Facebook Pixel Sportdog.gr | Σαν σήμερα: Όταν ο Μάτζικ Τζόνσον σόκαρε το NBA και ολόκληρο τον πλανήτη!
Μπάσκετ
NBA
| 2018-11-07 17:48:00

Σαν σήμερα: Όταν ο Μάτζικ Τζόνσον σόκαρε το NBA και ολόκληρο τον πλανήτη!

Sportdog Team
Σαν σήμερα: Όταν ο Μάτζικ Τζόνσον σόκαρε το NBA και ολόκληρο τον πλανήτη!

Στις 7 Νοεμβρίου 1991, ο θρύλος των Lakers αποσύρθηκε ανακοινώνοντας ότι είναι φορέας του AIDS!

H 7η Νοέμβρη του 1991 είναι μια ημερομηνία που σημάδεψε την ιστορία του NBA εξαιτίας της αιφνιδιαστικής απόσυρσης ενός εκ των κορυφαίων παικτών όλων των εποχών.

Χωρίς καμία προειδοποίηση, ο Έρβιν Τζόνσον, γνωστός σε όλους ως «Μάτζικ» εξαιτίας των φανταστικών ικανοτήτων του στο παρκέ, ανακοίνωσε ότι σταματά το μπάσκετ επειδή βρέθηκε θετικός στον ιό HIV, κάτι που σήμαινε ότι είναι φορέας του AIDS!

Το σοκ που προκλήθηκε ήταν άνευ προηγουμένου, με δεδομένο ότι ο σπουδαίος πλέι μέικερ αποτελούσε ό, τι καλύτερο είχε να παρουσιάσει το NBA εκείνα τα χρόνια έχοντας οδηγήσει τους Los Angeles Lakers στην κατάκτηση πέντε πρωταθλημάτων, όντας δυο φορές MVP του πρωταθλήματος κι έχοντας λάβει μέρος σε εννέα All-Star Games.

Σε αντιστοιχία με τη σημερινή εποχή, φανταστείτε τι θα συνέβαινε εάν ο Λεμπρόν Τζέιμς ανακοίνωνε ξαφνικά την αποχώρησή του επειδή είναι φορέας του AIDS!

Πάντως, ο Μάτζικ δεν το έβαλε κάτω και η απόσυρσή του τελικά δεν ήταν οριστική. Την επόμενη χρονιά, το 1992, έλαβε μέρος στο All-Star Game του NBA μετά από απαίτηση των φιλάθλων και μάλιστα αναδείχθηκε MVP της αναμέτρησης οδηγώντας τη Δύση σε νίκη με 153-113 επί της Ανατολής.

Το καλοκαίρι του 1992 συμμετείχε με τις ΗΠΑ στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Βαρκελώνης, όπου κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο, ενώ τη σεζόν 1995-96 πραγματοποίησε μια σύντομη επιστροφή στους Lakers για να κλείσει οριστικά την καριέρα του.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags