Facebook Pixel Sportdog.gr | «Άλωσε» τη Σικελία ο ΠΑΟΚ
Μπάσκετ
| 2017-10-26 06:24:00

«Άλωσε» τη Σικελία ο ΠΑΟΚ

Sportdog Team
«Άλωσε» τη Σικελία ο ΠΑΟΚ

Ο ΠΑΟΚ μπορεί να λαχτάρησε στο τέλος, όμως πήρε την πρώτη του νίκη στο Basketball Champions League επί της Ορλαντίνα με 63-58.

Πρώτη νίκη για την ομάδα του Ηλία Παπαθεοδώρου στο Basketball Champions League, που είδε τον Τζόουνς να ''καθαρίζει'' τις φάσεις σε επίθεση (17π.) και άμυνα (11π.), ενώ σημαντική ήταν η συνεισφορά των Μαργαρίτη (12π.) και Κόνιαρη (10π.). Το... ρεσιτάλ του Κουλμπόκα (15π.) δεν ήταν αρκετό για τους Ιταλούς.

Το ματς

Ο ΠΑΟΚ ταξίδεψε στην Ιταλία έχοντας στην ''πλάτη'' του δύο ευρωπαϊκές ήττες, αλλά και την κακή εκκίνησή του στην Basket League. Τα δεδομένα αυτά, φαίνεται ότι πείσμωσαν τους παίκτες του Παπαθεοδώρου, οι οποίοι έδειξαν από νωρίς ότι θα κάνουν τα πάντα για να φύγουν με το ''διπλό'' από τη Σικελία, παίρνοντας προβάδισμα έντεκα πόντων στο πρώτο δεκάλεπτο (7-18).

Με την ίδια ''φόρα'' αντιμετώπισαν και τη δεύτερη ''πράξη'' της αναμέτρησης, διατηρώντας τα ''ηνία'' και το σκορ στα πρότερα επίπεδα, πηγαίνοντας στα αποδυτήρια με το +13 ως ''προίκα'' (19-32). Σκορ που ''χτίστηκε'' χάρη στις εμπνεύσεις του Τζόουνς, ο οποίος ήταν σε εξαιρετική ημέρα.

Παρά το γεγονός ότι ο ΠΑΟΚ έκανε τα πράγματα να φαντάζουν... απλοποιημένα, κατάφερε να βάλει τους Ιταλούς στο παιχνίδι, οι οποίοι παίζοντας μεθοδικά, ''ψαλίδισαν'' τη διαφορά, η οποία είχε φτάσει στους 15 πόντους και έφτασαν σε σημείο να διεκδικούν από το... πουθενά, ένα παιχνίδι που έμοιαζε για εκείνους χαμένο. Ευτυχώς για τον ''δικέφαλο'', η ανατροπή δεν ήρθε ποτέ, χάρη στην ψυχραιμία του Μαργαρίτη και τις ορθές αποφάσεις του Τζόουνς στην επίθεση, για το τελικό 63-58.

Τα δεκάλεπτα: 7-18, 19-32, 38-49, 58-63

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags