Facebook Pixel Έβαλε πολύ ψηλά τον πήχη ο Μίσσας!
| 2017-08-03 18:59:00

Έβαλε πολύ ψηλά τον πήχη ο Μίσσας!

Έβαλε πολύ ψηλά τον πήχη ο Μίσσας!

Ποιος είναι ο στόχος της Εθνικής στο Ευρωμπάσκετ σύμφωνα με τον ομοσπονδιακό τεχνικό, ποιος θα είναι ο τρόπος παιχνιδιού της ομάδας και πώς θα αξιοποιήσει τον Γιάννη Αντετοκούνμπο;

Διαβάστε τις δηλώσεις του Κώστα Μίσσα στη media day της Εθνικής ομάδας:

«Ερχόμενοι απο το πρώτο στάδιο προετοιμασίας θα έλεγα πως είμαστε αρκετά ευχαριστημένοι.. Οι αθλητές έχουν διάθεση και συγκέντρωση και δεν υπάρχουν προβλήματα τραυματισμών. Πάντα εγκυμονεί κινδύνους το πρώτο διάστημα της προετοιμασίας. Το πρόγραμμα είχε δύο μορφές. Η πρώτη είχε να κάνει με την επανένταξη και στη συνέχεια είχαμε να ανεβάσουμε ρυθμούς έτσι ώστε να είμαστε προετοιμασμένοι από αυτό το κομμάτι και εκτιμώ πως αυτό το καταφέραμε σε αυτή την φάση.

Τώρα περνάμε στο δεύτερο στάδιο. Τώρα βρισκόμαστε περίπου στο 70% της τακτικής και πρέπει μέσα σε 4-5 μέρες να φτάσουμε σε υψηλότερο επίπεδο. Μετά πρέπει να δουλέψουμε στο κομμάτι της ομαδικής τακτικής, στην επίθεση και στην άμυνα. Αυτά είναι πολύ βασικά στοιχεία ώστε να μπορέσουμε στη συνέχεια να δούμε εικόνες, πεντάδες και καταστάσεις σε θέματα τακτικής. Αυτό που πρέπει να ευχηθώ είναι να είμαστε καλά τώρα που ανεβάζουμε τους ρυθμούς. Ευτυχώς δεν έχουμε κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα μέχρι στιγμής και εύχομαι να μην έχουμε κάποιο θέμα μέχρι την έναρξη των παιχνιδιών»
, είπε αρχικά.

Στη συνέχεια, ο Κώστας Μίσσας ευχήθηκε στον Γιώργο Πρίντεζη, λέγοντας: «Πέρα από το αγωνιστικό κομμάτι, πρέπει να πω συγχαρητήρια στον Γιώργο Πρίντεζη, να του ζήσει η κορούλα».

Παράλληλα, ο έμπειρος τεχνικός πρόσθεσε: «Ο χρόνος είναι μικρός. Υπάρχει ένας μεγάλος όγκος τακτικής που πρέπει να δουλέψουμε ώστε να υπάρχει η καλύτερη δυνατή αποτελεσματικότητα. Βέβαια, κάναμε κάτι που θεωρούμε πως είναι πολύ σημαντικό ώστε να γλυτώσουμε πράγματα από πλευράς τακτικής. Μαζέψαμε πάρα πολλά βίντεο από παίκτες του Ολυμπιακού, του Παναθηναϊκού, των Μπακς, κάναμε ένα ολόκληρο μάζεμα ώστε να δούμε που υπάρχουν κάποιες συγκεκριμένες προσαρμογές έτσι ώστε να γίνουν γνωστά κάποια πράγματα στους παίκτες και να κερδίσουμε χρόνο. Θεωρώ πως αυτό λειτούργησε πολύ καλά μέχρι στιγμής».

Σχετικά με το αγωνιστικό προφίλ και της φιλοσοφίας της Εθνικής μας ομάδας, ο Κώστας Μίσσας τόνισε: «Το πιο σημαντικό κομμάτι πέρα από τα κομμάτια της τακτικής είναι το τι στυλ θέλουμε να παίξουμε. Η λογική μας είναι πως πρέπει να χτυπήσουμε στα 8-10 δευτερόλεπτα όπου μπορούμε και όταν βρίσκουμε απέναντι μάς άμυνα αντίδρασης και όχι δράσης. Από εκεί και πέρα είναι το ενδιάμεσο κομμάτι που έχει να κάνει με ξεκάθαρα σημάδια και βασικές αρχές. Αυτό που πρέπει να προσέξουμε είναι η μετάβαση από το γρήγορο μπάσκετ στο αργό, κάτι που θα δούμε και στα παιχνίδια προετοιμασίας και φυσικά βασιζόμαστε στην αθλητικότητα. Έχουμε μία ομάδα που μπορεί να πιέσει στην άμυνα και μπορεί να κάνει αλλαγές στα πικ εν ρολ. Αυτό είναι το γενικό πλάνο πάνω στο οποίο χτίζουμε».

Για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο και τα δυνατά σημεία της Εθνικής μας ομάδας, ο έμπειρος τεχνικός ανέφερε: «Η βελτίωση που έχει κάνει ο Γιάννης είναι τεράστια. Εκείνο που είναι σημαντικό είναι πως υπάρχει βελτίωση σε όλους τους παίκτες, τόσο στην ταχύτητα όσο και στην αθλητικότητα. Θα υπάρχει ένας συνδυασμός πάνω σε αυτό το κομμάτι της τακτικής μας. Για παράδειγμα, ο Γιάννης μπορεί να χρησιμοποιήσει την ταχύτητά του κάθε φορά που παίρνουμε το αμυντικό ριμπάουντ και να λειτουργήσει σαν πόιντ γκαρντ, στη λογική του αιφνιδιασμού. Από εκεί και πέρα όταν περνάμε στο σετ παιχνίδι υπάρχουν άλλα στοιχεία στα οποία μπορεί να υπάρξει μεγαλύτερη ποσοστιαία αποτελεσματικότητα»

Συνεχίζοντας, ο Κώστας Μίσσας τόνισε: «Δεν φτάνει μόνο το "θέλω". Η Εθνική ομάδα έχει μία διαφορετική λογική, είναι μία ιδέα. Πρέπει να έχεις έναν διαφορετικό ψυχισμό, ένα μεγαλείο ψυχής που μεταφράζεται στην πρακτικότητα ειδικά όταν υπάρχει ένα γκρουπ πολύ καλών παικτών. Επειδή το έχω ζήσει και ως παίκτης της Εθνικής, όταν έχεις συνηθίσει να παίζεις 25 λεπτά και μετά θα κληθείς να αγωνιστείς 6-7, πρέπει να υποστηρίξεις αυτό το κομμάτι και σωματικά και ψυχικά. Αυτό είναι πολύ σημαντικό στοιχείο για την Εθνική, που πρέπει να υφίσταται και να μεγαλώνει. Δεν υπάρχουν μυστικά για την Εθνική».

Για τους στόχους της Εθνικής μας ομάδας, ο ομοσπονδιακός προπονητής εξέφρασε την αισιοδοξία του για την κατάκτηση ενός μεταλλίου, λέγοντας: «Αν είμαστε όλοι καλά... Ξέρω απο προετοιμασίες, έχω περάσει πολλές και ως παίκτης και ως προπονητής και υπάρχουν πολλά στοιχεία που πρέπει να προσέξεις. Πρέπει να είσαι φρέσκος 4-5 μέρες πριν, να είναι όλοι σε φόρμα, να μην χάσει κανείς προπονήσεις. Σε αυτή την λογική, θεωρώ πως αυτή η ομάδα μπορεί να βρεθεί στα μετάλλια. Αν δεν βρεθεί, πάει να πει πως δεν πέτυχε αυτό που είχε ως στόχο. Ξεκάθαρα. Επαναλαμβάνω πως όλα αυτά χτίζονται βήμα - βήμα. Υπάρχει πρώτο στάδιο προπόνησης, δεύτερο στάδιο, φιλικά παιχνίδια προετοιμασίας...»

Τέλος, ο Κώστας Μίσσας στάθηκε στο κομμάτι της ψυχολογίας των αθλητών, τονίζοντας: «Παρόλο που μιλάμε για επαγγελματίες, το κομμάτι της ψυχολογίας εναλλάσσεται. Κάθε φορά που παίζεις πρέπει να έχεις δημιουργικό άγχος. Αυτό σου δημιουργεί την αδρεναλίνη ώστε να βγάλεις το 100% σε κάθε παιχνίδι. Παίζει πολύ μεγάλο ρόλο αυτό το κομμάτι, ανεξάρτητα από τι έχεις κάνει πιο πριν. Αυτή είναι και η διαφορετικότητα ενός Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος. Δεν είναι σειρά παιχνιδιών. Είναι λίγα παιχνίδια σε μικρό χρονικό διάστημα. Κερδίζεις το ένα, πρέπει να είσαι έτοιμος για το επόμενο που θα είναι διαφορετικής δυναμικότητας και τακτικής».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags