Facebook Pixel Sportdog.gr | «Δεν ήταν καν θετικοί οι νέοι του ΠΑΟ - Αν δεν έδιωχνε τον Παπανικολάου...»!
| 2017-10-09 13:54:00

«Δεν ήταν καν θετικοί οι νέοι του ΠΑΟ - Αν δεν έδιωχνε τον Παπανικολάου...»!

του Γιώργου Κτενά
«Δεν ήταν καν θετικοί οι νέοι του ΠΑΟ - Αν δεν έδιωχνε τον Παπανικολάου...»!

Ο Βαγγέλης Αλεξανδρής σχολιάζει στo sportdog.gr το πρώτο μεγάλο ντέρμπι της σεζόν - Άποψη-έκπληξη για τη διαιτησία!

Στο επεισόδιο του Γιάννη Σφαιρόπουλου με τον Κώστα Παπανικολάου, που στέρησε από τον Ολυμπιακό τις υπηρεσίες ενός καλού αμυντικού πάνω στους Ρίβερς-Λοτζέσκι, με αποτέλεσμα να πετύχουν ευκολότερα μεγάλα σουτ στο τέλος του ντέρμπι στο ΣΕΦ, αναφέρθηκε σε δηλώσεις του στο sportdog.gr ο Βαγγέλης Αλεξανδρής.

Ο πεπειραμένος τεχνικός σχολίασε τη νίκη Παναθηναϊκού και ποιο ήταν το «κλειδί» της, τον αλτρουιστικό χαρακτήρα του Θανάση Αντετοκούνμπο και το πόσο χρήσιμος μπορεί να φανεί ως ρολίστας στον Τσάβι Πασκουάλ, αλλά και τα σφυρίγματα των διαιτητών στο τέλος του ντέρμπι για τα οποία «φωνάζουν» οι «αιώνοι».

Παράλληλα, τόνισε πως οι νέοι παίκτες του Τριφυλλιού, Όγκαστ και Ντένμον, δεν τον ικανοποιήσαν, καθώς δεν είχαν καν θετική παρουσία στο παιχνίδι.

«Ήταν ντέρμπι ειδικών συνθηκών, με τα δεδομένα να είναι σε βάρος του Ολυμπιακού καθώς ναι μεν έπαιξε εντός έδρας αλλά χωρίς τους οπαδούς του, συν τις απουσίες των τραυματιών που είχε. Ήταν παιχνίδι που είχε εναλλαγές στο σκορ, παίχτηκε μπάσκετ όπως το παίζουμε στην Ελλάδα, με δύναμη, μυαλό, πολλές μονομαχίες ψηλά στο καλάθι. Ήταν ντέρμπι που το ευχαριστηθήκαμε. Καθάρα στο αγωνιστικό, ο Ολυμπιακός στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα ήλεγχε το ματς. Είχε σε καλή βραδιά τον ΜακΛίν που βοήθησε στο να ξεκουράζεται ο Πρίντεζης, αλλά και επιθετικά πέτυχε 18 πόντους που πόνεσαν πολύ τον Παναθηναϊκό», ήταν το αρχικό σχόλιο του Βαγγέλη Αλεξανδρή στο sportdog.gr και στη συνέχεια συμπλήρωσε για την εξέλιξη του ντέρμπι:

«Στο σημείο που κρίνονται τα παιχνίδια και ο Ολυμπιακός είχε το πλεονέκτημα των 9 πόντων προβάδισμα, δεν είχε καλές επιθέσεις και την αποδοση που έπρεπε, με αποτέλεσμα ο Παναθηναϊκός να "γυρίσει" το ματς και να το πάρει. Βοήθησε πολύ η παρουσία του Ρίβερς και του Λοτζέσκι, που έβαλαν αποφασιστικά σουτ. Παίκτες που τακά τεκμήριο θα τους μάρκαρε ο Παπανικολάου, αν δεν είχε αποβληθεί από τον Σφαιρόπουλο».

Ποια είναι η άποψή σας για το περιστατικό ανάμεσα σε Σφαιρόπουλο και Παπανικολάου;

«Δεν ξέρω τις αρχές που υπάρχουν στον Ολυμπιακό, γιατί πάντα υπάρχει κατεύθυνση από το σωματείο για όσα γίνονται. Δηλαδή τι κανόνες υπάρχουν για τους διαιτητές κ.λπ. Τον Σφαιρόπουλο τον εκτιμώ και ως άνθρωπο και ως προπονητή, γιατί είναι καλός προπονητής, και το μέλημά του είναι να υπάρχει πειθαρχία. Τόσο σε αγωνιστικό επίπεδο όσο και σε επίπεδο συμπεριφοράς. Την κρίνω λίγο υπερβολική την κίνηση του Σφαιρόπουλου, όμως, καθώς οι δικές μου αρχές είναι να τελειώνει το ματς κι έπειτα να επιβάλλω τις ποινές. Αν όμως έχει αυτή την εντολή από τη διοίκηση, για όποιον παρεκτρέπεται προς τους διαιτητές, δεν είναι κάτι που το γνωρίζω. Διάβασα πολλά γι' αυτό το θέμα, αλλά ειλικρινά είναι κάτι που δεν μπορεί να σχολιαστεί τόσο επιφανειακά, χωρίς να ξέρουμε περισσότερα».

«Δεν με εντυπωσίασαν οι νέοι του ΠΑΟ»

Μιλήσαμε, ήδη, για κάποιους παίκτες. Ξεχωρίσατε άλλους για την παρουσία τους;

«Ο Παναθηναϊκός έχει πολύ αθλητική ομάδα και γεμάτο ρόστερ, αλλά δεν μπορώ να τους κρίνω όλους. Στον Ολυμπιακό βοήθησαν πολύ οι "νέοι" στην εξέλιξη του παιχνιδιού, ο ΜακΛίν και ο Τόμπσον, σε αντίθεση με τους "νέους" του Παναθηναϊκού, Όγκαστ και Ντένμον, που δεν με εντυπωσίασαν και δεν είχαν καν θετική παρουσία. Αλλά έχει αθλητική ομάδα ο Παναθηναϊκός και βοήθησε ότι οι παλιοί γνωριζόντουσαν καλά. Συν ο Θανάσης Αντετοκούνμπο που έχει μεγαλώσει στην Ελλάδα και λόγω του χαρακτήρα του είναι αλτρουιστής μέσα στο γήπεδο. Γι' αυτό και θα είναι πάντα χρήσιμος. Μπορεί να μην είναι πρωταγωνιστής αλλά είναι πολύ χρήσιμος ρολίστας, που παίζει εξαιρετική άμυνα σε κοντούς αλλά στις αλλαγές του πικ εν ρολ και στους ψηλούς. Επίσης ξεχώρισα τον Καλάθη, που έπαιξε πολύ και ήταν εξαιρετικός σε όλους του τομείς. Όπως και τον Γκιστ. Όλοι οι παλιοί που γνωριζόντουσαν, Σίγκλεντον, Ρίβερς κ.λπ., πήγαν καλά».

«Καλή η διαιτησία»

Και από τις δύο ομάδες «φωνάζουν» για τις τελευταίες φάσεις και τις επιλογές των διαιτητών. Ποια είναι η δική σας άποψη γι' αυτό το θέμα;

«Πιστεύω ότι η διαιτησία κράτησε καλά το παιχνίδι. Ξέφυγαν, ίσως, κάποια σφυρίγματα, αλλά αν εστιάσουμε την προσοχή μας σε αυτά θα αδικήσουμε τους διαιτητές. Ήταν ακριβοδίκαιοι με τα όποια μικρολαθάκια τους. Σε ένα παιχνίδι Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός που λήγει με νίκη τριών πόντων διαφοράς, δεν μπορείς να μην κάνεις κάποια λάθη. Αυτό που έχει σημασία είναι ότι θα μπορούσε αυτό το ματς να παιχτεί με κόσμο στην εξέδρα και εμείς να το βλέπουμε και να το χαιρόμαστε περισσότερο. Γιατί ήταν συναρπαστικό παιχνίδι και θα ευχαριστιόντουσαν όλοι περισσότερο αν υπήρχαν οπαδοί στο γήπεδο».
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags