Facebook Pixel Sportdog.gr | Τραγικά ποσοστά για τον Παναθηναϊκό – Τι έκαναν Τζέιμς και Πέιν!
Μπάσκετ
| 2018-02-23 21:33:00

Τραγικά ποσοστά για τον Παναθηναϊκό – Τι έκαναν Τζέιμς και Πέιν!

του Δημήτρη Δημητρόπουλου
Τραγικά ποσοστά για τον Παναθηναϊκό – Τι έκαναν Τζέιμς και Πέιν!

Οι λόγοι της ήττας στη Μόσχα και ο έλεγχος των νέων.

Πραγματοποιώντας μια από τις χειρότερες φετινές του εμφανίσεις, ο Παναθηναϊκός δεν προβλημάτισε σχεδόν σε κανένα σημείο του αγώνα την Χίμκι στη Ρωσία, με αποτέλεσμα να ηττηθεί εύκολα με 78-61.

Οι Πράσινοι εμφανίστηκαν χωρίς φαντασία και με κακές συνεργασίες στην επίθεση, κάτι που μαρτυρά το γεγονός ότι έμειναν στους 61 πόντους.

Εκτός από την κακή εμφάνιση βασικών επιθετικών «όπλων» της ομάδας, όπως ο Καλάθης, ο Ρίβερς και ο Παππάς, που πέτυχαν όλοι μαζί μόλις 7 πόντους, τα αίτια της χαμηλής παραγωγικότητας του Τριφυλλιού εξηγούνται και από τα κάκιστα ποσοστά ευστοχίας. Άλλωστε, ομάδα που ολοκληρώνει ένα παιχνίδι με 12/30 δίποντα, 7/25 τρίποντα και ταυτόχρονα χάνει 8 βολές (16/24) δεν δικαιούται να έχει αξιώσεις για νίκη.

Πάντως, η ιδιαιτερότητα της αναμέτρησης για το Τριφύλλι έγκειται στο γεγονός ότι έκαναν ντεμπούτο με την φανέλα της ομάδας οι δυο νεοαποκτηθέντες Αμερικανοί, Μάικ Τζέιμς και Άντριαν Πέιν.

Ο πρώτος έδειξε με το «καλημέρα» δείγματα του περσινού εαυτού του, καθώς ήταν εκ των κορυφαίων του Παναθηναϊκού. Σκόραρε 11 πόντους με 5/13 σουτ, δεν φοβήθηκε να σηκώσει πάνω του το επιθετικό παιχνίδι της ομάδας όταν οι συμπαίκτες του «κολλούσαν» και απέδειξε ότι μπορεί να αποδειχθεί καθοριστικός για τη συνέχεια, όταν βρει ρυθμό.

Όσο για τον δεύτερο, σίγουρα θα περίμενε ένα καλύτερο ντεμπούτο. Ο Πέιν έπαιξε για 09:54 και περιορίστηκε σε 2 πόντους, αμφότερους με βολές. Έκανε 3 λάθη και έδειξε ότι χρειάζεται ακόμα χρόνο, αφού αποτέλεσε παραφωνία για το Τριφύλλι, ιδιαίτερα στον τομέα της επίθεσης. Πάντως, πάλεψε στην άμυνα και έκανε ένα κλέψιμο, ενώ είναι θετικό το γεγονός ότι δεν φοβήθηκε να ζητήσει την μπάλα στην επίθεση.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags