Facebook Pixel Sportdog.gr | «Δαγκώνει» ο Τίγρης: «Για να δω τον Πασκουάλ - Ξεχάστε τον Ολυμπιακό που ξέρατε - Αυτούς βλέπω F4»
| 2018-10-11 17:16:00

«Δαγκώνει» ο Τίγρης: «Για να δω τον Πασκουάλ - Ξεχάστε τον Ολυμπιακό που ξέρατε - Αυτούς βλέπω F4»

του Γιώργου Κτενά
«Δαγκώνει» ο Τίγρης: «Για να δω τον Πασκουάλ - Ξεχάστε τον Ολυμπιακό που ξέρατε - Αυτούς βλέπω F4»

Συνέντευξη-φωτιά από τον Βαγγέλη Αλεξανδρή στο Sportdog.

Πίστωση χρόνου χρειάζεται φέτος ο Ολυμπιακός, καθώς εκτός από προπονητή και αλλαγές στο υλικό του, διαφοροποίησε και την αγωνιστική του φιλοσοφία, όπως υποστήριξε στο sportdog.gr ο Βαγγέλης Αλεξανδρής.

Ο πεπειραμένος προπονητής αναφέρθηκε και στον Παναθηναϊκό και το γεγονός ότι περιμένει να έχει καλύτερη εικόνα από πέρσι, καθώς ο Πασκουάλ είναι για τρίτη σεζόν στην ομάδα και είναι σημαντικό που αφαίρεσε και πρόσθεσε εκείνος τους παίκτες του ρόστερ.

Τέλος, με αφορμή την έναρξη της φετινής Ευρωλίγκας, αναφέρθηκε ευρύτερα στη διοργάνωση, στα φαβαρί για να διακριθούν, αλλά και στον χαμό του Μάικ Ευαγγελίτση που σκόρπισε τη θλίψη στο ελληνικό μπάσκετ.  

«Είναι πολύ νωρίς για να κρίνουμε τις ομάδες από τα ρόστερ και τις επιλογές που έκαναν μέσα στο καλοκαίρι, θα είναι λάθος να το κάνουμε. Πολλές φορές οι επιλογές μοιάζουν επιτυχημένες, αλλά στην πράξη δεν έχουν χημεία και επικοινωνία οι ομάδες. Καλό είναι να περάσουν πρώτα μία-δύο αγωνιστικές για να βγάλουμε χρήσιμα συμπεράσματα», ήταν το αρχικό σχόλιο του Βαγγέλη Αλεξανδρή στο sportdog.gr

Μπορoύμε να κάνουμε έστω μια πρώτη εκτίμηση για τον Παναθηναϊκό

«Αν κρίνω από τις κινήσεις του καλοκαιριού, φαίνεται ότι η ομάδα είναι πολύ πιο ενισχυμένη σε σχέση με πέρσι. Είναι σημαντικό ότι τις προσθήκες και τις αφαιρέσεις τις έκανε ο ίδιος προπονητής, που είναι στην ομάδα για τρίτη σεζόν και τη γνωρίζει καλά. Πρέπει να περιμένουμε καλύτερη εικόνα από πέρσι, ο Παναθηναϊκός είναι δυνατός και στην περιφέρεια και μέσα στη ρακέτα. Περιμένω να δω πώς θα λειτουργήσει στο σουτ, που είναι ακρογωνιαίος λίθος για να φτάσει μια ομάδα ψηλά. Ειδικά το τρίποντο. Εδώ έχουν φτάσει σε σημείο τα 4άρια και τα 5άρια να δουλεύουν και να ενεργούν από την περιφέρεια. Πρέπει να δω πώς θα το παντρέψει ο Πασκουάλ όλο αυτό».

Η άποψή σας για τον Ολυμπιακό και τις τεράστιες αλλαγές που έχουν γίνει φέτος το καλοκαίρι;

«Αρχίζει μια νέα εποχή στον Ολυμπιακό και ο κόσμος θα πρέπει να έχει υπομονή. Πρόκειται για ομάδα που δημιουργείται από την αρχή, με νέο προπονητή, με μεγάλη αλλαγή στο υλικό αλλά και στη φιλοσοφία της ομάδας. Όλα αυτά τα χρόνια ήταν εμπεριστατωμένη από την πλευρά του προπονητή. Τώρα ο Μπλατ τα αλλάζει όλα άρδην. Από μπάσκετ που ήταν ελεγχόμενο, με έμφαση στην άμυνα και στην επίθεση να υπάρχει κίνηση γύρω από τον Σπανούλη. Περιμένω να δω τα διεθνή παιχνίδια, αλλά είδα στα φιλικά του Ολυμπιακού μεγαλύτερη ταχύτητα και έμφαση σε αυτόν τον τομέα από τον Μπλατ. Είναι Αμερικανός, έχει εργαστεί στο ΝΒΑ, έχει άλλες εικόνες και παραστάσεις, αλλά μένει να δούμε και στην πράξη. Γιατί ο Ολυμπιακός έπαιζε για πολλά χρόνια με άλλο στιλ και, όπως είπα και στην αρχή, χρειάζεται υπομονή».

Πώς βλέπετε τη φετινή Ευρωλίγκα, που αρχίζει σε λίγες ώρες;

«Τα μπάτζετ παίζουν μεγάλο ρόλο, δείχνουν ότι έχουν γίνει σωστές επιλογές (ακριβοί και καλοί παίκτες). Τα λεφτά όμως δεν φέρνουν την ευτυχία. Η Ζαλγκίρις για παράδειγμα πέρσι, έδειξε ότι με μικρότερο μπάτζετ και προπονητή που έχει βρεθεί στο υψηλότερο επίπεδο, μπορεί να κάνει επιτυχίες. Δεν το αποκλείω οι ελληνικές ομάδες να φτάσουν στην 8άδα και από εκεί μετά να δούμε αν μπορούν να βρεθούν και στο Final 4».

Υπάρχουν ομάδες που ξεχωρίζετε;

«Υπάρχουν μεγάλα ονόματα, με προϊστορία, που θα παίξουν ρόλο. Ρεάλ Μαδρίτης, Μπαρτσελόνα, ΤΣΣΚΑ Μόσχας, για παράδειγμα, είναι ομάδες με μεγάλη παράδοση, μπάτζετ, ιστορία, επιτυχίες. Είναι οι βασικότεροι διεκδικητές για να βρεθούν στο Final 4, αλλά μένει να δούμε ποιοι θα τα καταφέρουν».

Πώς θέλετε να κλείσουμε τη συνέντευξη;

«Θέλω να πω ότι είμαστε πολλοί στεναχωρημένοι που χάσαμε τον Μάικ Ευαγγελίτση, ο οποίος εργαζόταν χρόνια για το μπάσκετ. Είναι έντονη η θλίψη που νιώθω, είχε πολλά όνειρα, ασχολιόταν με τα νέα παιδιά και είχε πολλά όνειρα».
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

«Κόλαση» στην Εθνική - «Έφαγαν» τον Σκίμπε πριν τους «τελικούς» - Ποιοι τον «καθάρισαν»

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags