Facebook Pixel Λέτε να κάνει την έκπληξη ο Παναθηναϊκός με Ζήση;
| 2011-08-12 07:48:00

Λέτε να κάνει την έκπληξη ο Παναθηναϊκός με Ζήση;

Λέτε να κάνει την έκπληξη ο Παναθηναϊκός με Ζήση;

Πλησιάζουμε στις 15 Αυγούστου και το πάζλ του ρόστερ του Παναθηναϊκού δεν έχει ακόμη συμπληρωθεί. Γράφει ο Τόλης Κοτζιάς.

Στην ουσία οι πρωταθλητές Ευρώπης ψάχνουν για δύο παίκτες και όταν τους πάρουν, από κει και πέρα θα κοιμούνται εντελώς ήσυχοι. Με ένα κόμπο-γκαρντ και ένα«4άρι», ο Παναθηναϊκός θα είναι έτοιμος για νέες επιτυχίες.

Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς εδώ και μπόλικες μέρες νοιώθει πολύ πιο άνετα από την στιγμή, που πάνω από όλα υπογράφηκαν νέα συμβόλαια με τους Τσαρτσαρή και Περπέρογλου. Αν π.χ φύγει ο Σάτο, σίγουρα θα είναι πρόβλημα για το «τριφύλλι», αλλά μπορεί να αντικατασταθεί από ίσως μάλιστα καλύτερο παίκτη και με λιγότερα χρήματα. Απλά ο όποιος νέος παίκτης θα χρειαστεί χρόνο να προσαρμοσθεί στα νέα δεδομένα. Τσαρτσαρής, όμως, και Περπέρογλου δεν είναι παίκτες, που αντικαθίστανται εύκολα (την στιγμή που έχει προηγηθεί και η αποχώρηση του Φώτση) υπό την έννοια ότι δεν υπάρχουν επάξιοι Έλληνες αντικαταστάτες τους. Αν έφευγαν, με τον έναν ή με τον άλλο τρόπο ο Ομπράντοβιτς θα έβρισκε κάποιες λύσεις, αλλά σίγουρα τα πράγματα τώρα είναι πολύ καλύτερα για τον Ζοτς με την παραμονή των δύο διεθνών παικτών.

Με την υπενθύμιση ότι πέρα από Τσαρτσαρή, Περπέρογλου, έχουν μείνει επίσης στην θέση τους Μπατίστ, Διαμαντίδης, Βουγιούκας, Καϊμακόγλου, Νικ Καλάθης, Μάριτς (ο Σάτο είναι προς παραμονή, ο Τέπιτς μείνει δεν μείνει, ουσιαστικές αλλαγές αγωνιστικά δεν επιφέρει) και έχει αποκτηθεί ο Πατ Καλάθης, το βάρος κατ’ αρχάς έχει πέσει στο «ασόδυο». Ο βασικός στόχος είναι ο Ντέιβιντ Λόγκαν, ο οποίος, όμως, δεν έχει βρει ακόμη άκρη με την Κάχα Λαμποράλ. Αν βρει, τα πάντα τελειώνουν. Αν δεν βρει, θα μείνει εκεί, που είναι και οι «πράσινοι» θα ασχοληθούν λογικά με «καθαρόαιμο» Αμερικάνο. Όχι με κοινοτικό, όπως είναι ο Λόγκαν, για τον απλούστατο λόγο ότι τέτοιοι είναι λίγοι και οι περισσότεροι όχι αγωνιστικά επαρκείς. Μεταξύ των κοινοτικών, που είναι ακόμη ελεύθεροι, είναι ο πρώην του Μιλάνο, Ιμπραϊμ Τζάαμπερ.

Λογικά, αν πάει ο Παναθηναϊκός σε αναζήτηση ξένου γκαρντ και όχι κοινοτικού, θα στρέψει την προσοχή του στο ΝΒΑ. Στην Ευρώπη δεν φαίνεται να υπάρχει τέτοιος Αμερικάνος παίκτης (εκτός αν τελικά πάει σε περίπτωση Τρίπκοβιτς μόνο που τότε θα χρειαστεί να πάρει έναν ακόμη πλέι-μέικερ). Ή μήπως λέτε να ασχοληθεί με τον Νίκο Ζήση; Στη ζωή ποτέ δεν πρέπει να λες ποτέ.

Το «4άρι» θα εξαρτηθεί από το τι παίκτης (τι διαβατηρίου δηλαδή) θα είναι ο κόμπο γκαρντ. Εκεί, πάντως, δεν έχει μεγάλο πρόβλημα ο Παναθηναϊκός, καθώς και ο Τσαρτσαρής υπάρχει, και ο Καϊμακόγλου, και ο Πατ Καλάθης μπορεί να παίξει για λίγο. Αλλά και ο Μπατίστ θα παίξει κάποια στιγμή εκεί. Όχι ότι δεν χρειάζεται παίκτη το «τριφύλλι» στο «4», αλλά δεν είναι απαραίτητο ο εν λόγω παίκτης να είναι παικτάρα.

Με αυτά και με αυτά, ο Παναθηναϊκός βαδίζει στην τελευταία χρονιά των Γιαννακοπουλαίων με τις καλύτερες δυνατές προυποθέσεις. Υπό το πρίσμα ότι από την αρχή έχει δηλωθεί ότι το μπάτζετ θα μειωθεί σημαντικά. Καθώς φαίνεται, όμως, το μπάτζετ δεν μειώνεται και πολύ. Οι Γιαννακοπουλαίοι είναι «τρελαμένοι» με τον Παναθηναϊκό και το αποδεικνύουν για μία ακόμη φορά, έστω και αν οι αντοχές τους (όχι οι οικονομικές βεβαίως) είναι πλέον πολύ μειωμένες.

Πολύ περισσότερα για τους «πράσινους» θα μπορούμε να πούμε μόλις μάθουμε ποιοι θα είναι οι δύο νέοι παίκτες. Γνωρίζοντας, όμως, πως κινείται ο Παναθηναϊκός τόσα χρόνια, μπορούμε να εκφράσουμε την σιγουριά ότι είναι το φαβορί για το ελληνικό πρωτάθλημα και σίγουρα έχει μεγάλη τύχη για την Ευρωλίγκα. Υπάρχουν διαφορετικές απόψεις;

Πηγή: superbasket.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags