Facebook Pixel "Αιώνιος διεκδικητής της Ευρωλίγκας ο Παναθηναϊκός"
Μπάσκετ
| 2011-08-16 20:45:00

"Αιώνιος διεκδικητής της Ευρωλίγκας ο Παναθηναϊκός"

"Αιώνιος διεκδικητής της Ευρωλίγκας ο Παναθηναϊκός"

Η επίσημη ιστοσελίδα της Ευρωλίγκα ετοίμασε αφιέρωμα για τον Πρωταθλητή Ευρώπης Παναθηναϊκό κάνοντας μία αναφορά στην  ιστορία της ομάδας τονίζοντας πως θα είναι αιώνια διεκδικήτρια του ευρωπαϊκού τίτλου.

Η ιστοσελίδα της Ευρωλίγκα συνεχίζει τα αφιερώματα στις ομάδας και σειρά έχει ο Πρωταθλητής Παναθηναϊκός: «Μετά από μια αξέχαστη σεζόν ο Παναθηναϊκός ξεκινά μια νέα σεζόν στη Euroleague επικεντρωμένος στο να προσθέσει άλλο ένα κεφάλαιο στην εντυπωσιακή κληρονομιά του. Τη περασμένη σεζόν ο MVP της Euroleague και MVP του Final-4 Δημήτρης Διαμαντίδης έλαμψε στη προσπάθεια των "πράσινων" να κερδίσουν τη πρωταθλήτρια Μπαρτσελόνα στα πλέι οφ. Και εν συνεχεία ο Παναθηναϊκός υπέταξε στο τελικό την Μακάμπι ενώ διατήρησε τα κεκτημένα και στο ελληνικό πρωτάθλημα κόντρα στον Ολυμπιακό», τονίζει αρχικά και συνεχίζει:

«Ο Παναθηναϊκός είναι εδώ και καιρό μια υπερδύναμη στον ελληνικό αθλητισμό και πήρε κεφάλι από την αρχή καθώς είχε 12 εγχώριους τίτλους σε 17 χρόνια και συγκεκριμένα από το 1967 έως και το 1984. Ακολούθησε μια ξηρά περίοδος στα δεκαετίας του 80' και στις αρχές της δεκαετίας του 1990, ο Παναθηναϊκός επέστρεψε πάλι να γίνει μια κορυφαία ομάδα στο Ευρωπαϊκό μπάσκετ. Το 1996 με τους θρύλους Παναγιώτη Γιαννάκη, Ντομινίκ Ουίλκινς και Φραγκίσκο Αλβέρτη ήρθαν μαζί και εξασφάλισαν τον πρώτο τίτλο της Ευρωλίγκα από μια ελληνική ομάδα. Το 2000 ο Παναθηναϊκός σήκωσε δεύτερο τρόπαιο της Ευρωλίγκα στη Θεσσαλονίκη με μια νίκη επί της Μακάμπι Τελ Αβίβ. Οι πράσινοι κέρδισαν πάλι το 2002, ανατρέποντας το ματς με την Βίρτους στην Μπολόνια».

Για τις επιτυχίες της ομάδας εντός συνόρων: «Εντός των συνόρων η συλλογή των τροπαίων συνεχίστηκε με μια νέα σειρά από εγχώριους τίτλους. Από το 1998, οι «πράσινοι» έχουν κερδίσει 13 πρωταθλήματα σε σύνολο 14 και οι συνολικές κατακτήσεις έχουν φτάσει στις 32».

Για την πορεία του σε Final Four μετά το 2005: «Ο Παναθηναϊκός επέστρεψε στο Final Four της Euroleague στη Μόσχα το 2005, αλλά η μετέπειτα πρωταθλήτρια Μακάμπι βρέθηκε στο δρόμο του προς τον τίτλο. Η ομάδα ήταν μία νίκη μακριά από το να φτάσει το 2006 και πάλι στο Final Four, αλλά όλοι έκαναν κλικ στην εκστρατεία 2006-07, η οποία όπως έχει αποδειχθεί θα μείνει για πάντα χαραγμένη στην ιστορία του Παναθηναϊκού. Οι «πράσινοι» εισέβαλαν στο Final Four, που πραγματοποιήθηκε στο γήπεδο σπίτι του συλλόγου στην Αθήνα, και πήραν τον τίτλο από την πρωταθλήτρια ΤΣΣΚΑ Μόσχας κερδίζοντας 93-91. Δύο χρόνια αργότερα οι πράσινοι βάζουν το όνομά τους στον τίτλο και πάλι στο Βερολίνο με τον Βασίλη Σπανούλη να κερδίζει τον τίτλο του MVP σε έναν από τους πιο συναρπαστικούς τελικούς στην ιστορία του μπάσκετ κόντρα στην ΤΣΣΚΑ».

Φυσικά στο τέλος άφησε την κατάκτηση του έκτου ευρωπαϊκού τροπαίου: «Τον περασμένο Μάιο μέσα και στη Βαρκελώνη με τον Διαμαντίδη να συγκεντρώνει πάνω του τα φώτα της δημοσιότητας με πανούργος "βετεράνους" και ελπιδοφόρα ταλέντα κατέστησε σαφές ότι κάτω από το θρυλικό προπονητή Ζέλικο Ομπράντοβιτς, οι πράσινοι θα εξακολουθούν να αποτελούν απειλή για να κερδίζουν το τρόπαιο κάθε χρόνο. Ήδη μια από τις βαριές φανέλες του μπάσκετ με πέντε τρόπαια μετά την αλλαγή του αιώνα και η τρίτη-πλέον με τις περισσότερες εμφανίσεις σε Final Four στην ιστορία του ανταγωνισμού, όλα τα σημάδια δείχνουν ο Παναθηναϊκός παραμένει ένα αιώνιο διεκδικητή του τίτλου για τα επόμενα χρόνια. Και αυτό σημαίνει ότι βλέπουμε οι πράσινοι αγωνίζονται για δόξα και πάλι την Ευρωλίγκα αυτή τη σεζόν».

Πηγή: gazzetta.gr
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags