Facebook Pixel Sportdog.gr | Ατάκες-φωτιά: «Δεν μπορεί ο Ολυμπιακός, εκφράζει τον κόσμο ο Γιαννακόπουλος - Ήρωας Παππάς»
| 2018-11-19 18:30:00

Ατάκες-φωτιά: «Δεν μπορεί ο Ολυμπιακός, εκφράζει τον κόσμο ο Γιαννακόπουλος - Ήρωας Παππάς»

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
Ατάκες-φωτιά: «Δεν μπορεί ο Ολυμπιακός, εκφράζει τον κόσμο ο Γιαννακόπουλος - Ήρωας Παππάς»

Μπακετικός ρεπόρτερ αναλύει το ντέρμπι.

 

Ο Παναθηναϊκός επικράτησε για δεύτερη συνεχόμενη φορά του Ολυμπιακού (79-70), παρ' όλα αυτά προβλημάτισε με την εικόνα του στο παρκέ. Στον κόσμο υπάρχει προβληματισμός κάτι που μεταφέρθηκε από τις δηλώσεις του Δημήτρη Γιαννακόπουλου, σύμφωνα με τον Άρη Λαούδη.

Ο μπασκετικός ρεπόρτερ μίλησε στο Sportdog για το ντέρμπι των αιωνίων και εξήγησε γιατί η εικόνα των Πειραιωτών έκανε περισσότερη εντύπωση από αυτήν των πράσινων.

«Σε αυτά τα ματς από το ξεκίνημα, όταν σου δίνει ο άλλος το δικαίωμα παίρνεις κεφάλι στο σκορ και μετά το διαχειρίζεσαι», τονίζει ο δημοσιογράφος, ο οποίος αναφέρθηκε το ρόστερ των πρασίνων, χαρακτηρίζοντάς του πλήρες και σχολίασε τη συμμετοχή του Νίκου Παππά. Διαβάστε τη συνέντευξη που μας παραχώρησε:

Τι σου έκανε εντύπωση από τη δεύτερη νίκη του Παναθηναϊκού επί του Ολυμπιακού;

«Εντύπωση δεν μου έκανε ο Παναθηναϊκός, αλλά ο Ολυμπιακός. Με την έννοια, ότι ο Παναθηναϊκός δεν έκανε τίποτα διαφορετικό από ό,τι κάνει από το ξεκίνημα της σεζόν μέχρι τώρα. Σούταρε με άσχημα ποσοστά. Έπαιξε την άμυνά του και χωρίς να είναι κάτι φοβερό, χωρίς να ξεπεράσει τον εαυτό του, έφτασε σε μία νίκη. Ο Ολυμπιακός μου έκανε μεγαλύτερη εντύπωση, γιατί όταν πετυχαίνεις τον Παναθηναϊκό σε τέτοια κατάσταση, που σουτάρει για ένα ημίχρονο με 0/10 τρίποντα δεν μπορείς να βρίσκεσαι πίσω στο σκορ με 32-29. Σε αυτά τα ματς από το ξεκίνημα, όταν σου δίνει ο άλλος το δικαίωμα παίρνεις κεφάλι στο σκορ και μετά το διαχειρίζεσαι. Νομίζω, ότι εκεί κρίθηκε το παιχνίδι, στο γεγονός, ότι ο Ολυμπιακός όταν βρήκε τον Παναθηναϊκός σε πολύ κακή κατάσταση δεν κατάφερε να αποκτήσει τον έλεγχο του αγώνα».

Έδειξε κάτι διαφορετικό ο Παναθηναϊκός σε σχέση με τα προηγούμενα ματς;

«Αν μπορούμε να πούμε, ότι είχε κάτι διαφορετικό σε σχέση με τα προηγούμενα ματς είναι τα τέσσερα λάθη. Αυτό τον κράτησε στο πρώτο ημίχρονο. Τουλάχιστον ο Παναθηναϊκός έχανε τα σουτ, αλλά δεν εκνευρίστηκε και δεν απογοητεύτηκε με αποτέλεσμα να διατηρήσει τη συγκέντρωσή του, να επιμείνει στον στόχο του και στο δεύτερο ημίχρονο που βρέθηκε ο Παππάς και ουσιαστικά τράβηξε το κάρο στην επίθεση και καθάρισε το ματς».

Θα δούμε να χρησιμοποιείται περισσότερο πλέον ο Νίκος Παππάς;

«Δεν νομίζω να αλλάξει κάτι σε σχέση με όσα βλέπαμε μέχρι τώρα. Έτσι και αλλιώς ο Πασκουάλ έχει δείξει, ότι δεν αλλάζει τη λογική και τη φιλοσοφία του με βάση ένα ματς. Έχει δώδεκα παίκτες, έχει ένα γεμάτο ρόστερ και θα συνεχίσει τη διαδικασία το ροτέισον, πιστεύοντας ότι κάθε φορά θα υπάρξει άλλος ήρωας που θα βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά. Χθες ήταν ο Παππάς, αύριο θα είναι κάποιος άλλος».

Ποια είναι η άποψη σου για τη δήλωση Γιαννακόπουλου; Δεν είναι ξεκάθαρο καρφί για τον Πασκουάλ;

«Θεωρώ πως σε έναν βαθμό ο Γιαννακόπουλος εξέφρασε λίγο ως πολύ αυτό που βλέπει και ο φίλαθλος κόσμος του Παναθηναϊκού. Η ομάδα δεν παίζει καλά. Όταν δεν παίζει η ομάδα καλά ο προπονητής είναι αυτός που χρεώνεται τη μεγαλύτερη ευθύνη. Όταν παίζει η ομάδα καλά ο προπονητής πιστώνεται την επιτυχία. Ο Παναθηναϊκός έχει γεμάτο ρόστερ. Δεν μιλάω για ποιοτικό ρόστερ. Έχει πολλούς παίκτες σε κάθε θέση. Σίγουρα ακόμα και αν δεν είναι ομάδα για Φάιναλ Φορ είναι ομάδα που σίγουρα μπορεί να παίξει καλύτερα απ' ότι παίζει αυτήν την περίοδο».

Άρα δεν μιλάμε για ενίσχυση;

«Δεν είμαι υπέρ των ενισχύσεων μεσούσης της περιόδου παρά μόνο σε περιπτώσεις τραυματισμών. Η ιστορία έχει δείξει, ότι ελάχιστες είναι οι φορές που οι μεταγραφές ή η μεταγραφή στο μέσο της χρονιάς έχουν αλλάξει τη ροή μιας ομάδας. Δεν μιλάμε για τον Παναθηναϊκού του ελληνικού πρωταθλήματος. Αυτός μπορεί να το σηκώσει και με το υπάρχον ρόστερ. Συζητάμε για το αν μπορεί ο Παναθηναϊκός να κάνει την υπέρβαση με δύο καλές μεταγραφές. Η ιστορία έχει δείξει, ότι ελάχιστες φορές μία μεταγραφή άλλαξε την εικόνα μιας ομάδας. Άρα δεν θεωρώ ότι είναι καλό να πηγαίνει μία ομάδα στη λύση της προσθήκης. Πρέπει να εξαντλεί όλα τα περιθώτια. Όταν δει, ότι “δεν πάει άλλο”, τότε να ενισχύεται. Δεν θεωρώ όμως, ότι ο Παναθηναϊκός είναι στο σημείο “δεν πάει άλλο”».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags