Facebook Pixel «Χαντάκωσε» τον Ολυμπιακό στο Κάουνας ο Στρέλνιεκς - Sportdog.gr
Μπάσκετ
| 2017-12-28 22:45:00

Αυτός «χαντάκωσε» τον Ολυμπιακό - Έκανε το χειρότερο παιχνίδι με την ερυθρόλευκη φανέλα!

Sportdog Team
Αυτός «χαντάκωσε» τον Ολυμπιακό - Έκανε το χειρότερο παιχνίδι με την ερυθρόλευκη φανέλα!

Όταν τον χρειάστηκε η ομάδα του ήταν... τραγικός.

Ο Ολυμπιακός δεν μπόρεσε να δώσει συνέχεια στη νικηφόρα του πορεία στην Ευρωλίγκα και έκλεισε τον πρώτο γύρο με μία ήττα που ίσως του κοστίσει στη συνέχεια της διοργάνωσης. Η τρομερή Ζαλγκίρις του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους τον σταμάτησε, ούσα πιο αποτελεσματική στην τέταρτη περίοδο, όταν τον παρέσυρε στον ρυθμό της.

Ο Κέβιν Πάνγκος, που για τρεις περιόδους ήταν σχεδόν άφαντος, πήρε μπροστά στο τέλος (είχε 14 πόντους με 1/2 βολές, 2/6 δίποντα, 3/6 τρίποντα, πήρε 3 ριμπάουντ και έδωσε 7 ασίστ) και «εκτέλεσε» μετά τον Παναθηναϊκό και τους Πειραιώτες. Οι τελευταίοι, πάντως, περισσότερο έχασαν το παιχνίδι από την επίθεσή τους, παρά από την άμυνά τους.

Στο ξεκίνημα της τέταρτης περιόδου είχαν κάκιστη επιθετική συμπεριφορά, κάτι που εκμεταλλεύτηκαν στο έπακρο οι Λιθουανοί, χτίζοντας διαφορά νίκης. Όταν ο Ολυμπιακός πήγε να κάνει τη προσπάθεια για ανατροπή, ήταν πλέον αργά.

Η ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου κάπου κουράστηκε στην τελική ευθεία του ματς, μην έχοντας Πρίντεζη, Μάντζαρη και Μιλουτίνοφ. Αλλά και πάλι θα μπορούσε να νικήσει, αλλά είχε τον Στρέλνιεκς σε ένα από τα χειρότερά του παιχνίδια με τον Ολυμπιακό και τον Ρόμπερτς να μη προσφέρει ουσιαστικά, έχοντας δικαιολογία ότι φορτώθηκε νωρίς με φάουλ (χρεώθηκε το τρίτο στην αρχή της τρίτης περιόδου).

Ο Στρέλνιεκς τελείωσε το παιχνίδι με 8 πόντους και 1/7 τρίποντα, ενώ ο Ρόμπερτς είχε μόλις 5 πόντους και ουσιαστικά αμφότεροι δεν έδωσαν τις βοήθειες που ήθελαν οι Ερυθρόλευκοι και ο Σπανούλης στο φινάλε.

Βέβαια, οι Πειραιώτες δεν καταστρέφονται με αυτή την ήττα, αλλά μετά και τη νίκη της Ρεάλ στην Πόλη επί της Φενέρ, ο ανταγωνισμός για μία από τις τέσσερις πρώτες θέσεις, που δίνουν πλεονέκτημα έδρας, ανεβαίνει επικίνδυνα. 

Ο Ολυμπιακός θα πρέπει να συνεχίσει να είναι προσεκτικός και στον δεύτερο γύρο και να μην έχει… απρόοπτα στο ΣΕΦ. Η ομάδα του Σφαιρόπουλου είναι πλέον στο 11-4 και υποδέχεται στις 5 Ιανουαρίου την Αρμάνι Μιλάνο, ματς που αποτελεί ευκαιρία για μία εύκολη νίκη. 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags