Facebook Pixel Βαρυσήμαντη παρέμβαση Πεδουλάκη: "Έχει κλείσει ο κύκλος της Εθνικής"!
| 2017-09-07 11:09:00

Βαρυσήμαντη παρέμβαση Πεδουλάκη: "Έχει κλείσει ο κύκλος της Εθνικής"!

Βαρυσήμαντη παρέμβαση Πεδουλάκη: "Έχει κλείσει ο κύκλος της Εθνικής"!

Ο γνωστός τεχνικός τοποθετήθηκε για την πορεία της "επίσημης αγαπημένης" στο Ευρωμπάσκετ, την αποχώρηση Αντετοκούνμπο, το ματς με τη Λιθουανία και το πρόβλημα στην άμυνα. 

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Αργυρής Πεδουλάκης στον ΣΠΟΡ FM:

Για την χθεσινή νίκη της Εθνικής μετά τη νίκη επί της Πολωνίας: «Δεν υπάρχει το αυτονόητο ούτε στη ζωή. Έχει κλείσει ο κύκλος μίας ομάδας που έχει καλομάθει την Ελλάδα και την κοινωνία. Έπρεπε να βγούμε όλοι μας και να πούμε πως θα ξεκινάει μία νέα προσπάθεια, η οποία θα έχει κόστος και απώλειες μέχρι τα παιδιά να βρεθούν στο επίπεδο να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις. Το αμυντικό μας κομμάτι δείχνει να έχει προβλήματα, όχι επειδή τα παιδιά δεν μαρκάρουν, αλλά επειδή οι ψηλοί μας έχουν άλλα προβλήματα».

Για εκείνους που κατηγορούν πως οι διεθνείς δεν είχαν διάθεση να παίξουν στους πρώτους αγώνες: «Κάποια πράγματα, όπως παρουσιάζονται, είναι αλήθεια και η εικόνα είναι πολύ δυνατή. Δεν νομίζω ότι δεν υπήρχε διάθεση. Αυτά τα παιδιά έχουν μάθει σε πρωταθλητισμό και κάποια πράγματα δεν τους έβγαιναν. Από την πολύ διάθεση πηγαίναμε σε ατομικές προσπάθειες. Το ελληνικό μπάσκετ είναι δυνατό στην άμυνα, δεν είχαμε επαφή με τον αντίπαλο και το άλλο που μας χαρακτήριζε ήταν το στοχευόμενο μπάσκετ, στο οποίο βρίσκαμε τις αδυναμίες του αντιπάλου για να τις εκμεταλλευτούμε. Έφυγε ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, ο οποίος έχει ηγετική θέση στην ομάδα και μπορούσε να βοηθήσει σε πολλές θέσεις, και αυτό ανακάτεψε το όλο πράγμα. Μίλησαν μεταξύ τους και εκτονώθηκε η κατάσταση, πρόκειται για τα στοιχεία του ελληνισμού και δείχνει τα θετικά στοιχεία της φυλής μας».

Για την επόμενη αντίπαλο της «γαλανόλευκης», την Λιθουανία, στο Ευρωμπάσκετ: «Η Φινλανδία έχει παιδιά που μπορούν να σουτάρουν μετά από ντρίμπλα και φάνηκε ότι δεν μπορούμε να τους σταματήσουμε. Δεν έχουμε παιδί, που μπορεί να βγει επιθετικά ή να παίξει στα γκαρντ. Έχουμε παιδιά που είναι πιο βαριά. Ο Παπαγιάννης είναι η πρώτη του χρονιά, δεν έχει παίξει άλλη χρονιά. Φανταστείτε τον Διαμαντίδη ή τον Σπανούλη το 2002. Οι αποφάσεις του δεν μπορούν να είναι καίριες. Δεν έχει εμπειρία, είναι 20 ετών παιδί και έχει μικρή εμπειρία. Πρέπει να καταλάβουμε ότι τώρα ξεκινάει να κάνει πράγματα.

Δεν πατάς ένα κουμπί και αλλάζει η εικόνα της ομάδας. Αυτή η Εθνική δείχνει να έχει πρόβλημα στο αμυντικό κομμάτι. Η Λιθουανία είναι μία σχολή που ζει για το μπάσκετ, θα παίζει με τη φυσική κατάσταση, θα πηδήξει για το ριμπάουντ. Έχουν μία μόνο αδυναμία, έναν πλέι-μέικερ. Πρέπει να επικεντρωθούν σε αυτό, να τον σκάσουν και να μην μπορεί να δώσει λύσεις. Έχουμε τα γκαρντ όπως ο Καλάθης, ο Θανάσης Αντετοκούνμπο και ο Πανακικολάου για να μην έχουν καθαρό μυαλό στο τελευταίο δεκάλεπτο. Είναι μία μπασκετική σχολή και τα παιδιά μαθαίνουν σωστά το μπάσκετ».

Για την κριτική που ασκείται στην Εθνική: «Αυτά είναι αποτέλεσμα της όλης νευρικότητας, της έλλειψης ασφάλειας. Τα παιδιά αυτά έχουν πάρει Ευρωλίγκες, πρωταθλήματα και εκείνο που τους λείπει είναι άμυνα. Αποφάσισαν χθες να πάμε τα πικ εν ρολ δύο εναντίον δύο, ο Παπαγιάννης ήταν πολύ καλός και δεν είχαν τον παίκτη να ντριμπλάρει και να σουτάρει, ενώ είχαμε φοβερό ποσοστό στα τρίποντα. Παλιότερα είχαμε παίκτες Τσαρτσαρή, Φώτση, Παπαδόπουλο και Σόφο που βοηθούσαν σε αρκετούς τομείς του παιχνιδιού. Παίζαμε με 3 πλέι μέικερ, χωρίς να αλλάζει κάτι στην ομάδα. Είχαμε παιδιά όπως τον Ντικούδη και Τσαρτσαρή που μπορούσαν να κάνουν δυνατές προσπάθειες».

Για το γεγονός ότι δεν έκαναν δηλώσεις: «Κανείς δεν αμφισβητεί την αγάπη του κόσμου. Οι δηλώσεις του Θανάσης προήλθαν από απειρία, θα το μάθει και αυτός, όπως ο Πρίντεζης, που τους μάζεψε και τους μίλησε. Πώς πρέπει να διαχειρίζεσαι τον κόσμο και τα ΜΜΕ. Και αυτό είναι μία εμπειρία». 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags