Facebook Pixel Sportdog.gr | Αποκάλυψη-βόμβα: «Έφυγε από ΠΑΟ, τον "χτυπάει" ο Ολυμπιακός» - «Έτσι "απαντάει" ο Δημήτρης»
| 2018-07-01 11:20:00

Αποκάλυψη-βόμβα: «Έφυγε από ΠΑΟ, τον "χτυπάει" ο Ολυμπιακός» - «Έτσι "απαντάει" ο Δημήτρης»

του Γιώργου Κτενά
Αποκάλυψη-βόμβα: «Έφυγε από ΠΑΟ, τον "χτυπάει" ο Ολυμπιακός» - «Έτσι "απαντάει" ο Δημήτρης»

Μετακινήσεις-φωτιά ανάμεσα στους δύο αιωνίους.

Στην απόκτηση του Κέι Σι Ρίβερς είναι πιθανό να προχωρήσει ο Ολυμπιακός, αν ο Αμερικανός άσος μείνει ελεύθερος από τον Παναθηναϊκό, όπως σχολίασε σε δηλώσεις του στο sportdog.gr ο Χρήστος Ρομπόλης.

Ο μπασκετικός δημοσιογράφος αναφέρθηκε ακόμα στο μέλλον του Τζέιμς, στον Νίκο Παππά που βρίσκεται στον αέρα, αλλά και στην περίπτωση του Παπαπέτρου που εξετάζουν οι Πράσινοι.

Μίλησε με κολακευτικά λόγια για τον Ντέιβιντ Μπλατ, ενώ κατέθεσε την άποψη ότι ναι μεν ο Σπανούλης πρέπει να μείνει στον Ολυμπιακό και να κλείσει την καριέρα του, αλλά να έχει διαφορετικό αγωνιστικό ρόλο.   

-Χρήστο, ποιο είναι το σχόλιό σου για την αποχώρηση του Γκάμπριελ από τον Παναθηναϊκό αλλα και, κυρίως, για τις εξελίξεις που υπάρχουν με τον Νικ Καλάθη, τον Μάικ Τζέιμς και τον ΚέιΣι Ρίβερς;

«Ο Γκέιμπριελ ήταν λογικό να φύγει. Δεν πρόσφερε πολλά, πέρα από κάποιες εκλάμψεις. Μπορεί να βρεθεί καλύτερος παίκτης στο ‘4’, ακόμη και με λιγότερα χρήματα. Ο Τζέιμς δύσκολα θα μείνει, έχει πολύ μεγάλες προτάσεις από Αρμάνι και Μακάμπι. Δύσκολα βλέπω να συνεχίζει και ο Ρίβερς, για τον οποίο δεν αποκλείεται να κινηθεί ο Ολυμπιακός. Όλες οι κινήσεις εξαρτώνται από τον Καλάθη, που τελικά έμεινε». 

-Η δεδομένη παραμονή των Πέιν και Ντένμον, όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ, μπορεί να βοηθήσει ουσιωδώς τη νέα αγωνιστική περίοδο;

«Ο Ντένμον μένει, έστω και ως έβδομος ξένος. Μπορεί να δώσει λύσεις, αλλά όχι ως πρωταγωνιστής. Ο Πέιν ακόμη δεν είναι ξεκάθαρο αν θα μείνει. Νομίζω ψάχνει κάτι καλύτερο ο Παναθηναϊκός, έναν παίκτη πιο έτοιμο για Ευρώπη, που έχει προσαρμοστεί καλύτερα στα δεδομένα της Ευρωλίγκας». 

-Από το ρεπορτάζ προκύπτει ότι ο Παναθηναϊκός θέλει τον Παπαπέτρου. Ποια είναι η άποψή σου για αυτό το θέμα;

«Αν ο Παπαπέτρου δεν τα βρει με τον Ολυμπιακό, προφανώς και θα ασχοληθεί ο Παναθηναϊκός. Παίκτης σε αυτή την ηλικία, Έλληνας, με αθλητικά προσόντα δεν βρίσκεται εύκολα. Και ο Παναθηναϊκός θέλει να διευρύνει τον ελληνικό του κορμό, με τον Παππά να είναι στον αέρα καθώς το συμβόλαιό του λήγει».

 -Ενδιαφέρον παρουσιάζει και η συμφωνία του Ολυμπιακού με τον Μπλατ. Θεωρείς ότι μπορεί να βοηθήσει τους Πειραιώτες να γυρίσουν σελίδα;

«Ναι, σίγουρα. Είναι ένας άνεμος αλλαγής που χρειαζόταν ο Ολυμπιακός, χωρίς να υποτιμάται το έργο του Σφαιρόπουλου. Ο Μπλατ είναι προπονητής από το πάνω ράφι, με επιτυχίες και προσωπικότητα. Είναι επιλογή με λιγότερο ρίσκο από αυτές των Μπαρτζώκα και Σφαιρόπουλου, όταν είχαν έρθει στον Ολυμπιακό. Βέβαια, κανένας προπονητής δεν εγγυάται την επιτυχία. Χρειάζονται παίκτες, καλός σχεδιασμός, τα πάντα…». 

-Το καλοκαίρι αναμένεται να έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τον Ολυμπιακό, καθώς πλην προπονητή πρέπει να αλλάξουν πολλά. Ποια είναι η άποψή για την παραμονή ή όχι του Σπανούλη; Ποιες είναι οι αλλαγές που πρέπει να κάνουν οι Πειραιώτες;

«Ο Σπανούλης πρέπει να μείνει, όχι μόνο για αγωνιστικούς λόγους, αλλά και γιατί αξίζει να κλείσει την καριέρα του στον Ολυμπιακό. Αγωνιστικά, πάντως, θα πρέπει ο ρόλος του να περιοριστεί. Δεν πρέπει η ομάδα να εξαρτάται τόσο πολύ από έναν παίκτη, έστω κι αν είναι αυτής της κλάσης. Πόσω μάλλον αν είναι 36 ετών. Ο Ολυμπιακός πρέπει σίγουρα να κρατήσει τον ελληνικό του κορμό και να αυξήσει την αθλητικότητά του, γιατί την τελευταία διετία υστερεί πολύ σε αυτό το κομμάτι».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags