζουν οι νόμοι και περιμένουμε την εξέλιξη της υπόθεσης.

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags