Facebook Pixel Sportdog.gr | Ατακάρες Βεζένκοφ για τον θρύλο Σπανούλη και το... κομπιούτερ Σάρας!
| 2018-12-04 16:37:00

Ατακάρες Βεζένκοφ για τον θρύλο Σπανούλη και το... κομπιούτερ Σάρας!

Sportdog Team
Ατακάρες Βεζένκοφ για τον θρύλο Σπανούλη και το... κομπιούτερ Σάρας!

Τρομερά σχόλια από τον Αλέξανδρο Βεζένκοφ.

Ο 23χρονος φόργουορντ του Ολυμπιακού έγραψε στο blog του στο site της Ευρωλίγκας για τους στόχους της ομάδας του, τον Βασίλη Σπανούλη, τον ΛεΝτέι, αλλά και τον Σαρούνας Γιασικεβίτσιους.

Αναλυτικά ο Βεζένκοφ έγραψε για: 

-τη μέχρι τώρα πορεία στην Ευρωλίγκα: 

«Όπως γνωρίζετε, έχουμε ήδη παίξει δέκα παιχνίδια και έχουμε κερδίσει στα έξι από αυτά. Η Ευρωλίγκα φέτος είναι σαν… κυματοθραύστης. Μπορεί να χάσεις μερικά παιχνίδια στη σειρά, αλλά και να κερδίσεις, όπως έχουμε κάνει τώρα. Το πιο σημαντικό, είναι να παραμένεις προσηλωμένος στον τελικό σου στόχο. Ήμασταν πνευματικά έτοιμοι και σκληροί στα τρία τελευταία παιχνίδια. Είναι μόνο η αρχή της σεζόν και τα επόμενα παιχνίδια είναι πολύ σημαντικά. Θέλουμε να συνεχίσουμε να κερδίζουμε. Η Ευρωλίγκα δεν είναι σπριντ, αλλά μαραθώνιος. Το να είσαι πνευματικά έτοιμος και να μην απογοητεύεσαι στις ήττες είναι πολύ σημαντικό. Ταυτόχρονα, δε μπορείς να είσαι υπερβολικός στις νίκες και να σκέφτεσαι ότι είσαι η καλύτερη ομάδα. Χρειάζεται μία ισορροπία και να συνεχίσεις να δουλεύεις». 

-το καλύτερο παιχνίδι της ομάδας και τον Σπανούλη: 

«Πιθανώς το καλύτερο παιχνίδι μας μέχρι τώρα ήταν η νίκη επί της Ρεάλ Μαδρίτης. Οι οπαδοί μας, μας βοήθησαν πολύ, τους χρειαζόμαστε πάντα δίπλα μας και νομίζω ότι είχαμε ένα μεγάλο παιχνίδι εναντίον μιας ομάδας που ήταν αήττητη. Θέλαμε να αποδείξουμε πράγματα. Πιστεύω ότι παίξαμε επίσης ένα πολύ καλό παιχνίδι κατά της Μπούντουτσνοστ. Ο Βασίλης Σπανουλής έπαιξε υπέροχα. Είναι θρύλος μπάσκετ και θέλει να κερδίζει κάθε παιχνίδι. Είναι νικητής και κάνει ό, τι μπορεί για να βοηθήσει την ομάδα του να κερδίσει. Κάθε παίκτης έχει σκαμπανεβάσματα, καλά παιχνίδια και κακά παιχνίδια, αλλά έχει πάντα αυτή τη νοοτροπία ο «Kill Bill». Έχει κερδίσει τρεις τίτλους Ευρωλίγκας και εξακολουθεί να …πεινάει για περισσότερες νίκες και περισσότερους τίτλους. Παρακολουθεί πάντα το μπάσκετ και πάντα σκέφτεται το μπάσκετ. Έχει μια νικηφόρα νοοτροπία. Θέλει να κερδίσει κάθε παιχνίδι, κάθε φιλικό, κάθε διαγωνισμό που κάνουμε μεταξύ μας. Η νίκη είναι στο DNA του, απλά αρνείται να χάσει. Κάθε παίκτης έχει τις δικές του συνήθειες, αλλά αυτός κάνει πολλά πράγματα για να νιώσει καλύτερα και να είναι έτοιμος όταν ξεκινήσει το παιχνίδι. Κάθε παίκτης έχει κάτι διαφορετικό - για παράδειγμα, ακούω κάποια μουσική και αυτό είναι». 

-τον ρόλο του στην ομάδα και τον Ζακ ΛεΝτέι: 

«Έρχομαι από τον πάγκο αυτό το χρόνο και προσπαθώ να βοηθήσω την ομάδα μου. Αυτός είναι ο στόχος μου. Δεν με πειράζει αν παίζω πέντε λεπτά, δεκαπέντε ή αν δεν παίζω καθόλου, θέλω να βοηθήσω την ομάδα και αυτό είναι το πιο σημαντικό πράγμα για κάθε παίκτη. Εάν η ομάδα κερδίζει, κάθε παίκτης βοηθά. Ο κόουτς Μπλατ θέλει να είμαι επιθετικός, να έχω ενέργεια και να βοηθήσω την ομάδα. Ο μόνος τρόπος είναι να είσαι επιθετικός και σκληρός. Μιλώντας για επιθετικότητα και σκληρότητα από τον πάγκο, ο Ζακ ΛεΝτέι, είχε ένα καταπληκτικό παιχνίδι κατά της Μπούντουτσνοστ, με αξιολόγηση 42! Ήταν εντυπωσιακό! Είναι ένας καλός παίκτης που βελτιώνεται καθημερινά. Μην ξεχνάτε ότι είναι πρωτάρης στην Ευρωλίγκα, αλλά παίζει σαν βετεράνος. Είμαι πολύ χαρούμενος γι 'αυτόν. Είναι πολύ σημαντικό μέρος αυτής της ομάδας. Εύκολα προσαρμόζεται στις θέσεις '4' και '5'. Είναι πολύ επιθετικός και προσπαθεί να κάνει κάτι θετικό κάθε λεπτό που βρίσκεται στο γήπεδο. Πάντα φέρνει ενέργεια, είναι ένας πολύ cool, ήσυχος και πολύ καλός τύπος». 

-το προσεχές παιχνίδι με τη Ζαλγκίρις και τον Σαρούνας Γιασικεβίτσιους: 

«Το επόμενο μας παιχνίδι είναι εναντίον της Ζαλγκίριας στη Λιθουανία. Είναι ένα εξαιρετικό μέρος για να παίξεις, με 15.000 ανθρώπους που σε βλέπουν, εναντίον μιας πολύ καλής ομάδας με έναν πολύ καλό προπονητή. Θα είναι ένα δύσκολο παιχνίδι, σημαντικό και για τις δύο ομάδες. Θα χρειαστεί να κάνουμε τα πάντα καλά στο 100% αν θέλουμε να κερδίσουμε στο Κάουνας. Ο Ζαλγκίρις παίζει σαν ομάδα και θέλει να ελέγξει το παιχνίδι, γι 'αυτό πρέπει να τους βγάλουμε από τον ρυθμό τους και να είμαστε σκληροί στην άμυνα. Έχουν κερδίσει πολλά εκτός έδρας παιχνίδια και τελικά κέρδισαν για πρώτη φορά και στην έδρα τους την περασμένη εβδομάδα. Δεν με εκπλήσσει το γεγονός ότι ο «Σάρας» είναι τόσο καλός ως προπονητής όπως και ως παίκτης. Ήταν ένα… κουμπιούτερ ως παίκτης. Ήξερε τα πάντα για το μπάσκετ, οπότε η μετάβαση σε προπονητή ήταν εύκολη γι 'αυτόν. Είναι λογικό και ό, τι κάνει είναι για κάποιο λόγο, για να βρει τα αδύναμα σημεία των αντιπάλων. Είναι πραγματικά, πραγματικά καλός» 

-το πώς περνάει την ώρα του στα ταξίδια: 

«Ταξιδεύουμε πολύ πρόσφατα και υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορείς να κάνεις για να διασκεδάσεις σε αεροδρόμια ή σε πτήσεις και οδικά ταξίδια. Προσπαθώ να κοιμηθώ όσο μπορώ, αλλά παρακολουθώ επίσης ταινίες και τηλεοπτικές σειρές. Ακούω μουσική και γενικά, προσπαθώ να περάσω πολύ χρόνο με τους συμπαίκτες μου. Είμαι τυχερός γιατί εύκολα κοιμάμαι στα αεροπλάνα. Τον τελευταίο καιρό παρακολουθώ «La Casa De Papel» και πιθανότατα θα ξεκινήσω «Lucifer». Και οι δύο είναι στο Netflix, το οποίο βοηθάει τους παίκτες σε οδικά ταξίδια. Είναι πολύ σημαντικό για τους παίκτες να έχουν Netflix και να έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν ταινίες και σειρές offline, επειδή κάποια ταξίδια είναι πραγματικά μακρά και είναι πραγματικά δύσκολο». 

-τους στόχους του Ολυμπιακού ως το τέλος του 2018: 

«Έχουμε πέντε ακόμα παιχνίδια στο 2018 και θέλουμε να ολοκληρώσουμε το πρώτο μισό της κανονικής περιόδου πολύ καλά. Ταυτόχρονα, πρέπει να πάμε παιχνίδι με παιχνίδι. είναι το καλύτερο που μπορούμε να κάνουμε. Έχουμε πολλούς έμπειρους παίκτες σε αυτή την ομάδα οι οποίοι βρίσκονται εδώ και πολλά χρόνια στην διοργάνωση. Κοιτάζοντας πολύ μακριά μπροστά δεν είναι καλό και το μυαλό μας είναι στο επόμενο παιχνίδι εναντίον της Ζαλγκίρις».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags