Facebook Pixel Sportdog.gr | Απίστευτος Μαυροειδής για «αιώνιους» και NBA - «Αναγουλιάζω»
Μπάσκετ
| 2017-12-22 19:03:00

Απίστευτος Μαυροειδής για «αιώνιους» και NBA - «Αναγουλιάζω»

Sportdog Team
Απίστευτος Μαυροειδής για «αιώνιους» και NBA - «Αναγουλιάζω»

Μεγάλες ατάκες από τον σέντερ της ΑΕΚ.

Στον μεγάλο -αλλά και μακροπρόθεσμο- στόχο της ΑΕΚ να ανέβει επίπεδο και να πλησιάσει τους Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό αναφέρθηκε ο Δημήτρης Μαυροειδής. 

Μιλώντας στον ΣΠΟΡ FM 94,6 και τους Τόλη Κοτζιά-Σταύρο Χονδροθύμιο, ο σέντερ της «Ένωσης» υπέδειξε τον μόνο δρόμο που υπάρχει για να κλείσει η ψαλίδα με τους «αιώνιους». 

Σημείωσε λοιπόν ότι χρειάζεται χρόνος και υπομονή, όπως και να πετύχει φυσικά η δημιουργία ελληνικού κορμού, που ήδη υπάρχει προσπάθεια να χτιστεί. 

Κατά τ’ άλλα, εξήγησε πως κατάφερε η ΑΕΚ να πανηγυρίσει νίκες επί των δυο μεγάλων αντιπάλων της, ενώ σημείωσε και τα στοιχεία που προσπάθησε να περάσει ο Ντράγκαν Σάκοτα μετά την αποχώρηση Μανωλόπουλου. 

Αναλυτικά όσα είπε ο Μαυροειδής 

Για τον πρώτο απολογισμό της σεζόν έως τώρα: «Υπάρχουν και καλές στιγμές, υπάρχουν και κακές. Έχουμε κάνει κάποιες μεγάλες νίκες που δεν τις περιμέναμε και κάποιες ήττες, που επίσης δεν τις περιμέναμε. Έγινε και η αλλαγή προπονητή και γενικά η ομάδα δεν έχει δείξει τη σταθερότητα και το μέταλλο που θέλαμε. Ελπίζω να αλλάξει αυτό με τον Σάκοτα και να είμαστε όπως πρέπει από ‘δω και πέρα». 

Για τους στόχους της ΑΕΚ: «Πέρυσι κερδίσαμε τον Παναθηναϊκό και φέτος και τους δυο. Είμαστε μέσα και στους δυο στόχους. Λογικά θα περάσουμε στην Ευρώπη, στο Κύπελλο πήγαμε στον τελικό που είναι 50-50 και στο πρωτάθλημα θα θέλαμε να έχουμε πάει καλύτερα, αλλά ελπίζω ότι τη νέα χρονιά θα βελτιωθούμε κι εκεί». 

Για το πόσο απέχει η ΑΕΚ από τους Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό: «Όσα χρόνια παίζουν Ευρωλίγκα, τόσο μακριά είμαστε. Μιλάμε για δυο ομάδες που επί 15 χρόνια πρωταγωνιστούν στην Ευρώπη. Η ΑΕΚ είναι τέταρτη χρονιά στην Α1. Είναι μακριά ακόμα, από μπάτζετ, από υποδομές, από τον κορμό των Ελλήνων που εμείς τώρα τον φτιάχνουμε. Οι άλλοι δυο έκαναν χρόνια να τον φτιάξουν. Ο κόσμος πρέπει να έχει υπομονή. Μπορούμε να κάνουμε πραγματάκια, όπως φέτος, αλλά για να μπορούμε να περάσουμε από πάνω τους, χρειάζεται χρόνος». 

Για το αν μπορεί να κάνει υπέρβαση η ΑΕΚ με αύξηση του μπάτζετ: «Αν παίζαμε στο Eurocup και είχαμε την προοπτική μιας θέσης στην Ευρωλίγκα, μπορεί να ανέβαινε το μπάτζετ. Αυτή τη στιγμή όμως ο πρόεδρος δεν έχει να κερδίσει κάτι παραπάνω από την ευχαρίστησή του. Αν υπήρχε το δέλεαρ της Ευρωλίγκας, θα έβαζε παραπάνω χρήματα. Οπότε, πρέπει να πετύχει η ελληνοποίηση, να φτιαχτεί μια δυνατή ομάδα και έτσι να τους πλησιάσουμε». 

Για τις νίκες επί Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού: «Είναι δυο τελείως διαφορετικές ομάδες μεταξύ τους. Πολύ πιο σετ ο Ολυμπιακός και πιο run n’ gun ο Παναθηναϊκός. Νομίζω ότι τους κερδίσαμε γιατί το θέλαμε περισσότερο. Σε τέτοια ματς αυτό μετράει παραπάνω. Ο Παναθηναϊκός ήταν και σε κακό φεγγάρι μετά το ματς με την Μπασκόνια, ο Ολυμπιακός είχε και κάποιους τραυματισμούς. Δεν μειώνω την επιτυχία μας, αλλά πρέπει να σε ευνοήσουν και οι συγκυρίες». 

Για την αποχώρηση Μανωλόπουλου και την έλευση Σάκοτα: «Δυστυχώς υπάρχει ανυπομονησία. Το πρόγραμμά μας στην Ευρώπη ήταν δύσκολο στην αρχή. Πετύχαμε τη νίκη με τον Παναθηναϊκό, αλλά θέλει χρόνο και αυτό στην Ελλάδα δεν είναι εύκολο. Τον Σάκοτα τον έχω ξαναζήσει από την προηγούμενη θητεία του. Δεν μπόρεσε να βάλει και πολλά πράγματα τώρα. Προσέθεσε κάποιες λεπτομέρειες δικές του, λίγο παραπάνω ελευθερία στην επίθεση, λίγο παραπάνω πικ εν ρολ και γενικά πράγματα για να βάζουμε πιο εύκολα καλάθια». 

Για τον αν προτιμά να δει παιχνίδι Ευρωλίγκας ή NBA: «Να πω την αλήθεια, εγώ θα δω Ευρωλίγκα. Στο NBA μόνο αν είναι παιχνίδι πλέι οφ. Αλλιώς δεν υπάρχει καθόλου τεχνική. Δεν μπορώ να βλέπω αυτό το ινδιάνικο, να τρέχουν πάνω κάτω και να σουτάρουν όλοι, αναγουλιάζω. Θέλω να βλέπω τακτική και συνεργασίες, πράγματα που υπάρχουν πολύ λιγότερο στο NBA».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags