Facebook Pixel Sportdog.gr | «Βόμβα» Παπανικολάου για επιστροφή Ζοτς στον ΠΑΟ: «Είμαι σίγουρος ότι...», «Γιατί ξεχώριζε ο Παύλος»
| 2018-06-12 13:35:00

«Βόμβα» Παπανικολάου για επιστροφή Ζοτς στον ΠΑΟ: «Είμαι σίγουρος ότι...», «Γιατί ξεχώριζε ο Παύλος»

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
«Βόμβα» Παπανικολάου για επιστροφή Ζοτς στον ΠΑΟ: «Είμαι σίγουρος ότι...», «Γιατί ξεχώριζε ο Παύλος»

Ατάκα που θα σκορπίσει... πανικό από τον παλαίμαχο άσο.

Στις 12 Ιουνίου 2012 σημειώθηκε το τέλος μίας εποχής στον Παναθηναϊκό. Σαν σήμερα ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς αποχώρησε από το Τριφύλλι, μετά από 13 χρόνια στα οποία οι πράσινοι έχτισαν τη δυναστεία τους. Με τον Σέρβο τεχνικό στον πάγκο, η ομάδα κατέκτησε 11 πρωταθλήματα, 5 τίτλους στην Euroleague και 7 Κύπελλα Ελλάδας. Στον Παναθηναϊκό, δε, αποδόθηκε ο τίτλος του Εξάστερου, λόγω των ανάλογων ευρωπαϊκών τίτλων.

Ένας από τους παίκτες που δούλεψαν μαζί με τον «Ζοτς», την τετραετία 2003-2007 ήταν ο Δημήτρης Παπανικολάου, ο οποίος μιλάει στο sportdog.gr για τον μεγάλο προπονητή που συνεχίζει να κοουτσάρει ως τεχνικός της Φενέρ.

«Είναι από τους εμβληματικούς ανθρώπους που συνδύασαν τις επιτυχίες του Παναθηναϊκού. Έφερε μεγάλη τεχνογνωσία σε όλο το ελληνικό μπάσκετ. Επηρεάστηκαν προπονητές και παίκτες έμαθαν σωστά πράγματα. Είναι ο κορυφαίος προπονητής στην Ευρώπη. Ήταν ευλογία για τον Παναθηναϊκό για τον ίδιο που βρήκε τις κατάλληλες συνθήκες που του πρόσφεραν οι Γιαννακόπουλοι και δούλεψε όπως ήθελε», ήταν τα πρώτα λόγια του παλιού σούτινγκ γκαρντ.

Ποια είναι τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του; «Ήταν ήδη έμπειρος όταν ήλθε στον Παναθηναϊκό. Είχε και άλλες επιτυχίες στο βιογραφικό του. Οπότε ένας τέτοιος άνθρωπος αξιολογεί τις συνθήκες, κρίνει και ενεργεί αναλόγως. Είναι πάρα πολύ αυστηρός, υπάρχουν όμως στιγμές που σε αφήνει να χαλαρώσεις. Ανάλογα πώς βλέπει την ομάδα», απαντάει ο Δημήτρης Παπανικολάου.

Στην τηλεόραση βλέπαμε τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς να εκρήγνυται. Το πρόσωπό του μελάνιαζε και έδειχνε ότι βρίσκεται σε έξαλλη κατάσταση. Υπήρχαν ανάλογες εκρήξεις και στην προπόνηση;

«Ναι, πολλές φορές, φυσικά!», αναφέρει ο παλαίμαχος καλαθοσφαιριστής και συμπληρώνει: «Εκτιμήθηκαν όμως γιατί είναι άνθρωπος ευθύς. Τον γνωρίζαμε όλοι ως χαρακτήρα, γι' αυτό και οι παίκτες τον αγαπάγαμε. Αν κάποιος φωνάζει μπροστά σου το εκτιμάς».

Λέγεται ότι οι εκρήξεις του Ζέλικο Ομπράντοβιτς ήταν μέρος των mind games που επιχειρούσε προκειμένου να γυρίσει το παιχνίδι υπέρ της ομάδας του... «Προφανώς, όταν έβλεπε την ομάδα χαλαρή, ή να χάνει. Υπάρχουν οι τεχνιτές κρίσεις των προπονητών. Υπάρχουν όμως και οι πραγματικές. Όλα μέσα στο παιχνίδι είναι. Σίγουρα ξέρει την ψυχολογία του αθλητή. Υπήρξε και ο ίδιος. Οπότε γνωρίζει πότε μία ομάδα θέλει ηλεκτροσόκ και πότε ηρεμία», επισημαίνει ο παλιός παίκτης.

«Υπάρχει καλή διάθεση για επιστροφή»

Μπορούμε να δούμε στο μέλλον Έλληνες «Ομπράντοβιτς»; «Αν το πάρουμε βάσει τίτλων είναι δύσκολο οποιοσδήποτε εθνικότητας προπονητής να τον φτάσει. Ο άνθρωπος έχει 9 Ευρωλίγκες, δύο Σαπόρτα και πολλούς εγχώριους τίτλους. Ποτέ βέβαια δεν ξέρουμε. Είναι εν ενεργεία και μπορεί να αυξήσει τις κατακτήσεις του. Όπου πήγε ήταν επιτυχημένος και άφησε έργο», τονίζει και καταθέτει την εκτίμησή του, αν κάποια στιγμή θα δούμε τον Σέρβο ξανά στον «πράσινο» πάγκο.

«Η ζωή κάνει κύκλους. Κανείς δεν το ξέρει. Είμαι σίγουρος ότι καλή διάθεση υπάρχει. Στο μέλλον κανείς δεν μπορεί να προδικάσει τι θα γίνει...».

Στο τέλος ζητήσαμε από τον Δημήτρη Παπανικολάου να πει δύο λόγια για τον Παύλο Γιαννακόπουλο, η απώλεια του οποίου συγκλόνισε την παναθηναϊκή οικογένεια και όχι μόνο. 

«Ήταν ένας άνθρωπος ξεχωριστός. Δεν ήταν πρόεδρος τυπικός. Ήταν πάντα κοντά στους παίκτες και όλο το τιμ. Ήταν ανοικτός με όλον τον κόσμο. Αυτό τον έκανε να ξεχωρίζει στα μάτια μας. Βάσει επιτυχιών άφησε μία δυναστεία πίσω του», κατέληξε μιλώντας στο sportdog.gr.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags