Facebook Pixel Sportdog.gr | Αποθέωσε τους παίκτες του ο Μπλατ - Ποιον αποκάλεσε «νέο Χάινς»!
Μπάσκετ
| 2018-11-01 23:08:00

Αποθέωσε τους παίκτες του ο Μπλατ - Ποιον αποκάλεσε «νέο Χάινς»!

Sportdog Team
Αποθέωσε τους παίκτες του ο Μπλατ - Ποιον αποκάλεσε «νέο Χάινς»!

Τρομερή δήλωση από τον τεχνικό του Ολυμπιακό.

Ο Ντέιβιντ Μπλατ μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τους παίκτες του παρά την ήττα από την ΤΣΣΚΑ Μόσχας, ενώ παρομοίασε τον Ζακ ΛεΝτέι με τον Κάιλ Χάινς.

Αναλυτικά, όσα είπε στη συνέντευξη Τύπου:

«Συγχαρητήρια στην ΤΣΣΚΑ. Προφανώς έγινε ένα κλειστό παιχνίδι , που θα μπορούσε να είχε κερδίσει οποιαδήποτε από τις δύο ομάδες. Πρέπει να παίζεις συγκεντρωμένα και τα σαράντα λεπτά για να κερδίσεις μια ομάδα με τον χαρακτήρα της ΤΣΣΚΑ. Παίξαμε τρία πολύ καλά δεκάλεπτα, αλλά και ένα φτωχό, στο οποίο η ΤΣΣΚΑ έπαιξε πολύ καλά και αυτό έκανε την διαφορά στον αγώνα. Νιώθουμε μια απογοήτευση και αυτό είναι το σωστό γιατί είχαμε την ευκαιρία να κερδίσουμε μια πολύ καλή ομάδα σήμερα».

Για το τι ακριβώς συνέβη στο 3ο δεκάλεπτο και η απόδοση του Ολυμπιακού έπεσε, είπε:

«Κάναμε λάθη. Κάναμε επτά λάθη σε αυτό το διάστημα. Προφανώς η ΤΣΣΚΑ βγήκε μετά το ημίχρονο αναγνωρίζοντας πως πρέπει να βελτιώσει την επιθετικότητά της. Εμείς παίξαμε απρόσεκτα, χάσαμε επτά μπάλες, χάσαμε την διαφορά που είχαμε χτίσει και μαζί το μομέντουμ που είχαμε στο παιχνίδι. Τα επτά λάθη στο τρίτο δεκάλεπτο είναι υπερβολικός αριθμός, ειδικά αν σκεφτούμε πως είχαμε μόλις 5 στο προηγούμενο διάστημα του παιχνιδιού. Αυτή είναι η εξήγηση που ζητήσατε…».

Το χαμηλό σκορ δεν «ταιριάζει» στην ρωσική ομάδα και όμως ήταν εκείνη που στο τέλος πανηγύρισε τη νίκη…

«Αυτό δείχνει ικανότητα ΤΣΣΚΑ σε ένα παιχνίδι που πήγαινε λίγο πολύ όπως εμείς θέλαμε. Παρόλα αυτά, η αντίπαλός μας βρήκε τον τρόπο να κερδίσει και αξίζει συγχαρητήρια για αυτό. Όταν έχεις έναν παίκτη να βάζει έξι τρίποντα… Αυτός είναι ένας παράγοντας», σχολίασε ο κόουτς Μπλατ. Και συνέχισε: « Όταν ο Ροντρίγκεθ σκόραρε από την περιφέρεια 18 πόντους και δεν ήταν όλα εύκολα σουτ. Αυτός σε ένα κλειστό παιχνίδι είναι ένας πολύ σημαντικός παράγοντας».

Ερωτηθείς για το χαμένο τρίποντο του Βασίλη Σπανούλη περίπου ένα λεπτό πριν το τέλος, απάντησε:

«Έκανε εξαιρετική δουλειά καθ’ όλη την διάρκεια του αγώνα και ειδικά στο τέταρτο δεκάλεπτο. Δεν μπορεί να βάζει όλα τα σουτ… Έβαλε πολλά μεγάλα σουτ… Οπότε, έχασε ένα, πρέπει να ζήσεις με αυτό. Δεν μπορείς να ζητάς να βάζει τα πάντα! Ή μπορείς να ζητάς τα πάντα, αλλά δεν μπορείς απαραίτητα ότι απαιτείς να το βάλει. Θεωρώ πως ο Μπίλι έκανε σπουδαίο παιχνίδι. Έπαιξε πολλά λεπτά σήμερα, περισσότερα από ότι συνήθως γιατί τον χρειαζόμασταν. Μας λείπει ο Στρέλνιεκς, που είναι πολύ σημαντικός παίκτης για εμάς και έπεσε περισσότερο βάρος στους ώμους του. Όμως, έκανε καταπληκτικό παιχνίδι. Θέλω επίσης να πω για τον Γουίλιαμς Γκος. Είναι η πρώτη του χρονιά στην Ευρωλίγκα και αυτό δεν είναι μικρό πράγμα. Είναι το υψηλότερο επίπεδο στην Ευρωλίγκα αυτός ο αγώνας ανάμεσα σε αυτές τις δύο ομάδες και έκανε εξαιρετική δουλειά. Για πρώτη του χρονιά στην διοργάνωση, σε αυτό το περιβάλλον και κάτω υπό αυτές τις συνθήκες. Ίσως αυτή την στιγμή, αυτή είναι η διαφορά μας με την ΤΣΣΚΑ. Έχουν σπουδαίους παίκτες με πολύ μεγάλη εμπειρία και σε ατομικό επίπεδο και ως ομάδα. Δεν ψάχνω δικαιολογίες, αλλά αν το δεις ρεαλιστικά η ΤΣΣΚΑ είναι λίγο πιο μπροστά από ότι ήμαστε εμείς. Ίσως αυτή ήταν η διαφορά μας στο σημερινό παιχνίδι. Η εμπειρία και η ικανότητα να κάνεις plays με περισσότερους παίκτες από ότι εμείς είμαστε έτοιμοι να κάνουμε στην παρούσα φάση».

Η σύγκριση Κάιλ Χάιλς με Ζακ ΛεΝτέι είναι συχνή και ο κόουτς δεν… απέφυγε την συγκεκριμένη ερώτηση.

«Θεωρώ πως πριν έρθω, οι καλοί άνθρωποι του Ολυμπιακού έφεραν στην ομάδα ένα νέο και ιδιαίτερο παίκτη και κέρδισε πρωταθλήματα μαζί του. Το όνομα αυτού Κάιλ Χάινς. Τώρα, που ο Κάιλ Χάινς είναι στην δική σας γειτονιά, βλέπω τον Ζακ να γίνεται τέτοιου είδους παίκτης… Όσο εξελίσσεται, αποκτά εμπειρίες και δουλεύει το παιχνίδι του, θεωρώ πως πραγματικά μπορεί να γίνει σημαντικός παίκτης της Ευρωλίγκας. Για αυτό τον αποκτήσαμε και είμαι χαρούμενος με την πρόοδό του μέχρι τώρα. Περιμένω, βέβαια, περισσότερα στο μέλλον. Μια παροιμία λέει πως δεν έχει σημασία το μέγεθος του σκύλου στην μάχη, αλλά το μέγεθος της μάχης στον σκύλο. Μπορείς να πετύχεις πολλά με την καρδιά και την προσπάθεια. Μερικές φορές τα καλύτερα έρχονται από αυτά».

 

Όσον αφορά στον πρώην παίκτη του , Γουίλ Κλάιμπερν, ο οποίος έκανε σημαντική ζημιά στον Ολυμπιακό, είπε:

«Είναι χαρά και κατάρα που συνεχώς πέφτω σε παίκτες που έχω κοουτσαρει στο παρελθόν. Γίνονται κορυφαίοι και μετά πρέπει να παίξω εναντίον τους. Αυτό σημαίνει ένα από τα δύο… Ή έχω κάνει πολύ καλή δουλειά με αυτούς τους παίκτες ή προπονώ πάρα πολλά χρόνια και συνεχώς πετυχαίνω στο λάθος μέρος. Ο Γουίλ είναι σπουδαίος. Εκτιμώ αυτό που κάνει. Για παράδειγμα, όπως προανέφερα, ο Κάιλ Χάινς προέρχεται από τον Ολυμπιακό. Δεν τον προπόνησα εγώ, αλλά βγήκε από το πρόγραμμα του Ολυμπιακού και βλέπετε που είναι τώρα. Έτσι πάνε αυτά τα πράγματα. Χάρηκα που είδα τον Γουίλ».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags