Facebook Pixel «Όργια» Ιωάννου για Ολυμπιακό - Τρελή ατάκα για Μιλουτίνοφ - «Δεύτερος Μπλατ ο...»
Μπάσκετ
| 2018-10-18 15:33:00

«Όργια» Ιωάννου για Ολυμπιακό - Τρελή ατάκα για Μιλουτίνοφ - «Δεύτερος Μπλατ ο...» - Τι λέει για ΠΑΟ

του Γιώργου Κτενά
«Όργια» Ιωάννου για Ολυμπιακό - Τρελή ατάκα για Μιλουτίνοφ - «Δεύτερος Μπλατ ο...» - Τι λέει για ΠΑΟ

Μεγάλο ρεσιτάλ στο Sportdog από τον γνωστό σπορτκάστερ. 

Την Ευρωλίγκα θα κατακτούσε στα σίγουρα ο Ολυμπιακός αν είχε έναν ακόμα ψηλό στο επίπεδο του Μιλουτίνοφ, αλλά και χωρίς αυτόν τον παίκτη μπορεί να τα καταφέρει, σύμφωνα με όσα σχολίασε σε δηλώσεις του στο sportdog.gr ο Βαγγέλης Ιωάννου.

Ο γνωστός δημοσιογράφος χαρακτήρισε δεύτερο Μπλατ για τον Ολυμπιακό τον Βασίλη Σπανούλη, που φέτος είναι διαφορετικός, πιο ώριμος, καλύτερος από ποτέ, ενώ μίλησε και για τον Παναθηναϊκό, αλλά και ευρύτερα για τη φετινή Ευρωλίγκα.

Κύριε Ιωάννου, πώς είδατε το εκτός έδρας παιχνίδι του Ολυμπιακού εναντίον της Μπασκόνια;

«Το χθεσινό ματς ήταν ένα τυπικό παιχνίδι ξεκινήματος της σεζόν. Με διακυμάνσεις, σκαμπανεβάσματα, αλλά τον Ολυμπιακό να είναι σε καλή κατάσταση και να κερδίζει καθαρά και δίκαια. Θετικό παιχνίδι για την έναρξη της σεζόν».

«Ο καλύτερος στο ΝΒΑ»

Η απόδοση του Μιλουτίνοφ στο χθεσινό παιχνίδι συζητιέται έντονα - Ποια είναι η δική σας άποψη;

«Ο Μιλουτίνοφ από τα παιχνίδια με τις Εθνικές ομάδες έδειξε ότι φέτος είναι πολύ πιο βελτιωμένος σε σχέση με τις προηγούμενες σεζόν και σε σχέση, φυσικά, με την τελευταία. Έχει πλέον ολοκληρωθεί ως παίκτης. Πέρσι ήταν ο καλύτερος ψηλός στην Ελλάδα, φέτος θα είναι ο καλύτερος ψηλός στην Ευρωλίγκα, λίγο πριν γίνει ο καλύτερος στο ΝΒΑ. Ο Μιλουτίνοφ βρίσκεται στον προθάλαμο του ΝΒΑ».

«Δεύτερος Μπλατ»

Το σχόλιό σας για την παρουσία του Σπανούλη;

«Όπως όλος ο Ολυμπιακός έτσι και ο Σπανούλης είναι διαφορετικός φέτος. Παίζει το σύγχρονο μπάσκετ, το μπάσκετ που θα έπρεπε να παίζουν οι περισσότερες ομάδες εδώ και αρκετά χρόνια, το μπάσκετ των 14 δευτερολέπτων, που έπαιξε η Ρεάλ Μαδρίτης και η εθνική Σλοβενίας. Το μπάσκετ, δηλαδή, που είναι πιο κοντά στο στιλ του ΝΒΑ. Ο Βασίλης Σπανούλης είναι ο τελευταίος μεγάλος της ελληνικής παραγωγικής διαδικασίας, προσαρμόστηκε αμέσως στα θέλω του Μπλατ. Είναι διαφορετικός, καλύτερος, πιο ώριμος. Είναι περισσότερο δημιουργικός, η μπάλα φεύγει αμέσως από τα χέρια του. Ο Σπανούλης είναι ο δεύτερος Μπλατ για τον Ολυμπιακό».

«Παίρνει Ευρωλίγκα...»

Ποια είναι η άποψη που έχετε σχηματίσει για τον Ντέιβιντ Μπλατ και τη μέχρι στιγμής παρουσία του στον Ολυμπιακό;

«Είναι πανέξυπνος προπονητής, πέρα από τις επιτυχίες του παρελθόντος βλέπουμε ότι ανανεώνεται διαρκώς, αλλάζει, παραμένει αποτελεσματικός σε όποια ομάδα κι αν δουλεύει, ανεξάρτητα από το μπάτζετ που έχει. Στον Ολυμπιακό δεν έχει το μεγαλύτερο μπάτζετ της Ευρωλίγκας, είναι μετά την πρώτη πεντάδα-εξάδα των μπάτζετ. Αλλά δείχνει ότι μπορεί να φτιάξει ομάδα που να διεκδικήσει το τρόπαιο. Αν ο Ολυμπιακός είχε έναν ακόμα πιο ικανό ψηλό, έναν δεύτερο ψηλό στο επίπεδο του Μιλουτίνοφ, θα έπαιρνε φέτος την Ευρωλίγκα. Ίσως να το κάνει και χωρίς να έχει αυτόν τον παίκτη...».

«Είναι νωρίς ακόμα...»

Τέλος, θέλω να μου πείτε δύο λόγια για το πώς είδατε τον Παναθηναϊκό εναντίον της Μπάγερν, αλλά και ευρύτερα ποια είναι η άποψή σας για τη φετινή Ευρωλίγκα. 

«Ο,τι είπα για τον Ολυμπιακό στην αρχή της συνέντευξης, ισχύει και για τον Παναθηναϊκό: Ήταν παιχνίδι ξεκινήματος της σεζόν εναντίον της Μπάγερν. Είναι νωρίς για να βγουν συμπεράσματα. Οι προπονητές ζητάνε τα αποτελέσματα, να παίρνουν τους βαθμούς. Ο Παναθηναϊκός το κατάφερε με τη Μακάμπι αλλά όχι με την Μπάγερν. Θα μπορούσε να είχε κερδίσει τη γερμανική ομάδα, βέβαια, δεν μπορούμε ακόμα να βγάλουμε ασφαλή συμπεράσματα. Θα πρέπει να περάσουν οι δέκα πρώτοι αγώνες για να ξέρουμε πού βαδίζει κάθε ομάδα. Ποιο είναι το ταβάνι της, αν χρειάζονται και πού διορθωτικές κινήσεις. Ξεχωρίζουν, φυσικά, η ΤΣΣΚΑ Μόσχας, η Ρεάλ Μαδρίτης και η Φενέρ, αλλά και η Μπαρτσελόνα με την Εφές φέτος, αλλά χρειάζεται υπομονή για να σχηματίσουμε ασφαλή συμπεράσματα».
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags