Facebook Pixel «Εγώ τους το είπα για Καλάθη αλλά...» - «Σπανούλη, από εδώ και πέρα...»
| 2018-06-08 15:07:00

Ρεσιτάλ Τίγρη και ατακάρες: «Εγώ τους τα είπα για Καλάθη, αλλά...» - «Βασίλη, από εδώ και πέρα...»

του Γιώργου Κτενά
Ρεσιτάλ Τίγρη και ατακάρες: «Εγώ τους τα είπα για Καλάθη, αλλά...» - «Βασίλη, από εδώ και πέρα...»

Γιατί δεν μπορεί ο Μιλουτίνοφ και τι έχει πάθει ο Πρίντεζης;

Τους λόγους που έφεραν τη νίκη του Παναθηναϊκού στο ΣΕΦ εξήγησε σε συνέντευξή του στο sportdog.gr ο Βαγγέλης Αλεξανδρής.

Ο πεπειραμένος τεχνικός αναφέρθηκε ακόμα στην παρουσία των Νικ Καλάθη, Τζέιμς Γκιστ και Μάικ Τζέιμς, στον Νίκολα Μιλουτίνοφ, αλλά και στον Βασίλη Σπανούλη που πρέπει περισσότερο να δημιουργεί και λιγότερο να εκτελεί. 

«Το πρώτο ημίχρονο στο χθεσινό παιχνίδι ήταν πολύ καλό, μου άρεσε πολύ. Τόσο σε παραγωγή πόντων αλλά και για την ποιότητά του. Στο δεύτερο ημίχρονο πήγαμε στα τετριμμένα, επανήλθε το σκληρό παιχνίδι, οι δυνατές άμυνες, η αστοχία, η νευρικότητα. Άλλαξε όλη η εικόνα, σε τέτοια παιχνίδια κρίνονται πρωταθλήματα. Είναι λογικό βέβαια στη διάρκεια του παιχνιδιού να μην είναι όλα όπως θέλουμε, αυτή είναι και η ομορφιά του παιχνιδιού. Ο Παναθηναϊκός ήταν καλύτερος, έπαιξε στοχευμένα, δηλαδή πόσταρε πολύ τους παίκτες για να φθείρει εκεί που είχε υψομετρικό πλεονέκτημα. Γι' αυτό ίσως ξεκίνησε με τον Ρίβερς, για να ποστάρει, φάνηκε από την αρχή ότι έπαιζε στοχευμένα και προγραμματισμένα», ήταν το αρχικό σχόλιο του Βαγγέλη Αλεξανδρή στο sportdog.gr και στη συνέχεια συμπλήρωσε:

«Σε αυτό βοήθησε το γεγονός ότι ο Ολυμπιακός έχει μια κάποια αδυναμία με κάποιους από τους περιφερειακούς του παίκτες. Ρόμπερτς, Σπανούλης, είναι δύσκολο να ανταποκριθούν σε δυνατά γκαρντ κάτω από το καλάθι. Αυτό προσπάθησε να εκμεταλλευτεί ο Παναθηναϊκός. Με τον Παπανικολάου πάνω στον Καλάθη, ήταν πιο εύκολο να ποστάρει το τριάρι του ο Παναθηναϊκός. Οπότε δημιουργήσε πρόβλημα στον Ολυμπιακό, αλλά το παιχνίδι δεν κρίθηκε στο ποστ. Στο πικ εν ρολ κρίθηκε, ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο. Ο Μιλουτίνοφ δεν μπορεί επουδενί να μαρκάρει στο 1 εναντίον 1 τον Τζέμις. Όπως χτύπησε ο Παναθηναϊκός στο 1 εναντίον 1 με τον Τζέιμς και τον Καλάθη, χτύπησε και στις συνεργασίες. Ο απών Γκιστ βρήκε την ευκαιρία και έβαλε 2-3 καλάθια στο τέλος που ήταν καθοριστικά για την εξέλιξη του ματς».

Ποιο είναι το σχόλιό σας για την εικόνα του Ολυμπιακού;

«Περίμενα από τον Ολυμπιακό να βγάλει μεγαλύτερη προσπάθεια, αλλά σε αυτό συντελεί στην εικόνα του Ολυμπιακού ότι έχει μειονέκτημα στη θέση 4. Εκεί δεν του βγαίνει το ματς με τον Πρίντεζη, που περνάει παρατεταμένη περίοδο ντεφορμαρίσματος. Προσπαθεί πολύ με τον Σπανούλη και αυτό τον κουράζει, δηλαδή ότι πρέπει και να δημιουργήσει και να σκοράρει. Περίμενα τον Ολυμπιακό σε τέτοιο παιχνίδι να είναι περισσότερο αποφασιστικός. Βέβαια κάποια παιδιά δώσανε το κάτι παραπάνω, όπως ο Παπαπέτρου, ο Μπράουν, ήταν πολύτιμοι. Αλλά δεν μπόρεσε ο Ολυμπιακός να προστατεύσει την έδρα του. Το θέμα είναι τώρα πώς θα διαχειριστεί την ψυχολογία του. Τώρα θα πρέπει να σπάει την έδρα του Παναθηναϊκού. Οι Πράσινοι τα κατάφεραν και ξεπέρασαν το σοκ, τώρα δεν ξέρω πώς θα το διαχειριστεί ο Ολυμπιακός αυτό το αποτέλεσμα. Βέβαια έχει προπονητές και παίκτες με εμπειρία για να το καταφέρουν».

«Τα είπα για Καλάθη...»

Η εικόνα του Καλάθη πώς σας φάνηκε;

«Με κάποια επαφή που έχω με ανθρώπους του Ολυμπιακού, τους είχα πει πριν από το ματς ότι ο Καλάθης θα κοιτάξει να πάρει ρεβάνς στο ΣΕΦ, για όσα συνέβησαν στο ΟΑΚΑ. Θα προστάτευε το όνομά του και το συμβόλαιό του. Γι' αυτό και θα έπρεπε να προσέξουν το μαρκάρισμά του. Δεν το είδα να συμβαίνει. Έμειναν στην αντιμετώπιση του πρώτου παιχνιδιού, που ήταν σχεδόν απαράδεκτος. Τώρα βρήκε τις ευκαιρίες που του δόθηκαν και θα έλεγα ότι ήταν από τους καθοριστικούς για να πάρει ο Παναθηναϊκός τη νίκη».

«Αυτό πρέπει να κάνει ο Σπανούλης»

Τέλος, ποια η άποψή σας για την εικόνα του Βασίλη Σπανούλη;

«Όταν ο Ολυμπιακός αγωνίζεται με τον Σπανούλη και είναι προσαρμοσμένο το παιχνίδι πάνω σε αυτόν για χρόνια, τελευταία στιγμή είναι δύσκολο να αλλάξει, βγαίνεις έξω από τα νερά σου. Έτσι εκτιμώ. Δεν είναι αρνητικός ο Βασίλης, αλλά τον κουράζει ότι πρέπει και να δημιουργεί και να εκτελεί. Όσο μεγαλώνουν οι παίκτες πηγαίνουν περισσότερο στη δημιουργία και λιγότερο στην εκτέλεση. Θεωρώ ότι και ο Βασίλης αυτό θα πρέπει να κάνει περισσότερο».
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags