Facebook Pixel Άρης - Νίμπουρκ 65-71
Μπάσκετ
| 2017-12-19 21:11:00

Κρίμα γι’ αυτόν τον Άρη - Πέταξε στα… σκουπίδια την ανατροπή της χρονιάς!

του Δημήτρη Δημητρόπουλου
Κρίμα γι’ αυτόν τον Άρη - Πέταξε στα… σκουπίδια την ανατροπή της χρονιάς!

Οι «κίτρινοι» γύρισαν από το -25, όμως τελικά έχασαν από τη Νίμπουρκ (71-65).

Ο Άρης κατόρθωσε να ανατρέψει διαφορά 25 πόντων και να προηγηθεί στο σκορ, όμως κατέρρευσε στο τελευταίο τετράλεπτο, με αποτέλεσμα να ηττηθεί από τη Νίμπουρκ με 71-65.

Με το αποτέλεσμα αυτό, οι «κίτρινοι» υποχώρησαν στο 4-5 στον όμιλο του Basketball Champions League και η προσπάθεια για πρόκριση δυσκολεύει.

Η ΔΙΑΚΥΜΑΝΣΗ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ:  Ο Άρης έκανε τραγικό πρώτο ημίχρονο με φοβερή αστοχία στην επίθεση και κακές αντιδράσεις στην άμυνα, με αποτέλεσμα η Νίμπουρκ να αρχίσει να ξεφεύγει από νωρίς. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι η διαφορά έφτασε μέχρι και στο +25 (12-37) στο 17’, με τους Θεσσαλονικείς να τρέχουν ένα σερί 8-0 μέσα σε ένα λεπτό, όμως να μην μπορούν να δώσουν συνέχεια και να ολοκληρώνουν το ημίχρονο όντες πίσω στο σκορ με 42-23.

Ο Άρης δεν το έβαλε κάτω και άλλαξε εντελώς την εικόνα του στο δεύτερο μέρος. Οι Θεσσαλονικείς έκαναν ένα νέο σερί 8-0 και άρχισαν να «ροκανίζουν» τη διαφορά. Με τεράστια βελτίωση στα ποσοστά ευστοχίας και καθαρό μυαλό οι παίκτες του Παναγιώτη Γιαννάκη έκαναν καταπληκτικό δεύτερο ημίχρονο και κατάφεραν να προηγηθούν για πρώτη φορά στο 26’ (61-60). Ωστόσο, η ελληνική ομάδα δεν βρήκε λύσεις στο τελευταίο 4λεπτο, αντιθέτως η Νίμπουρκ πέτυχε μεγάλα καλάθια με τους Ρέι και Λόρενς, άνοιξε ξανά τη διαφορά και έφυγε νικήτρια από τη Θεσσαλονίκη με 71-65.

ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΚΕΡΔΙΣΕ Ο ΑΡΗΣ: Γιατί έκανε πολλά λάθη (14) και επέτρεψε στη Νίμπουρκ να ξεφύγει από νωρίς στο σκορ εξαιτίας της καταστροφικής δεύτερης περιόδου που πραγματοποίησε. Ακόμα και όταν γύρισε το ματς, ξέμεινε από λύσεις στην επίθεση, ενώ δεν κατάφερε να περιορίσει τα ατού των αντιπάλων στις κρίσιμες τελευταίες άμυνες του αγώνα.

Ο ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΗΣ: Ο Κέντρικ Ρέι ήταν ο MVP με 22 πόντους και 8/15 σουτ.

Από την πλευρά του Άρη, μεγάλο παιχνίδι έκαναν ο Τσαϊρέλης (23π.) και ο Βασιλόπουλος (17π.), ενώ ο Πουλιανίτης άλλαξε τον ρυθμό του αγώνα με την παρουσία του στην άμυνα.

ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ: Η εκπληκτική επιστροφή του Άρη από το -25, η οποία δυστυχώς δεν εξαργυρώθηκε με νίκη.

Η ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΗ ΤΟΥ ΜΑΤΣ: Το γεγονός ότι ακόμα και μετά την απίθανη ανατροπή που πέτυχε, ο Άρης «κατέρρευσε» και δεν μπόρεσε να εκμεταλλευτεί το μεγάλο ψυχολογικό πλεονέκτημα που απέκτησε.

Η ΕΞΕΔΡΑ: Λιγότερα από 1000 άτομα βρέθηκαν στις εξέδρες, με αποτέλεσμα η ατμόσφαιρα να είναι υποτονική στο πρώτο ημίχρονο. Ωστόσο, ο Άρης «ξύπνησε» την εξέδρα όταν άρχισε να μειώνει την διαφορά και στο δεύτερο μέρος το κλίμα ήταν εντελώς διαφορετικό.

Τα δεκάλεπτα: 11-17, 23-42, 45-51, 65-71

ΑΡΗΣ (Γιαννάκης): Μποχωρίδης 3 (1/7 σουτ), Φλιώνης, Τσαϊρέλης 23 (7 ριμπάουντ), Πουλιανίτης 6, Χρηστίδης, Μούρτος 4, Αθηναίου 10 (5 ριμπάουντ, 5 ασίστ), Βασιλόπουλος 17 (11 ριμπάουντ, 4 ασίστ), Γουίβερ, Μπένσον, Μπελ 2.

ΝΙΜΠΟΥΡΚ (Άμιελ): Ρέι 22 (8/15 σουτ, 6 ριμπάουντ), Μπέντα 6, Πούμπρλα 2, Λόρενς 8, Μπερίσα 15, Μπόχατσικ 1, Ντέιβις 7, Μπάρατς 4, Κριζ 4, Βίοραλ 2.

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags