Facebook Pixel Ήττα στην εκπνοή για την ΑΕΚ, 80-78 από την Στρασμπούρ
Μπάσκετ
| 2017-11-07 23:19:00

Κρίμα γι’ αυτή την ΑΕΚ - Πέτυχε ανατροπάρα, αλλά έχασε στην εκπνοή!

του Δημήτρη Δημητρόπουλου
Κρίμα γι’ αυτή την ΑΕΚ - Πέτυχε ανατροπάρα, αλλά έχασε στην εκπνοή!

Η Ένωση γύρισε από το -16, όμως δεν τα κατάφερε στο τέλος χάνοντας με 80-78 από τη Στρασμπούρ με καλάθι στην εκπνοή!

Η ΑΕΚ «ξύπνησε» στην 4η περίοδο κι έφτασε κοντά σε… θαύμα, όμως εν τέλει «λύγισε» στο τέλος. Η Ένωση βρέθηκε να χάνει με 16 πόντους, όμως έκανε απίστευτη προσπάθεια στο τελευταίο δεκάλεπτο. Γύρισε το παιχνίδι με ρεσιτάλ από τη γραμμή του τριπόντου και τελικά ηττήθηκε στην τελευταία κατοχή με φοβερό καλάθι του Ζακ Ράιτ. Καταπληκτικό παιχνίδι έκαναν ο Ντούσαν Σάκοτα και ο Μάικ Γκριν που γύρισαν... μόνοι τους το ματς με απανωτά καλάθια στο τέλος. Ειδικά ο πρώτος ήταν συγκινητικός με 19 πόντους και 5/6 τρίποντα.

Με την ήττα αυτή, η Ένωση έχει πλέον αρνητικό ρεκόρ στον όμιλο του Basketball Champions League (2-3).

Η ΔΙΑΚΥΜΑΝΣΗ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ:  Οι δυο ομάδες πήγαιναν… χέρι-χέρι στο σκορ μέχρι το 6’, όταν η Στρασμπούρ άρχισε να ξεφεύγει, προηγούμενη με 17-9. Η διαφορά παρέμεινε στα ίδια επίπεδα και στη 2η περίοδο, όταν οι Γάλλοι την ανέβασαν σε διψήφια επίπεδα (22-11 στο 11’). Η ΑΕΚ προσπαθούσε να αντιδράσει σπασμωδικά, όμως όταν κατέβαζε τη διαφορά, η Στρασμπούρ απαντούσε με δικά της σερί. Η διαφορά έφτασε στη μεγαλύτερη τιμή της στο 16’ (34-21), με την Ένωση να ολοκληρώνει το πρώτο ημίχρονο ούσα πίσω στο σκορ με 10 πόντους (39-29).

Στο ίδιο μοτίβο ξεκίνησε το παιχνίδι και στο δεύτερο ημίχρονο, με τη Στρασμπούρ να κάνει ό, τι θέλει στο παρκέ, ανεβάζοντας ξανά τη μέγιστη τιμή της διαφοράς στο +16 (53-37 στο 28’). Η ΑΕΚ «ξύπνησε» και μείωσε στους 8 (55-47 στο 29’) και εν συνεχεία στους 2 με τρία σερί τρίποντα (65-63 στο 33’)! Με τέταρτο σερί τρίποντο (από τον Σάκοτα) η Ένωση πέρασε μπροστά με 66-65 στο 35’! H Στρασμπούρ αντέδρασε ανακτώντας το προβάδισμα και αυξάνοντάς το στους 4 πόντους (73-69 στο 37’). Η ΑΕΚ ισοφάρισε εκ νέου, με το θρίλερ να συνεχίζεται στις τελευταίες κατοχές. Ο Σάκοτα ευστόχησε σε «τρελό» τρίποντο ισοφαρίζοντας 78-78. Ωστόσο, την τελευταία λέξη την είπε ο Ράιτ, ο οποίος πήρε πάνω του την τελευταία επίθεση πετυχαίνοντας καλάθι και φάουλ και χάνοντας σκόπιμα την βολή για το τελικό 80-78.

ΤΑ «ΚΛΕΙΔΙΑ» ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ: Η ευστοχία της Στρασμπούρ στα τρίποντα κινήθηκε σε πολύ υψηλά επίπεδα. Οι Γάλλοι ολοκλήρωσαν με εξαιρετικό ποσοστό (50%) στον εν λόγω τομέα. Τίποτα όμως δεν θα είχε σημασία εάν ένας παίκτης που δεν σουτάρει τρίποντα, ο Ζακ Ράιτ, δεν έπαιρνε τους Γάλλους από το… χέρι σκοράροντας το καλάθι της νίκης.

ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΚΕΡΔΙΣΕ Η ΑΕΚ: Γιατί δεν κατάφερε σε κανένα σημείο του αγώνα να περιορίσει τους Ράιτ και Λόγκαν, που έκαναν «πάρτι» κόντρα στην άμυνά της. Τα πράγματα βελτιώθηκαν στο τελευταίο δεκάλεπτο, όμως ο πρώτος «πλήγωσε» τον Δικέφαλο στην κρίσιμη τελευταία κατοχή.

Ο ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΗΣ: Χωρίς αμφιβολία ο Ζακ Ράιτ. Ο πρώην παίκτης του Παναθηναϊκού «βομβάρδισε» το καλάθι της ΑΕΚ με 26 πόντους και επιστέγασε την καταπληκτική του εμφάνιση με το νικητήριο καλάθι!

Η ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΗ ΤΟΥ ΜΑΤΣ: Ο Κέλσι Μπάρλοου ήταν σα να μην μπήκε ποτέ στην αναμέτρηση. Προσέφερε ελάχιστα στην ΑΕΚ ολοκληρώνοντας το παιχνίδι άποντος και με μοναδική συνεισφορά ένα ριμπάουντ.

ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ: Η αντίδραση της ΑΕΚ. Παρά την ήττα, κανείς δεν μπορεί να παραγνωρίσει το γεγονός ότι η Ένωση έβγαλε χαρακτήρα από… ατσάλι γυρίζοντας από διαφορά 16 πόντων μέσα σε λίγα λεπτά και διεκδικώντας μέχρι τέλους τη νίκη.

Η ΕΞΕΔΡΑ: Απέναντι στο ενθουσιώδες κοινό της Στρασμπούρ, οι φίλοι της ΑΕΚ έδωσαν δυναμικό «παρών» κάνοντας ό, τι μπορούσαν για να βοηθήσουν την ομάδα τους.

ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ: Ο Σωτήρης Μανωλόπουλος δεν μπόρεσε να βρει την αμυντική ισορροπία που χρειαζόταν για να περιοριστεί ο Ράιτ, ενώ το παιχνίδι πήγε στον ρυθμό της Στρασμπούρ στο μεγαλύτερο κομμάτι, με τον Βενσάν Κολέ να κερδίζει κατά κράτος τη μάχη των πάγκων.

Όλα αυτά, όμως, μέχρι την τελευταία περίοδο. Ο Μανωλόπουλος έβαλε στο παιχνίδι τον Σακότα, σχεδίασε συστήματα για να εκτελέσει ο αρχηγός και αυτός τον δικαίωσε με 4 τρίποντα στην τελευταία περίοδο!

Δεκάλεπτα: 19-11, 39-29, 57-47, 80-78.

Στρασμπούρ (Κολέ): Ράιτ 26 (6 ριμπ., 3 ασίστ), Άτκινς 6, Λαμπεϊρί 3 (10 ριμπ.), Λελούπ 3, Σι 10 (4 ασίστ), Λόγκαν 20 (4 ασίστ), Μπίλαν 12 (4 ριμπ., 3 ασίστ), Μπέιχερστ, Κορτάλ.

ΑΕΚ (Μανωλόπουλος): Ελόνου 1, Τζέιμς 6 (5 ριμπ., 4 ασίστ), Γκριν 18 (3 ριμπ., 3 ασίστ), Χάρις 11 (4 ριμπ., 3 ασίστ), Ξανθόπουλος 5, Σάκοτα 19, Λαρεντζάκης 9, Μπάρλοου, Μαυροειδής 7 (7 ριμπ.), Σι 2.

Διαιτητές: Γιασεβίτσιους (Λιθουανία), Καλατράβα (Ισπανία), Κρέιτς (Σλοβενία).

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags