Facebook Pixel Προτιμούσαμε τη Ρωσία από τους Κροάτες
| 2017-09-11 15:07:00

Προτιμούσαμε τη Ρωσία από τους Κροάτες

Προτιμούσαμε τη Ρωσία από τους Κροάτες

Αυτό υποστήριξε ο συνεργάτης του Κώστα Μίσσα, Θανάσης Σκουρτόπουλος, αιτιολογώντας το στις δηλώσεις του. 

Ο συνεργάτης του Κώστα Μίσσα υποστήριξε πως η Ρωσία είναι μία ομάδα που ταιριάζει καλύτερα στην Ελλάδα πό την Κροατία και πως εξαρτάται σε πολύ μεγάλο βαθμό από τον Σβεντ, έναν παίκτη ημέρας και ψυχολογίας.

Αναλυτικά όσα είπε:
«Είχαμε κάνει μία προεργασία και για τη Ρωσία και για την Κροατία. Περιμέναμε το χθεσινό παιχνίδι. Αν και όπως πήγε δε μας βοηθάει και πολύ. Η Ρωσία έχει τον Σβεντ που αποτελεί το 60% του παιχνιδιού της. Και στατιστικά και σαν εικόνα. Οι υπόλοιποι έχουν αποδεχτεί τον ρόλο τους και υποστηρίζουν τον Σβεντ. Και οι ψηλοί και τα γκαρντ. Έχουμε δει πολλές φορές ότι παίζουν με τέσσερις παίκτες ανοικτά στην επίθεση τους».

Ο συνεργάτης του ομοσπονδιακού τεχνικού, Κώστα Μίσσα, ανέλυσε γιατί θεωρεί ότι οι Ρώσοι ταιριάζουν πιο πολύ στην Εθνική. Συγκεκριμένα τόνισε: «Θεωρούμε ότι είναι μία ομάδα όχι πιο εύκολη, αλλά μία ομάδα που "ματσάρει" καλύτερα πάνω μας. Η Ρωσία έχει έναν καθαρόαιμο πλέι μέικερ τον Κοστόφ και δύο ακόμα παιδιά μαζί με τον Σβεντ μέσα που μπορούν να κατεβάσουν τη μπάλα. Αυτό είναι ένα σημείο αναφοράς, γιατί μπορούμε να πιέσουμε και να δημιουργήσουμε προβλήματα. Και στο κατέβασμα της μπάλας, αλλά και στην δημιουργία. Στους ψηλούς θα προσαρμοστούμε πιο εύκολα».

Για την Εθνική ομάδα ο Θανάσης Σκουρτόπουλος υποστήριξε: «Η ικανότητα της ομάδας είναι μεγάλη και το ξέρουμε όλοι. Κάποια επιμέρους προβλήματα ξεπεράστηκαν. Έχουμε μία πολύ μεγάλη ευκαιρία μπροστά μας. Όλοι το έχουν καταλάβει αυτό και θα δώσουν τον καλύτερο τους εαυτό. Από την αρχή είχα πει πριν έρθουμε στο τουρνουά ότι είμαστε μέσα στις έξι καλύτερες ομάδες κι επιμένω σε αυτό. Αυτό που θέλουμε είναι συγκέντρωση, να μείνουμε πιστοί στη δουλειά που έχει γίνει και όλα τα άλλα μπορούνε να συμβούν».

Για τους ρόλους που στους αντιπάλους της Εθνικής τόνισε: «Η Ρωσία έχει παιδιά που παίζουν σε μεγάλες ομάδες και έχουν αποδεχτεί αυτό τον ρόλο και στους συλλόγους τους και στην εθνική τους. Μας βολεύει δε μας δημιουργεί κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα, το θέμα είναι μη δώσουμε ένα έξτρα σημείο στη Ρωσία».

Για το αν έκανε καλό ότι οι διεθνείς είχαν μία ημέρα να ξεκουραστούν ο Θανάσης Σκουρτόπουλος ανέφερε: «Ήμασταν τυχεροί στο συγκεκριμένο κομμάτι, γιατί τα παιδιά είχαν μία ημέρα να ξεκουραστούν. Μάλιστα χθες την ώρα του αγώνα ένα γκρουπ επτά παικτών έκαναν προπόνηση. Σήμερα μπήκαμε σε ένα πλάνο δύο προπονήσεων μικρής έντασης. Αύριο πάλι θα μπούμε σε ρυθμούς αγώνα».

Ο Αλεξέι Σβεντ είναι ο πρώτος σκόρερ των Ρώσων και ο Θανάσης Σκουρτόπουλος ρωτήθηκε για το αν ένας παίκτης μπορεί να νικήσει μόνος του μία ομάδα. Ο συνεργάτης του Κώστα Μίσσα είπε γι’ αυτό: «Αν του δώσεις το δικαίωμα μπορεί. Δεν ξέρω αν ένας μόνος του μπορεί να νικήσει μία ομάδα. Πρέπει πάντα να υποστηρίξουν και οι υπόλοιποι. Εμείς είμαστε μία ομάδα που πάμε με αυτό τον τρόπο. Όλα τα παιδιά να έχουν έναν ρόλο και μέσα από την ομαδική προσπάθεια να βρούμε τις λύσεις. Στα τελευταία παιχνίδια ο Κώστας Σλούκας έχει πάρει το ηγετικό κομμάτι στο σκοράρισμα και κάνει τη δουλειά μας πιο εύκολη. Ένας παίκτης μπορεί να δώσει ανάσες σε μία ομάδα είναι σημαντικός, αλλά μόνος του δε μπορεί να τα καταφέρει».

Αναφορικά με την αθλητικότητα που βγάζει στο παιχνίδι της η Ρωσία ο Θανάσης Σκουρτόπουλος σχολίασε: «Κι εμείς έχουμε παιδιά με μεγάλη αθλητικότητα. Δεν μας προβληματίζει αυτό. Μας προβληματίζει η καλή κυκλοφορία της μπάλας και ότι ψάχνουν πάντα να βρουν τον κατάλληλο παίκτη. Αυτό είναι σημαντικό κομμάτι μίας ομάδας που έχει ετοιμαστεί καλά. Εμείς θα ετοιμαστούμε γι’ αυτό και θα εστιάσουμε την προσοχή μας στον Σβεντ. Θα ετοιμαστούμε για όλα».

Για το μεγάλο "όπλο" των Ρώσων Αλεξέι Σβεντ, ο Θανάσης Σκουρτόπουλος τόνισε: «Ο Σβεντ είναι σε εξαιρετική κατάσταση τώρα. Είχε φύγει από την εθνική ομάδα νομίζω γι’ αυτό το λόγο. Είναι ένα παιδί που αν το σκοράρισμα πάει καλά είναι εξαιρετικός και στο σκοράρισμα και στις ασίστ. Αν το σκοράρισμα δεν είναι αυτό που θέλει δημιουργεί πρόβλημα. Αυτό είναι αφορμή για μία πιεστική άμυνα πάνω του, ώστε να μη μπορέσει να κάνει το παιχνίδι που θέλει και να βγει σε βάρος της ομαδικής λειτουργίας της Ρωσίας».

Τέλος για το αν υπάρχει πίεση στους διεθνείς ο Θανάσης Σκουρτόπουλος υποστήριξε: «Η πίεση είναι ίδια, όπως ήταν την πρώτη μέρα. Απλά αυτή τη φορά είναι θετική. Από τη μεριά του «πρέπει» δεν υπάρχει πίεση».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags