Facebook Pixel Sportdog.gr | «Είναι καλύτερος από τον Φελντέιν αλλά δεν είναι και... Τζέιμς»!
| 2017-10-01 13:00:00

«Είναι καλύτερος από τον Φελντέιν αλλά δεν είναι και... Τζέιμς»!

του Γιώργου Κτενά
«Είναι καλύτερος από τον Φελντέιν αλλά δεν είναι και... Τζέιμς»!

Ο Άρης Λαούδης μιλάει στο sportdog.gr για τον νέο Παναθηναϊκό και τους παίκτες που έχουν ξεχωρίσει μέχρι τώρα.

Την άποψη ότι ο Ντένμον είναι καλύτερος από τον Φελντέιν αλλά όχι από τον Τζέιμς, παρόλα αυτά ταιριάζει στον Παναθηναϊκό περισσότερο από τον Τζέιμς, εξέφρασε σε δηλώσεις του στο sportdog.gr ο Άρης Λαούδης.

Ο γνωστός δημοσιογράφος αναφέρθηκε στην παρουσία του Παναθηναϊκού στο πρόσφατο τουρνουά που έλαβε μέρος, αλλά και στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό που πλησιάζει.

Μίλησε ξεχωριστά για ορισμένους παίκτες, όπως για τον Όγκαστ, τον Σίγκλεντον, τον Βουγιούκα, ενώ ανέφερε ότι περιμένει φέτος να είναι βασικός στη θέση 5 ο Τζέιμς Γκιστ

«Σε πρώτη φάση θεωρώ ότι ο Παναθηναϊκός είναι ανέτοιμος. Από τη μια πλευρά είναι απόλυτα λογικό, καθώς πρόκειται για εντελώς καινούργια ομάδα και υπήρξε η απουσία των διεθνών που ήταν παίκτες-κλειδιά. Αναφέρομαι κυρίως στον Καλάθη, αλλά και στον Αντετοκούνμπο που θα έχει ρόλο, με βάση αυτό που θέλει να παίξει ο Πασκουάλ. Και φυσικά τον Λεκαβίτσιους, καθώς ο Πασκουάλ δούλεψε όλο το καλοκαίρι χωρίς πλέι μέικερ», σχολίασε αρχικά μέσω του sportdog.gr ο Άρης Λαούδης και στη συνέχεια συμπλήρωσε για τη θέση στα πόιντ γκαρντ:

«Η λογική του Πασκουάλ να πάρει έναν πλέι μέικερ πίσω από τον Καλάθη ήταν πολύ σωστή. Θεωρώ ότι σωστά ο Παναθηναϊκός δεν μπήκε στη διαδικασία να αλλάξει παίκτη ή να προχωρήσει σε νέα προσθήκη για κάποιον που τραυματίστηκε και θα απουσίαζε δύο μήνες. Θεωρώ ότι ο Παναθηναϊκός στην οργάνωσή του θα είναι πολύ καλύτερος από πέρσι, αλλά θα χρειαστεί λίγο χρόνο».

Ποια είναι η άποψή σου για τον Ντένμον;

«Τον πιστεύει πολύ ο Πασκουάλ από την πρώτη μέρα. Δεν είναι αντι-Φελντέιν, είναι για κάτι παραπάνω. Τον πήρε για κάτι περισσότερο. Δεν είναι στο επίπεδο του Τζέιμς, αλλά θεωρώ ότι "κολλάει" περισσότερο στον Παναθηναϊκό. Προσαρμόζεται ευκολότερα στις μεγάλες ομάδες σε σχέση με τον Τζέιμς, που είναι μεγάλος παίκτης και στο 1 εναντίον 1 μπορεί να βάλει την μπάλα στο καλάθι με κάθε τρόπο, αλλά δεν μπορείς να είσαι σίγουρος για τις επιλογές του».

Πώς είδες τον Όγκαστ;

«Πρόκειται για παίκτη που θέλει πολλή δουλειά για το υψηλό επίπεδο της Ευρωλίγκα. Έχει προσόντα, αλλά πρέπει να βελτιώσει πολλά. Από το πώς "χάνεται" στην άμυνα, αλλά να βελτιώσει τις κινήσεις του και στην επίθεση. Παρόλα αυτά δεν βρίσκεις στην αγορά Ευρωπαίους παίκτες, πολύ περισσότερο Έλληνες ψηλούς, που να έχουν τη δυνατότητα εξέλιξης. Ο Όγκαστ μπορεί να εξελιχθεί, το θέμα είναι αν ο Παναθηναϊκός θα μπορέσει σε βάθος χρόνου να το εξαργυρώσει».

Να μείνουμε στους ψηλούς και να μου πεις πώς βλέπεις τον Βουγιούκα; Αλλά και τους Γκιστ-Σίγκλεντον.

«Γενικά ο Παναθηναϊκός πήρε ένα ρίσκο με τους ψηλούς του. Ο Πασκουάλ αποφάσισε να λύσει το συμβόλαιο του Μπουρούση και να ρισκάρει λίγο περισσότερο, επενδύοντας σε παίκτες που μπορεί να του βγουν αλλά μπορεί και όχι. Τον Βουγιούκα τον γνωρίζουμε, ήταν συνειδητή επιλογή, θα κριθεί στο φινάλε. Αυτή τη στιγμή ο Παναθηναϊκός παρουσιάζει προβλήματα στη φροντ λάιν του, καθώς δεν έχει χημεία και ρυθμό. Αλλά δεν είναι εύκολο όταν αλλάζεις την φροντ λάιν κατά αυτό τον τρόπο, δεν είναι εύκολο να τους προσαρμόσεις σε ομάδα σε σύντομο χρονικό διάστημα. Ο Σίγκλεντον είναι το απόλυτο πολυεργαλείο, είναι παίκτης που θα κάνει όλες τις δουλειές που έκανε πέρσι. Φέτος όμως έχει το πλεονέκτημα ότι ξεκουράστηκε το καλοκαίρι. Ο Γκιστ εκτιμώ ότι θα αναλάβει μεγάλος μέρος της θέσης 5, δηλαδή θα είναι ο βασικός ψηλός του Παναθηναϊκού. Ακόμα είναι νωρίς όμως, ο Γκιστ στη διάρκεια της σεζόν θα κάνει ό,τι πρέπει να κάνει. Δεν υπάρχει κάποιος στον Παναθηναϊκό που να ανησυχεί για τον Γκιστ. Αρκεί να είναι υγιής και να μην έχει προβλήματα τραυματισμών».

Τι περιμένεις να κάνει στην Ευρωλίγκα φέτος ο Παναθηναϊκός; Υπάρχουν αισόδοξες φωνές που δεν αποκλείουν τη συμμετοχή στο Final 4.

«Νομίζω ότι ο Παναθηναϊκός κάθε χρόνο ξεκινάει με βλέψεις, αλλά θα πρέπει ο κόσμος του να είναι λίγο ρεαλιστής. Να αντιλαμβάνεται δηλαδή αυτό που βλέπει και να μην σκέφτεται μόνο με τις περιόδους που η ομάδα κατακτούσε την Ευρωλίγκα. Ο Παναθηναϊκός αυτή τη στιγμή δεν μπορεί να κριθεί και κανείς δεν ξέρει ποιο είναι το ταβάνι του. Δείχνει να έχει αδυναμίες όπως και πλεονεκτήματα (για παράδειγμα δεν νομίζω ότι υπάρχει άλλη ομάδα με τόσους πολλούς και καλούς σουτέρ). Ο Παναθηναϊκός ξεκινάει αρχικά για να φτάσει στους 8 της διοργάνωσης και στη συνέχεια βλέποντας και κάνοντας. Από εκεί και πέρα αυτό που θα κάνει ο Πασκουάλ, γιατί η φετινή ομάδα είναι καθαρά δικό του δημιούργημα, θα φανεί αν είναι αυτό που έχει στο μυαλό του να κάνει».

Την ερχόμενη εβδομάδα υπάρχει το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. Πώς βλέπεις τις δύο ομάδες;

«Ούτε ο Παναθηναϊκός αλλά ούτε και ο Ολυμπιακός είναι έτοιμοι. Έχουν ζητήματα και οι δύο, σοβαρά ζητήματα και είναι φυσιολογικό. Δεν έχουμε εικόνα και για τους δύο, γιατί και οι δύο είχαν απουσίες και νομίζω ότι πρόκειται για ένα παιχνίδι που είναι ανοιχτό σε όλα. Έχουν αλλάξει πολύ και οι δύο ομάδες, πήραν παίκτες σε θέσεις-κλειδιά και όχι απλές προσθήκες, κάτι που σημαίνει ότι δεν ξέρουμε καλά καμία από τις δύο».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags