Facebook Pixel Πώς σχολίασε ο Μάντζαρης την υπόθεση Αντετοκούνμπο;
| 2017-08-28 13:19:00

Πώς σχολίασε ο Μάντζαρης την υπόθεση Αντετοκούνμπο;

Πώς σχολίασε ο Μάντζαρης την υπόθεση Αντετοκούνμπο;

Ο διεθνής γκαρντ στις δηλώσεις του κατά την αναχώρηση της αποστολής για τη Φινλανδία αναφέρθηκε και στα όσα έγιναν με τον Έλληνα άσο των Μιλγουόκι Μπακς.

Ο Βαγγέλης Μάντζαρης θεωρεί πως όσα έγιναν στην προετοιμασία έχουν συσπειρώσει την ομάδα που είναι ικανή για κάτι καλό, παρότι οι προσδοκίες δεν είναι μεγάλες.

«Οι προσδοκίες πρέπει να είναι υψηλές. Είναι ωραίο ο κόσμος να περιμένει επιτυχίες και να πιστεύει στην ομάδα, όποιος και αν παίζει σε αυτές. Αυτό μας γεμίζει αυτοπεποίθηση και θέλουμε να κάνουμε την Ελλάδα "ασπροπρόσωπη". Να σου πω την αλήθεια, πιστεύω πως από το να είμαστε φαβορί και να επιστρέφουμε ως αποτυχημένοι, καλύτερα να πάμε εκεί ως αουτσάιντερ και να κάνουμε την έκπληξη», τόνισε.

Για την απουσία του Γιάννη Αντετοκούνμπο, ο Βαγγέλης Μάντζαρης ανέφερε: «Σίγουρα είμαστε στεναχωρημένοι που λείπει ο Γιάννης, αλλά παρόλα αυτά νομίζω πως η απώλειά του, πέρα από τα αρνητικά που θα έχει, μας έχει συσπειρώσει περισσότερο και μας έχει φέρει πολύ κοντά ως ομάδα. Με όλα αυτά που έγιναν στην προετοιμασία και τα ξέρει ο περισσότερος κόσμος, έχουμε έρθει πιο κοντά. Σε όλες τις οικογένειες γίνονται τσακωμοί, το σημαντικότερο είναι πως είμαστε ενωμένοι και πως θέλουμε να κάνουμε περήφανους τους Έλληνες».

Όσο για το σημαντικότερο στοιχείο που χρειάζεται η Εθνική; «Το κυριότερο απ’ όλα είναι η σταθερότητα. Είναι λογικό να μην έχουμε την χημεία που έχουν άλλες ομάδες που είναι μαζί χρονιά. Χρειάζεται η σταθερότητα, γιατί είδαμε και στα φιλικά πως χάσαμε μέσα σε δύο-τρία λεπτά διαφορές δέκα πόντων. Αυτό μπορεί να στοιχίσει στο Ευρωμπάσκετ, πρέπει να είμαστε πιο σταθεροί και καλύτεροι. Έχουν αποδυναμωθεί αρκετές ομάδες, ωστόσο πιστεύω πως και αυτές έχουν συσπειρωθεί, όπως εμείς. Έμαθαν να παίζουν χωρίς τους σταρ τους. Όλα τα παιδιά έχουν την εμπειρία για το Ευρωμπάσκετ. Οι περισσότεροι παίζουν στην Euroleague, έχουμε παίξει Final Four και τελικούς, ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε».

Σχετικά με τον όμιλο της Εθνικής στην πρώτη τόνισε: «Σίγουρα, είναι ένας πολύ δύσκολος όμιλος. Πάμε σε μία περίεργη χώρα για εμάς, βόρεια, δεν έχουμε συνηθίσει σε αυτό το κλίμα, ειδικά αυτή την εποχή. Από τις παραλίες, θα πάμε στους 15-16 βαθμούς Κελσίου. Αυτό είναι κάτι διαφορετικό για εμάς και πρέπει να προσαρμοστούμε. Θα παίξουμε με δύο ομάδες όπως η Ισλανδία και η Φινλανδία που θα έχουν τον κόσμο τους μαζί, ενώ και οι άλλες ομάδες είναι αξιόμαχες. Είναι ένας πολύ δύσκολος όμιλος».

Τέλος, για το δικό του ρόλο είπε: «Θα κάνω ότι μου ζητήσει ο προπονητής μου. Όσο με χρειαστεί η ομάδα, εγώ θα είμαι εκεί για να την βοηθήσω, το έχω ξαναπεί. Είμαστε δώδεκα άτομα που πρέπει να βάλουμε το "εγώ" κάτω από το "εμείς", ώστε να πετύχουμε». 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags