Facebook Pixel Sportdog.gr | «Kαρφιά» Άρθο για Ελλάδα: «Επηρεάζει πολύ το ποδόσφαιρο ο φανατισμός»
| 2017-12-27 12:01:00

«Kαρφιά» Άρθο για Ελλάδα: «Επηρεάζει πολύ το ποδόσφαιρο ο φανατισμός»

Sportdog Team
«Kαρφιά» Άρθο για Ελλάδα: «Επηρεάζει πολύ το ποδόσφαιρο ο φανατισμός»

Ο πρώην αμυντικός της ΑΕΚ για την εμπειρία του στην Ελλάδα.

Ο Θέσαρ Άρθο με συνέντευξή του στην Marca θυμήθηκε την κατάκτηση του Κυπέλλου με την ΑΕΚ και τους πανηγυρισμούς στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Ο Ισπανός μπακ που αγωνίστηκε με την Ένωση τη σεζόν 2015-16 πριν μετακομίσει στην Καϊράτ Αλμάτι, αναζητά μία νέα εμπειρία μετά το Καζακστάν και μιλώντας στην ισπανική εφημερίδα, αναπόλησε μεταξύ άλλων τις στιγμές που έζησε στην Ελλάδα. Αναλυτικά:

Για το πώς πήγε στην ΑΕΚ: «Η πρώτη μου περιπέτεια ήταν στο Βέλγιο με την Γάνδη, πέρασα τρία πολύ θετικά χρόνια εκεί. Μετά επέστρεψα στην Σαραγόσα για έξι μήνες και πήγα στην Μπεϊτάρ Ιερουσαλήμ. Όλοι με ρωτούσαν τι θα έκανα αν γινόταν πόλεμος, αλλά όλοι με υποδέχτηκαν με ανοικτές αγκάλες στην Ιερουσαλήμ. Μετά με κάλεσε η ΑΕΚ, που είχε μόλις ανέβει στην πρώτη κατηγορία από την τρίτη. Είναι μία ιστορική ομάδα, με σημαντική μάζα οπαδών και δεν το σκέφτηκα καθόλου, ήθελα να παίξω ξανά σε μία ανταγωνιστική λίγκα».

Για την κατάκτηση του Κυπέλλου με την Ένωση: «Κατέκτησα το Κύπελλο με τον Πογιέτ. Ήταν μία από τις πιο ικανοποιητικές στιγμές της καριέρας μου. Δεν έχω δει ποτέ τόσο κόσμο όσο όταν περάσαμε με το πούλμαν μέσα από την Νέα Φιλαδέλφεια, την γειτονιά όπου διαμένουν πολλοί πρόσφυγες που είναι οπαδοί της ΑΕΚ».

Για το πώς έφυγε από την ΑΕΚ για την Καϊράτ: «Ήταν απλό. Έκανα μία καλή σεζόν με την ΑΕΚ, κατακτήσαμε το Κύπελλο και η Καϊράτ ήθελε έναν κεντρικό αμυντικό για το Γιουρόπα Λιγκ καθώς είχε δύο τραυματίες. Πλήρωσαν την ρήτρα μου και έφυγα για το Αλμάτι. Δεν το σκέφτηκα πολύ, ήθελα να γνωρίσω αυτή την περιοχή του κόσμου».

Για την χειρότερη εμπειρία του στο εξωτερικό: «Ο φανατισμός με τον οποίον ζουν το ποδόσφαιρο στην Ελλάδα δεν είναι θετικός για κανέναν. Επηρεάζει πολύ το ποδόσφαιρο».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags