Facebook Pixel Sportdog.gr | Φοβερή Μάλτση: «Θέλω να παίζω μέχρι να πεθάνω!»
| 2018-09-26 09:58:00

Φοβερή Μάλτση: «Θέλω να παίζω μέχρι να πεθάνω!»

Sportdog Team
Φοβερή Μάλτση: «Θέλω να παίζω μέχρι να πεθάνω!»

Σπάει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο.

Η Εβίνα Μάλτση στο ματς με τη Γαλλία έγινε η μεγαλύτερη ηλικιακά παίκτρια στην ιστορία του θεσμού που σκοράρει περισσότερους από 20 πόντους σε ένα ματς, προκαλώντας δέος.

Το συγκεκριμένο ρεκόρ η αρχηγός της Εθνικής δεν το γνώριζε και απάντησε: «Θαυμάζω παίκτες όπως ο Τζινόμπιλι ή ο Νοβίτσκι και όλους αυτούς που είναι στο NBΑ, το WNBA ή σε άλλα πρωταθλήματα - άνδρες, γυναίκες, δεν έχει σημασία. Είναι πρότυπά μου. Πάντα αναρωτιόμουν πως τα καταφέρνουν και πάντα προσπαθούσα να φτάσω αυτό το επίπεδο. Είμαι πολύ χαρούμενη γι' αυτό το ρεκόρ, επειδή αγαπώ πραγματικά το μπάσκετ».

Όσο για το πότε θα αποσυρθεί: «Θέλω να παίζω μέχρι να πεθάνω! Ελπίζω πως μπορούμε να προκριθούμε στους Ολυμπιακούς Αγώνες και μόνο τότε θα αποσυρθώ»!

Για την 1η θέση των συμμετοχών με το εθνόσημο (211), αφήνοντας πίσω της την Σοφία Κλιγκοπούλου (210): «Είναι ωραία όταν ξεπερνάς κάποιον άλλον. Τρέφω μεγάλο σεβασμό για την Σοφία. Υπήρξε σπουδαίο πρότυπο και ως αρχηγός και ως παίκτρια. Πάντα ήθελα να αντιγράψω κάποια πράγματα από αυτά που έκανε - ειδικά το να είμαι αρχηγός της ομάδας. Είναι κάτι τεράστιο και θέλω να ευχαριστήσω τους προπονητές μου και την ομάδα. Είναι ένα υπέροχο συναίσθημα!».

Όσο για την νέα γενιά: «Η Φασούλα είναι πολύ βελτιωμένη σε σχέση με πέρυσι. Η Χριστινάκη εμφανίστηκε σε πολλά κρίσιμα παιχνίδια πέρυσι, όπως και στα παράθυρα. Η γενιά που έρχεται είναι πολύ φρέσκια και γεμάτη ενέργεια. Η Παυλοπούλου επίσης μας εντυπωσίασε στην διάρκεια της προετοιμασίας και στο παρκέ δεν δείχνει σε τίποτα ότι είναι rookie. Ειδικά όταν είσαι και πόιντ γκαρντ, που είναι δύσκολος ρόλος και στοιχηματίζω πως θα γίνει μια παίκτρια για την οποία θα μιλούν πολλοί στο μέλλον».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags